Feministiskt självförsvar är grejen!

mangatjejslåss
Klicka och låt dig inspireras

En dörrknackande våldtäktsman härjar i Göteborg. Polisen varnar och i Aftonbladet kallas han för babyfacemannen. Men tjejer, bli inte rädda utan försvara er. Aggressivitet är bättre än rädsla. Faktum är att 80% av de kvinnor som gör motstånd vid försök till överfallsvåldtäkt lyckas avvärja våldtäkten. Så skrik NEJ högt, och slå på ställen som gör ont. Tänk skrevspark och pumpa, riv honom så du märker ansiktet och får DNA under naglarna. Anfall är bästa försvar! Faktum är att enligt polisen så ger den här våldtäktsmannen ofta upp om han möter på motstånd.

Vi har rätt att inte behöva vara rädda. Och kom ihåg att det aldrig någonsin är ditt fel om du blir våldtagen, aldrig aldrig aldrig. Och ifall du har träffat på babyface så följ polisens uppmaning och anmäl den jäveln som kan bindas till ett 30-tal överfall.

I Lund så anordnas feministiskt självförsvarsträning av en kvinnoseparatistisk grupp varannan vecka. Maila lund@socialistiskapartiet.se för mer info om du är intresserad.

Så tjejer, försvara er. Ett annat tips kan vara att börja träna kampsport som Lisbet Salander!

Malin Beeck: Ensam tjej i klassen – om könsmakt, kapitalism och patriarkatets rötter
Ungsocialisterna: Socialistisk feminism – en nödvändighet
Alexandra Kollontaj: Kommunismen och familjen

Annonser

16 reaktioner på ”Feministiskt självförsvar är grejen!

 1. Man kan väl börja med ett signalement.
  Du har väl inte utelämnat det med flit?

  Våltäktsmannens Signalement

  han är i 20-årsåldern
  • mörkt, kortklippt hår, kan vara lite lockigt
  • har babyface, litet runt ansikte
  • talar bra svenska, med viss brytning
  • uppfattas som relativt kort, 170-175 cm lång
  • normal, lite rund kroppsbyggnad
  • har en konstig blick, som om han är påtänd eller psykotisk
  Polisen hoppas på hjälp Ring 112 eller 11414 omgående om ni ser mannen.

 2. Vi länkar till den text som du tagit signalementet från. Vi vill påpeka följande som även står att läsa i Aftonbladet:

  • Han antingen cyklar, går, eller åker moppe eller spårvagn, och spanar in kvinnor.
  • Han går eller kör ikapp sitt offer, följer sedan efter henne till hennes bostad.
  • Han ringer på dörren. Han tar god tid på sig– ringer på flera dörrar i huset.
  – Han är väldigt rak på sak. Han frågar: Är din man hemma? Är du gift? Vill du gifta dig? Ska vi ta en snabbis, det går fort?, säger Björ Blixter.
  Sedan försöker han ta sig in, genom att till exempel be om ett glas vatten.
  Möter han motstånd, ger han upp och letar efter nästa offer. Börjar man vackla, är det farligt.
  Om en man öppnar dörren, säger han att han ringt på fel dörr och säger ett påhittat namn.
  • Han tar god tid på sig. Misslyckas han, ringer han på granndörren.

  • Hittills har han slagit till i Johanneberg och Majorna, oftast på eftermiddag/kväll.

  Särskilt det där med att han ringer på dörren kan vara bra att tänka på. Signalementet i sig hjälper bara delvis. Finns ju hur många som helst i detta land som passar in. Så var på er vakt om en okänd ringer på dörren i de aktuella områdena i Göteborg. Och om du är man som öppnar och snubben drar en vals som ovan, så ring bängen och om du har möjlighet följ efter personen på avstånd.

 3. I det här fallet hade ju ett importstopp av asylsökande funkat bättre än feministiskt självförsvar.

 4. Svenska rättsväsendet är ju känt för låga straff
  så att den här invandraren får säkert ett halvår ovillkorligt!

 5. Eh? Nä. Du måste vara landets mest oinsatte människa i svensk straffrätt. Ärligt talat är du så sanslöst obildad så du hade inte haft en chans om man hade infört kunskapskrav för medborgarskap.

 6. Nä, det bästa hade så klart varit utvisning av alla män i Sverige, eller hur? Eller varför inte barnafödandestopp? Eller utvisning av alla män ur Sverige? Eller varför inte kollektivt självmord? Stick du här ifrån rasistjävel, och låt oss socialister vara ifred. Här har du inget att hämta.

 7. Ang 80% som stäjvar ett överfall: Kom ihåg att den typen uppmaningar också kan vara skuldbeläggande, att man som offer inte gjorde tillräckligt med motstånd och får skylla sig själv.

  Annars så tycker jag att invandringsvinklingen i kommentarerna börjar kännas lite gammal.

 8. Jag förstår din poäng, men det är väldigt viktigt att kvinnor förstår att det bästa de kan göra är att göra stenhårt motstånd. Vi vill väl alla att så många våldtäkter som möjligt ska förhindras. Samtidigt ska man komma ihåg att de allra flesta våldtäkter utförs av vänner eller bekanta till offret. Ett resultat av den svenska ojämlikheten och isolerande kärnfamiljskultur som gör att kvinnor kan leva hela liv med en fötryckande man. En kultur som rasister av alla de slag hyllar. Inte minst SD.

 9. Ännu en som försöker göra poänger av att de är mot våldtäkter. Jag är mot regn, btw. Fast inte om det varit jättevarmt länge. Jag är också mot Helsingborgs IF, men inte gör jag politiska poänger på det. Japp, hoppas han grips. Men varför ska något annat land vara mer i behov av en våldtäktsman? VAd som behövs är: Han grips. Kvinnor lär sig försvara sig bättre. Män tar sitt ansvar och ifrågasätter vad deras våldtagande bröder pysslar med, och hur det kan komma sig att män våldtar öht.

 10. @Kaffekopp

  Jag tänkte på den aspekten när jag skrev inlägget, därför skrev jag att det aldrig, aldrig, aldrig är ditt fel om du blir våldtagen. Men du har ändå rätt i att jag kunde varit tydligare och utvecklat vad jag menade. Alltså att den som inte kan/orkar/vågar göra motstånd inte har någon skuld till övergreppet överhuvudtaget.

 11. jag tror tyvärr att ni kvinnor får se mycket mer av den här skiten i framtiden. Det är helt otroligt vad all skit har accelererat under bara de senaste fem åren. Det får en att undra om vi inte är i början av en samhällskollaps. Och det mest skrämmande är att det finns inget, absolut inget som kan ändra riktningen som vårt samhälle har tagit. Inte religionen, folk är ateister, ingen ideologi, eftersom ingen vill följa något. När jag är ute och promenerar på kvällen så blir tjejer som jag möter rädda och plockar fram mobiler. Så var det inte för femton årsen. Tragiskt. Vi har slagit in på en ny väg. Sverige håller på att bli ett samhälle där bara de starka kommer överleva

 12. @Bob
  Jag tror visst att det går att påverka samhällsutvecklingen! Börja i det lilla och engagera dig i något som ligger dig varmt om hjärtat. Eller varför inte ta kontakt med Socialistiska partiet? Ibland går förändring otroligt långsamt och känns hopplöst, men ibland går det fort också, glöm inte det!
  Så länge du och jag inte gör något så är det marknadskrafterna och dess lakejer som styr utvecklingen och det är då de starkas samhälle får frodas ifred. Det kan iaf inte jag acceptera utan att handla.

 13. Det feministiska självförsvar jag sett och läst har haft ganska låg kvalitet. Teknikerna har varit av typen: Skrik nej, stampa honom på foten stick fingrarna i ögonen och sparka honom i skrevet. Den typen av tekniker fungerar inte. De är svårt att träna dem realistiskt. De ger bara en falsk trygghet. Jag tror att det är bättre att kvinnor tränar judo, Brasilian jiu-jitsu, Mixed Marial Arts. Gärna i klubbar med mycket män. Då får de träna på män med tekniker som fungerar. Dessa tekniker kan de också träna i full fart. Då sätter sig teknikerna på rätt ställe i hjärnan. Tror inte på boxning för kvinnor som självförsvar. Krav Maga kan man disktuera om det passar för kvinnor. Kvinnorns värsta konfliktsituation är brottning på golvet mot en motståndare. För män är det nog tvärtom. I krogkö med en eller flera. Säkert är det så att på sikt kommer fem försvar att anpassa sig. Jag hoppas det.

 14. Definitivt bra synpunkter du har, Adversus. Jag håller med. Det finns dock en annan dimension i det hela. Det är det självförtroende dom träning kan ge, och den ”pepp” man kan känna när man i ett kollektiv hjälps åt att stärkas. Därför är det också bra om den fysiska träningen kombineras med diskussioner och mental träning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s