Protestera! Snacka inte skit!

jordklotiväxthusNu kommer det snart att snackas väldigt mycket skit. Den 7-18 december kommer världens ledare att träffas i Köpenhamn för att försöka få fram ett nytt klimatavtal. Som vanligt kommer de rika länderna med Obama i spetsen att inte göra ett dugg medan de fattiga länder där människor redan dör av klimatförändringarna har minst att säga till om. Som vanligt kommer de rikas vinstintressen att värderas högre än fattiga människors liv. Det är så kapitalismen fungerar.

Därför kommer Röda Lund att vara på plats i Köpenhamn under klimattoppmötet. Det kommer att vara demonstrationer, aktioner och olika sorters protester av människor från hela världen. Det kommer att bli skitkul men också viktigt. Rikingarna kommer inte att fixa ett bra avtal för att de är snälla och goda utan det är först när de tvingas till det som någonting händer. Så åk dit och sätt press på kostymnissarna! Ta klimatfrågan på allvar, som Röda Malmö skriver!

Klimatforskarna är i alla fall nästan helt överens om att det sker en global uppvärmning som människan till mer än 90% är skuld till. En bra början för att på ett lokalt plan förändra detta vore om vi fick gratis kollektivtrafik i Skåne. Om fler åkte kollektivt skulle färre köra bil och utsläppen skulle minska. Dessutom, hur många gånger har vi i Lund inte tvingats stanna hemma för att vi inte haft råd att åka till Malmö? Samtidigt som de rika kör runt i sina flashiga bilar. Det är inte rättvist.

Men vad gör Skånetrafiken? De inför ett nytt kort i höst som förutom att det är lika dyrt som vanligt att åka ska innebära en massa extra småutgifter. Puckon! Det är redan alldeles för dyrt som det är!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s