Sossarna är ett högerparti

Nu är det nock
Lars Ohly kommenterar s-kongressen i DN: – Det finns inget som skett på den här kongressen som försvårar ett samarbete. Tvärtom, ansåg han och pekade bland annat på synen på vinster i vården och lånefinansiering av vägar, järnvägar och andra infrastrukturinvesteringar.

Där ser man. Tydligen är det nemas problemas med följande (s)vineri:

1. Fortsatt deltagande i den amerikanska ockupationen av Afghanistan.

2. Ja till vinst i friskolor

3. Ja till vinst i omvårdnadsföretag

4. Nej till förkortad arbetstid.

5. Ja till höjd pensionsålder

6. Nej till 90 procents A-kassa

7. Ja till fortsatt Ipred

Detta, mina vänner, är INTE ett parti för arbetare och låginkomsttagare i det här landet. Och det är definitivt INTE ett parti som syftar till någon sorts socialism. Vänsterpartiet går alltså till val med två tvättäkta högerpartier. Ett gammalt talesätt lyder: Visa mig dina vänner, och jag ska säga dig vem du är. Röda Lund kan man stolthet säga att Sahlin är vår fiende, och ingen vän. Hon och hennes välbeställda byråkrater i parti-och LO-topp kan lura skjortan av Ohly, men här kammar dom noll. Vi står nämligen för arbetarrörelsens grundläggande ideal om socialism, demokrati, klasskamp och jämlikhet. Om man delar dessa ideal är det bara att kontakta oss i Socialistiska partiet, så vi blir än fler som tar tag i att återskapa en arbetarrörelse fri från fjäsk och klassamarbete. Vi har vind i seglen, men det behövs än fler om vi ska kunna ramma den läckande socialdemokratiska skroven.

Avslutningsvis vill jag rikta en öppen ”Är du inte riktigt navlad?” till Skånskan. Detta toalettpapper har nämligen rubriken 51 miljoner till unga, illustrerad med Malmös påve Reepalu. I bildtexten står det: ”Ilmar Reepalu lovar 51 miljoner mer till barn och ungdomar i Malmö.”. Härligt, inte sant!? Nu är det bara så att om man råkar läsa artikeln så framgår det att det handlar om att sosse-packet och deras nedskärningspolare mp och v ska skära ner 51 miljoner mindre på våra unga. Istället för 70 miljoner skär man ”bara” 19. Ni som kanske reagerat på Röda Lunds hårda ton mot media innan kanske nu bättre förstår vår inställning till fulmedia. Sydsvenskan vill ju inte vara sämre, utan fläskar på lite mer än lillebrorsan. Här är rubriken Stadsdelarna får 53,5 miljoner extra. Va ska man saj?

Röda Malmö: Kongressen som gick till höger
Röda Göinge: Ohly pratar i nattmössan
Svensson: Mer skattepengar till storföretag och rika

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s