Hata Tjockhult

giljotin
Bor inte knugen i Sthlm?

Idag drog Josefin till Stockholm. Denna vindpinade, dystra, stressiga intighet som grundades som en bastion mot den härjande ryssen får nu känna på lite skånsk värme. Tack och lov! För något är väldigt väldigt fel med den svenska huvudstaden. Så fort man kommer dit vill man bara hem igen. Där trängs nämligen det värsta vårt land har att erbjuda. Kostymnissar som är villiga redskap för klassamhället. Politiker på karriärresa på väg till godsherre-status och styrelseuppdrag. Religiösa och politiska sekter som slåss med varandra om utrymmet på T-centralen. Misär. Dryghet. Översittarfasoner. Snutar som gillar att spöa folk då ingen ser. Och så denna förbaskade stress som garanterat skördar mångdubbelt fler offer varje år än svininfluensan (eller polisinfluensan som vissa här nere föredrar att kalla den). Fast det pågår ju en hel del skit här också, men det finns väl ingen skåning som inte tycker om att höra någon dissa Ståkkholm? Och det är klart: Lite bra grejer finns nog i Stockholm. Som Rebell Robban, exempelvis. Eller den italienska restaurangen vid Gullmarsplan. Tensta är rätt soft.  Eller Gamla Stan – Dit  man går för att slippa stockholmarna och känna sig som hemma bland turisterna. Ett slags klassresa. För även om jag inte är stockholmare så är jag svensk, och kan språket och därför är något mer på himmaplan än random japan med kamera.

Imorgon åker jag efter Josefin som åkt en dag tidigare för att delta i ett möte för kvinnor i Socialistiska partiet. I helgen ska vi båda delta i ett möte med SP:are från hela landet. Jag hoppas att det blir en peppande resa som ger en mer kraft till att fortsätta kampen och organiseringen mot det samhälle som är svarvat för att passa rikingarna och förtryckarna intill perfektion.

Här är veckans lista (gitarrbaserad), fubbickar:

Mörbyligan – Ensamma Sussie
Kenta – Jag vill aldrig, aldrig dö
Thåström – Långtbort
Motvind – Kalle
Rekyl – Securitas
Cornelis Vreeswijk – Somliga går med trasiga skor
Raymond & Maria – Ingen vill veta var du köpt din tröja
Ulf Lundell – En fri man i stan
KSMB – MUF
Eddie Meduza – Heja USA
Balladen om Joe Hill – Fred Åkerström

Imorgon är det också fest på vänsterhaket India Däck i Lund. Dra dit och stödpartaja för SUF, och spana in den nya boken Tillsammans!
Plats: India Däck, Stora Algatan 3, Lund
Dag: 30 oktober
Tid: 20.30 – 02.00

Men misströsta ej. Vi har lap-topen med, så helgen kommer bjuda på fler inlägg.

Peace (and classwar)!

ps. Idag läser vi vår partikamrat Kjell Östberg om Janne Guillou, staten och spionage i Aftonbladet.

Men Mona Sahlin har inget lärt. ”Tala om vad du skrev”, säger hon förmanande till Guillou (Expressen 26 oktober). En djärv uppmaning, med tanke på vad den svenska socialdemokratin har att dölja. Eller menar Sahlin att vi från och med nu kan räkna med samma öppenhet när det gäller hennes partis relationer till främmande makter?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s