Skogkär ljuger och tummen suger

Nu har ju Mats Skogkär på Sydsvenskan slått nytt rekord i borgarfloskler. Han verkar riktigt arg och rapar upp konservativ ogenomtänkt smörja så det ryker om det. Med rubriken ”Det krävs två för dialog” totalkritiserar han polisens insats under Reclaim-festen på ESF och verkar nästan upprörd över att han inte fick vara där och själv spöa på dom små vänsterextremisterna. Detta av anledning att en 21-åring nu dömts för fönsterkrossning.

Men snälla Skogkär, det enda du själv verkar förstå är våldets väg. Det är en ganska brutal motsägelse mellan rubriken på din krönika och innehållet i den. Krönikan innehåller ingen dialog, den innehåller batongslag. För det polisen försökte göra under Reclaimfesten är just ett halvhjärtat initiativ till den dialog du eftersträvar. Jag citerar Skogkär:

”Polisiär konfrontation och hårda tag har inget egenvärde. Men det är uppenbart att det också finns en gräns för dialogens möjligheter.”

Nej, just det Skogkär, polisiär konfrontation har inget egenvärde, men det är det du själv verkar tro och därför motsäger du dig själv och avslöjar dig som den verkliga polisvåldsförespråkare du är.

Borgarna har alltid stått för det organiserade våldet, för polisens och militärens våld i Sverige och utomlands, som i Afghanistan. Det strukturella organiserade borgerligt sanktionerade våldet har aldrig gått via dialogens väg.

Läs Röda Malmös flertalet blogginlägg om våldet i Afghanistan.

Annonser

En reaktion på ”Skogkär ljuger och tummen suger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s