SD och Fat kids in Sweden

fat_people_slideshow

En av de fetaste låtarna skrivna under 1990-talet ackompanjerar denna video tagen av amerikanska ockuptionssoldater i Irak. Snoop (Doggy) Dogg uppbackad av west coast-soundets maestro Dr Dre. Videon är så klart stor humor för en ur den ironiska generationen, men istället för att skriva om humorn i den så tänkte jag bli mer allvarlig.

Vad är det Fat Kid in Iraq, Snoop, och SD har gemensamt? Jo, de beter sig som pajasar och slår mot de svaga istället för makten, och hyllar ett ideal som borde vara lika avskytt som Billy Butt på en modevisning.

Fat Kid in Iraq spexar och flexar och spelar Allan framför en last soldater som precis har invaderat hans land och under drygt 10 år fört ett fruktansvärt sanktionskrig mot hans bröder och systrar. I det läget gungar den fete från Irak fram och spöar upp några av kidsen på gatan. Vem tjänar på det?

Snoop – den spinkige, weed-rökande clownen – som förutom spelat in några grymma skivor (inte minst mästerverket Doggystyle) också gjort lite porr och medverkat till att dagens unga killar tror att det är helt rätt att kalla tjejer för ”bitches ‘n hoes” och att det är tufft att spöa skiten ur nån stackare. En patetisk figur som säkerligen skrattar hela vägen till banken, men som lever ljusår från den gangsterverklighet han försöker representera. Vem tjänar på det?

SD – detta gamla skinnbule-parti – som nu fått en akademiker-snorvalp till ledare och försöker lura det svenska småfolket att rikta sin ilska och sin vanmakt mot sina utländska grannar och arbetskamrater istället för det skitsystem som göder miljardärer och proffspolitiker med bonus- och fallskärmsavtal. Vem tjänar på det?

Frågan är: Vill du vara en Fat Kid in Sweden? En nyttig idiot åt dom som har makten.

(I framtiden kommer Röda Lund kunna lägga upp Youtube-klipp direkt på sidan, men till det krävs lite cash. Så om det är någon som känner Snoop eller Timbuktu så kan ni väl be dom skicka oss några millar)

Annonser

En reaktion på ”SD och Fat kids in Sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s