Rikingar är problemet!

Många undrar varför Socialistiska Partiet i Lund inte gillar rikingar. Det enkla svaret är för att dom inte gillar oss, för att rikingarna trampar på oss.

Sverigedemokraterna och andra rasister skyller problemen i samhället på invandrare och muslimer.  Medan rasisterna trampar nedåt och runt i sin bruna sörja fortsätter de allra rikaste att må gott av våra pengar. SD missar öppet mål.

Rikingarna gillar att vanliga människor går runt och är rädda för varandra. De tycker det är toppen att du är rädd för din granne Hamid som liknar bin Laden istället för att se de verkliga problemen, att rikingarna varje dag snor av våra pengar. Rikingarna är ju svinrika på vår bekostnad!

Så alla rasister därute, börja sparka uppåt istället. Identifiera din riktiga fiende! Så länge du inte är en riking…

För övrigt vill vi rekommendera vår bloggkollega Röda Malmös utmärkta inlägg om de förljugna Sverigedemokraterna eller Svensson som också förstått att vi ska tala klass istället för etnicitet.

Annonser

23 reaktioner på ”Rikingar är problemet!

 1. Om åkesson talar fikonspråk är talar du sandlådespråk. Du använder ju populistiska begrepp utan att överhuvudtaget motivera dina åsikter på ett vettigt sätt… rikingar? Vad menar du med det? En viss socialgrupp? Viss inkomst? När tjänar man för mycket för att inte få tillhöra din exklusiva grupp? Eller är det bara ett populistiskt begrepp som används för att hitta en gemensam yttre fiende?

 2. Med rikingar menar jag överklassen eller kapitalister, dvs personer som lever på sina privata egendomar och tillgångar och som samlar på sig vinst från vårt arbete och därför skapar ökade klyftor i samhället. Om du klickar på länken så ser du en lista över extremt rika kapitalister i Sverige och deras förmögenheter.

  Visst är det ett begrepp som jag använder på ett förenklat sätt. Syftet är inte att göra en djuplodande analys just här utan att få fram en tydlig poäng och provocera. Uppenbarligen så lyckades jag 😉

 3. Lysande blogginitiativ, kamrater!

  Jag ska föra upp er på min länklista så snart jag hinner. Nu iväg och träna! Röd kamp!

  Fredrik: med största sannolikhet så tillhör inte du en sådan grupp, så vad är din motivation för att gilla dem som föraktar dig?

 4. ” Med rikingar menar jag överklassen eller kapitalister, dvs personer som lever på sina privata egendomar och tillgångar och som samlar på sig vinst från vårt arbete och därför skapar ökade klyftor i samhället. Om du klickar på länken så ser du en lista över extremt rika kapitalister i Sverige och deras förmögenheter. ”

  Ingår Anna Anka i denna grupp?

 5. Tomas:

  Nej, hon är inte med på den listan jag länkade, för där var bara svenskar listade. Men principen är den samma även internationellt.

  När det gäller Anna Anka har hon knappast själv jobbat ihop de pengar hon lever på.

 6. Paul Anka ingår alltså i denna grupp?

  ”samlar på sig vinst från vårt arbete”

  Är det detta Paul Anka sysslar med? Trodde han var artist…

 7. Det är något sjukt med ett samhälle där några få kan samla på sig så mycket pengar (ackumulera kapital) att de kan leva totalt lyxliv medan 1 miljard människor svälter i världen. Då finns ett inbyggt fel i systemet. Anna Anka och hennes man personifierar detta tokiga system på ett tydligt sätt.

  Jag minns avsnittet där hon skäller ut sin trädgårdsmästare för att det var gula fläckar på gräsmattan eller när hon berättade hur hon avskedade städerskor på löpande band. Någonting är galet när en överklassfru kan stå i sina dyra märkeskläder och skälla ut fattiga immigrantarbetare för att de inte jobbar hårt nog.

 8. Niclas: Vad jag tillhör för social grupp eller har för inkomst känns rätt irrelevant i denna diskussion. Å vem gillar jag som föraktar mig? Utveckla.

  Ang. rikingar:
  Ingår t.ex. Bill Gates i denna grupp? Han har ju samlat på sig så innihelvetes mycket pengar, dock skänkt det mesta till välgörande ändåmål, men ack fortfarande . Sen att hacka på rika personer känns väl meningslöst är det inte spekulationssystemet på aktiemarknad osv som egentligen är boven i dramat? Att människor utnyttjar systemet, oftast helt lagligt, är de då dåliga människor? Känns konstigt att dra alla som jobbat ihop pengar över en kam eller? Som vissa andra gör med t.ex. muslimer?

  Anytsyrk: Det som provocerar mig är verkligen inte att någon går emot SD, jag hejjar på. Men för sjuttsingen gör det inte på deras nivå… jag är mycket säker på att ni har flera slipade akademiker och andra med god insikt i politik. Krossa dem på den nivån ist!

  tack för mig 🙂

 9. Fredrik:

  Det är en intressekonflikt, en motsättning i samhället. Det handlar inte om moral eller bra och dåliga människor.

  Bill Gates är definitivt kapitalist. Även om han skulle skänka bort alla pengar han ägde, vilket är moralist vackert, så finnas samma ruttna kapitalism kvar och samma gamla intressemotsättning mellan oss och dom som tjänar på att vi inte identifierar vinnarna i systemet.

  När vi ”hackar på rika personer” så gör vi det för att tydliggöra att det finns extremt rika människor, och att politik som gynnar redan rika människor skapar de sociala problem som ex. SD sen utnyttjar i sin hatpropaganda. Se det som ett pedagogiskt exempel.

  Ang. akademiker: SD krossas inte med enbart bra argument, det handlar inte om god upplysning. Istället måste vi kämpa för en politik som slår undan benen på SD:s politik, dvs en politik av och för arbetarklassen. Akademiker är bra, men ensamma räddar de inte världen.

 10. Tillbaks till Paul Anka. Alla pengar han tjänat har han gjort då han skrivit musik som miljoner och åter miljoner människor frivilligt köpt. Inga arbetare som fått sitt mervärde ”stulet” av någon kapitalist, inte.

  Och gifter man sig delar får man delad ekonomi.

  Vad är det då för fel på Anna Anka’s rikedom?

 11. Emanuel:

  Förvisso, jag ser dock fortfarande en intressekonflikt mellan makarna Anka och mig (och inte minst gentemot städerskorna de sparkade).

 12. […] Men Ulf Bjerelds recept är inte tillräckligt. Det behövs mer. För att dra undan grogrunden för Sverigedemokraternas grumliga tankar och för det växande tsödet tilld em behövs en fokusering på ekonomisk jämlikhet. Istället för en borgerlig politik som ökar klyftorna i samhället, företrädd av både regeringsalliansen och oppositionens två största partier, socialdemokraterna och miljöpartiet, behövs också en politik som baseras på arbetarklassens intressen. Istaället för en postmodern identitetspolitik behövs en arbetarklassbaserad politik. Endast då kan grogrunden för rasismen som utgör SD:s näringslösning och grogrunden för stödet till dem ryckas bort. Det är helt enkelt rikingarna som är problemet. […]

 13. Bra inlägg!
  @Josefin, Kör på! Jag har en helvetisk intressekonflikt mellan mig, makarna Anka´s syn på välfärd, arbetskraft, genusfrågor och i princip allt annat i våra parallella universum.

 14. ”Niclas: Vad jag tillhör för social grupp eller har för inkomst känns rätt irrelevant i denna diskussion. Å vem gillar jag som föraktar mig? Utveckla.”

  Det är aldrig irrelevant. Det verkar på din attityd gentemot Röda Lund som om du upplever att du står på samma nivå som bloggförfattaren, men kritiserar denne för dess hållning gentemot rika troll. Jag kan ha fel, men inget är så tragiskt som arbetarklass som glömt var man kommer från p.g.a. en utbildning eller ett chefsjobb. Du verkar gilla Anna Anka och hennes klass helt enkelt. Sorry om jag har fel.

  ”Tillbaks till Paul Anka. Alla pengar han tjänat har han gjort då han skrivit musik som miljoner och åter miljoner människor frivilligt köpt. Inga arbetare som fått sitt mervärde ”stulet” av någon kapitalist, inte.”

  Ahaaaaa, så INGET av hans pengar kommer från aktiespekulation, skatteflykt eller skatteplanering eller liknande? ALLT kommer uteslutande från hårt arbete? Please, sluta drömma!

 15. …och de anställda på skivbolag, skivbutiker, distributörer lager med mera hade omöjligen kunnat få högre lön om Paul Anka fått lite mindre förstås! Så måste det ju vara. Jag tror du får nobelpriset i ekonomi nästa gång, vet du!

 16. För det första:
  Trots att jag inte kan kallas rik känner jag mig utpekad och hotad av den här retoriken. Har ni ens funderat över att höginkomsttagare också är människor av kött och blod?

  För det andra:
  Tänk på er egen skuld över SD:s framväxt. Att sitta här och säga att det är helt rimligt att folk röstar på SD eftersom ”klyftorna” är för stora är ju helt kontraproduktiv. Ni ursäktar ju SD:s politik.

  Allt kollektivt skuldbeläggande och hets mot diverse grupper i samhället, som man själv definierat efter sina cyniska syften, är besläktat. Det spelar ingen roll om det handlar om religion, sexuell läggning, etnicitet, ålder, inkomst eller förmögenhet. I samtliga fall handlar det om vi mot dom, och att bygga upp misstro och hat. Att prata om att ”rikingar” har tjänat sina pengar på att stjäla från arbetare skulle ju vara klockren hets mot folkgrupp om det var en erkänd folkgrupp man pratade om.

 17. Ursäktar SD:s politik? Ursäkta? Hur får du ihop det?
  Kom inte här med några ”hets”-påståenden. Vi är mot de som lever i sus och dus och som kan tjäna mer på ett år än vad vanligt folk gör under en hel livstid. Det är ett systemfel av guds nåde. Du behöver inte känna dig utpekad om du inte vill, och särskilt inte om du nu inte tillhör samhälls-eliten. Vår politik syftar iaf till att fördela samhällets frukter rättvist och demokratiskt. Detta oavsett om du sliter sönder din kropp som städare eller fabriksarbetare eller om du är rik som ett troll och/eller är född med rika föräldrar. Det är nämligen jävligt enkelt: De miljarder som de allra rikaste äger och kontrollerar är stöld av samhällets resurser och det är bara detta klassamhälles system som möjliggör dessa rikedomar. Varje dag jag ser en utslagen eller hemlös eller en unge som inte har råd med fotbollsläger göder jag mitt hat mot det pack som svassar runt och beter sig. Brats och överlägsna typer ur överklassen ska hålla sig undan. Vi är arbetare, arbetslösa och fattiga studenter och vi har fantamj lika mycket rätt att köpa god mat eller åka på semester som drägget som lever på andras arbete, räntor eller är allmänt äckliga för att de tillhör den köpta övre medelklassen eller överklassen.

  Det här är dock inget hets mot personen i sig så länge de gör rätt för sig. Det är hets mot ett klassamhälle. Det står varje miljonär fri att bidra solidariskt. Den möjligheten till bättring har inte en mörkhyad eller hbt-person i extremhögerns ögon.

  Här är en länk om du kan läsa. Sen kan du komma tillbaka med ditt trams igen om du pallar fortsätta mjäka runt och sprida dimridåer och vara nyttig idiot åt överklassen. http://arbetarperspektiv.blogg.se/2009/october/varldssvalten-blir-inte-battre-den-till-och.html

 18. Varifrån kommer denna avgrundsdjupa ilska? Det gör mig inte direkt lugnare när du pratar om att rika personer ska ”passa sig”. Eftersom jag tjänar över 50.000 per månad är jag van att buntas ihop med ”rika”, trots att jag knappt har större tillgångar än skulder.

  Det står var och en fritt att spara och investera pengar. Man är inte en parasit för att man gör det, även om man lyckas skrapa ihop en ansenlig förmögenhet. Att hota med att stjäla pengarna från någon som gjort sig rik på kloka investeringar är inget annat än maffiafasoner. Jag trodde att svensk vänster hade lagt den livsåskådningen på historiens sophög bredvid nazismen och andra vansinniga ideologier.

  Att du är avundsjuk på människor som ärver kan jag köpa. Det brukade jag också vara till jag insåg att:
  1. Man blir inte lyckligare av pengar. Surprise!
  2. Om man inte gör nåt vettigt av en hög med pengar så krymper den.
  3. Man blir lyckligare av att försöka stärka sig själv och tänka positivt än av att vara avundsjuk på andras pengar.
  4. Arvsskatt är ett stort ingrepp i den personliga friheten. Dvs. friheten att vara en dålig förälder genom att låta sina barn ärva för mycket.

 19. Men strutsman:

  Loaderrorready skriver ju att du inte behöver ta det personligt. Ditt problem är att du inte förstår hur saker och ting hänger ihop. Du tror att investerade pengar bara växer av sig självt, ungefär, helt oberoende av vad som händer nån annanstans verkar det som du tror. Helt oberoende av om människor svälter nån annanstans i världen eller inte. Tyvärr är det inte så. Och vill du tjäna pengar på investeringar ska du satsa pengar i vapenindustrin, ett hett tips.

  Det är faktiskt inte vi som vill stjäla pengar av de rika, egentligen tar vi bara tillbaka det som från början var vårt.

  Jag tycker faktiskt synd om dig. Du tar åt dig personligt och går överklassens ärenden, helt i onödan. Och bespara oss jämförelser med nazism, det är bara såååå lågt.

 20. Strutsman: Du har inget att hämta här. Vi är socialister, och du en köpt liberal som tjänar dubbelt så mycket som vem som helst av mina vänner. Det är inte avundsjuka (ett vanligt argument från samhälls-eliten när de fattar att man inte är nån jävla mes som bockar och bugar för överheten), utan ren och skär intressekamp. Jag har sett dig på andra forum där du harvar runt och sprider ditt trams. Du behöver inte komma hit och pladdra nå’ mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s