Överklassghettot Vellinge – ett typiskt problemområde

Obehöriga äga ej tillträde
Obehöriga äga ej tillträde

Vad handlar det egentligen om i Vellinge? Denna rika och sk välmående kommun är mycket moderatblå och har en av Sveriges lägsta kommunalskatter. Det finns få hyresrätter och det finns en massa rikt folk. Varför röstas Moderaterna fram val efter val till kommunal majoritet? Jo, för att de för en politik som är bra för den rika överklassen. När dessa människor nu ”lyckats” med att ha skapat sitt eget revir, reservat eller som jag föredrar att kalla det, överklassghetto, måste ghettot även skyddas.

Det handlar om att inte få dit nånting som gör att överklassen måste dela med sig till andra. Folk går liksom runt och dunkar varann i ryggen och säger åt varann att dom är så jävla bra för att dom också bor i fin villa precis som andra. Överklassen vill inte ändra på sina klassvanor som innebär att de roffar åt sig på andras bekostnad.

Eftersom de sällan träffar på något annat så är detta sätt att leva på inget konstigt, tvärtom. Exempelvis blir det normalt att använda svart städhjälp och och när grannen också köper en dyr rashund så höjer ingen på ögonbrynet. Genom rätt kontakter kan göra lite som du vill och när nån vill bygga på strandskydd så godkänner polaren det. Myten om invandraren som islamistisk terrorist, bidragstagande snyltare eller kriminell våldtäktsman får därför oftare stå oemotsagd i Vellinge än på andra platser eftersom det inte finns någon som kan ändra på denna myt, ex. en granne som är afghansk invandrare.

Över ett glas vin hos grannen så går det bra att skratta över muslim-skämt men i mer öppna sammanhang kan inte de rasistiska åsikterna sägas fullt ut, och de behövs inte heller. När kommunalrådet Lars-Ingvar Ljungman påstår att det är brandskyddet som är problemet på vandrarhemmet, att staten inte tar sitt ansvar för ett dåligt fungerande flyktingsystem i EU eller att det är tonårspojkar och inte barn, så vet alla, både Ljungmans vänner och fiender att han bara letar efter dåliga ursäkter. Men det är det som är poängen, att fortsätta putsa fasaden, att säga precis så mycket som möjligt men inte mer. Maktens korridorer vet oftast vad som kan sägas och inte sägas och ändå klänga sig fast vid sin makt. Därför används de dåliga ursäkterna, även om vissa saker som yttrats i sammanhanget ändå varit öppet rasistiska.

Det är som den ofta återkommande historien ”jag är inte rasist – men…”. Ingen är rasist men ändå så lever och frodas rasismen. Nånstans måste ju rasismen finnas och jag menar att Vellinge är ett typiskt sånt ställe. Det är bl.a. därför överklassghetton är ett så stort problem i dagens Sverige.

Korkade överklassghetton är något av det värsta som finns. Idiotin och rasismen som finns bland många av dessa människor blir tydlig i fallet med de ensamkommande flyktingbarnen. Vellinge-eliten har så mycket makt att de faktiskt har roffat åt sig en hel kommun men de vill ändå inte dela med sig. De vill fortsätta i sin skyddade verkstad.

Men barnen hotar överklassens sätt att leva ostört. Därför är barnen ett hot. Bara genom att de finns visar barnen att Vellingefasaden faktiskt kan gå sönder. Det är som att barnen brutit sig in Vellingebornas hem. Barnen visar på Vellinges sårbarhet om deras snyltande överklassliv skulle granskas och överklassen vill inte bli störd. Men kommunen kan gå sönder, det kan bli ett uppror och samhällets klassmotsättningar kan bli tydliga, även i Vellinge.

Det handlar om strukturell rasism, om än inte alltid namngiven och uttalad, och det handlar om klassmotsättningar. Fattiga flyktingbarn, utan i stort sett någonting, mot överklassen i strandvillor. Egentligen kan det inte bli tydligare vilket sjukt samhälle vi har. Det är dags att göra uppror!

Tack och lov har en Malmöbo nu tagit saken i egna händer och det finns sunda människor som idag mailbombade Vellinge kommun.

Edit: Jag tror alltså inte att barnen kommer att störa det minsta, utan att det är överklassen som uppfattar dom som ett hot.

Socialistiska partiet om: Rasism, invandring, nation

Beställ från SP eller läs på nätet: Öppna Gränser och kollektivavtal

Bloggat: Svensson, Svensson2, Röda Malmö, Annarkia, Annarkia2, Arbetarperspektiv, Trollhare, Jinge, Alliansfritt Sverige, Kilden&Åsman

Borgarblaskorna: SDS1, SDS2, SKD, AB1, AB2, AB3, AB4, SvD1, SvD2, GP, EX1, Ex2, Ex3, EX4

54 reaktioner på ”Överklassghettot Vellinge – ett typiskt problemområde

 1. Tack o lov är jag inte ensam om mina tankar även om det känns så just nu. Jag vill organisera mig!!
  Tycker det är så vidrigt att dom visar så öppet förakt för barn som mer än någonting behöver trygghet.
  Olika bakgrunder är ju en Tillgång det är en kunskapskälla, nya människor är möjliga vänner och nya kollegor och samarbetspartners…

 2. Stora Malmö Kommun
  har begått ett stort misstag genom att via ett privat lycksökarföretag, med profiten som största intresse, vältra över sina problem med ankarbarn på det Lilla Vellinge. Är gränsen nådd i och med detta? Naturligtvis inte! Om denna kupp lyckas kommer varje liten randkommun till Malmö riskera att rycka in som städgumma för Malmös vettlösa politik!
  Bättre att skicka ”flyktingarna” till Stockholm där grunden för Sveriges ”flyktingpolitik” har lagts!

 3. Det måste bli ett stopp på den här vidriga människohandeln. Dom här ensamkommna flyktingbarnen, oftast vuxna tonåringar med skäggstubb och adamsäpple skickas som murbräckor till Sverige och så fort dom får PUT så kommer resten av släkten. Är det så här vi skall ha det i Sverige?

 4. @ CG
  På vilket sätt är barnen ett problem? Är dom kriminella -nej. Kostar dom pengar -nej Vellinge får betalt.
  Du menar väl inte att det är deras hudfärg som är problemet?

 5. @Sten
  Ja det är precis så v ska ha det i Sverige. Människor som flyr från krig och förtryck ska kunna leva i Sverige tillsammans med sin familj, det tar jag för självklart! Och vad åldern har med saken att göra förstår jag inte. Sist jag kollade var man barn när man var under 18 år.

 6. Det enda problemet här är förstås parasiterna i Vellinge. Dom jobbar i Malmö – oftast för betydligt högre lön än en vanlig knegare – och de åker efter arbetsdagen hem till sitt vita överklassghetto med sin låga skatt. Trots att det är Malmö som förser dom med jobb anser de nu inte att de kan ställa upp och betala när barn behöver skydd från ett krig som deras politiker i riksdagen har skickat soldater till. Om Vellingeborna nu tycker det är så hemskt att ställa upp när Malmö kommun hjälper flyktingar, då kan dom fantamaj ta sitt pick och pack och försöka hitta jobb i sin egen kommun. Men se det kan dom inte! Dom vill bara ha och ha av den kaka som Malmöborna ger dom. Ingen hejd finns det. Nä, varför inte sätta upp en fet jävla mur runt skithålan med sina vräkiga villor. Då kan dom få känna på den verklighet som barn ute i världen får stå ut med. En verklighet som vår svenska överklassregering ger soldater och moraliskt stöd till.

 7. Josefin, vilket/vilka ord är det du inte begriper i det jag skrev?

  Du kommer med dåligt genomtänkta påstående och ställer frågor som varken du eller jag eller för övrigt någon annan har något svar på och som inte berör mitt inlägg!
  Jag kan ju prova att svara i alla fall: Tex. Är dom kriminella – Det vet ingen! Kostar dom pengar – Ja deras vistelse i Sverige kostar pengar! Vellinge får betalt-Av vem?
  Är det några andra än de svenska skattebetalarna som finansierar deras tillvaro här? Nej!

 8. Sätt du en prislapp på människors liv och väl och ve. Vi gör det inte. Särskilt inte folk som flyr från ett krig som Sveriges regering stöder och skickar vapen och soldater till.

 9. @CG
  Skillnaden mellan dig och mig är att de enda människor jag ser som problem är människor som du. Jag begriper precis vad du skriver. Det är rasister som du som förpestar detta samhället.

 10. Josefin.
  Det finns säkert många skillnader mellan oss, en skillnad är att jag inte ser dig som ett problem.
  Ett problem som du har kan jag ganska snabbt konstatera; När du inte klarar av en debatt på en saklig nivå så slår du hej vilt med rasiststämpeln omkring dig! Personligen föredrar jag att inte vulganisera ett meningsutbyte till en så låg nivå. Men du gör som du vill, vi lever ju i ett fritt land, än så länge! Men betänk, i vårt fria land är rasism ett brott som kan leda till åtal, liksom att oförskyllt beskyllas för brott också kan leda till åtal! Det gäller alltså att ha ”väl på fötterna” då man vräker ur sig saker!

 11. @CG
  Jag ser människor som du som ett problem som sätter flyktingar inom situationstecken. Att försöka misstänkliggöra människor på det sättet är inte värdigt. Det är ett klassiskt knep från rasister.

 12. Det är sällan man ser ordet rasist utnyttjas mer felaktigt än på vänsterkanten. Jag är inte rasist, jag är realist och motståndare till nuvarande flyktingpolitik.
  Sen.. Det är inte vellinge som får betalt för flykting”barnen”, det är malmö, eftersom det är malmö som har ansvaret för dom. Att dom sedan via attendo care försöker smyga in dom i vellinge via ”bakdörren” är säkert något de röda i malmö står bakom.

  Loaderrorready.
  Hur tror du det skulle se ut bland företagen i malmö om företagsägarna, boende i vellinge, skulle flytta sina företag dit istället?

 13. Ja, låt dom dra. Så kan vi som jobbar i företagen ta över. För ett företag är inte ett skit värt utan de som jobbar i dom och de lokaler och maskiner som brukas. Och så kan dom bygga upp och bekosta sina egna gymnasier för sina bortskämda snorungar. OCh för att förtydliga: Ja, jag är för en expropriering av den svenska överklassens tillgångar och demokratiska fördelning av de samma. Man hade väl åtminstone kunnat kräva att dessa som tillhör den svenska övremedel- och överklassen kunde vara med och hjälpa barn i nöd. Men nej. Dom rika skiter i allt som kallas mänsklighet. Det enda intressant för dom är att räkna pengar och mingla på häst-shower i Falsterbo, eller svassa runt i sina bensinslukande bilar och åka på långsemester till Maldiverna. Parasiter! Det är vad dom är, som räknar med att alla vi andra ska städa upp deras skit.

 14. Loaderrorready: Givetvis tar ju företagarna med sig de maskiner det betalat för, och säger upp hyresavtalet.
  Expropriering och demokratisk fördelning av tillgångarna har ju funkat utmärkt i andra länder, ta bara Mugabes zimbabwe, en kommunists våta dröm. Gymnasieavgifterna betalar dom säkert via medlemskap i något gymnasieförbund, och betalar för den det katastrofala sociala experimentet som kallas flyktingmottagning gör dom via den statliga skatten. Den kommer dom inte undan bara för att kommunalskatten är låg i vellinge.

 15. Tja…här har vi ju en intressekonflikt. Jag vet var jag står, och jag är övertygad om att den svenska arbetarklassen också vet det. Jag är för en radikal omfördelning av de rikas pengar till den svenska välfärden och det svenska folkflertalet. Det vet jag att vellingeborna inte är. Sakupplysning: Pengar växer inte på träd – de är resultatet av skapat värde. Värde som i det här landet är oerhört snedfördelat och det har blivit än värre de senaste 25 åren. Vi kan börja med att avskaffa arvsrätten. Så kan snorungarna i Vellinge försöka klara sig själva ute i verkliga världen.

 16. Vi publicerar inte rasistisk smörja här. Ord som ”kulturberikare” är ett typiskt ord för att misskreditera de som tvingas fly från sina länder från andra delar av världen. Att påstå att vi kunde haft välfärd om det inte vore för invandringen är en direkt felaktighet som är så pass grov att jag diskvalificerar hela inlägget. Välfärden har arbetarklassen i det här landet tvingat fram i kamp mot överklassen – och har inget med invandring att göra. Och för er andra: Rasister, främlingsfientliga, homofoba, sexistiska, och liknande inlägg kan ni publicera på några av rättshaveristsajterna som Flashback eller Nordisk. Den här sajten är för arbetarklassens bästa, och ingen anslagstavla för rikingar och deras nyttiga idioter rasisterna.
  /Röda Lund

 17. Sådär ja, där visade sig det verkligt demokratiska röda lund sitt vackra anlete.. Ang. folk som tvingas fly från sitt land så är det påfallande ofta att dom lyckas hamna i sverige, även då det är VÄLDIGT långt att resa, och gott om asylländer på vägen.

 18. Josefin.
  Du har fler problem. Att ha sökt asyl i vårt land räcker inte för att bli betraktad som flykting i samhällets ögon, det måste beviljas! Flyktingstatus kan i sista hand beviljas i domstol. Så även i samhällets ögon finns det en tid situationstecken runt ordet ”flykting”.
  Att sätta situationstecken runt ordet
  flyktingpolitik är inte underligt.
  Något mera godtyckligt än Sveriges ”flyktingpolitik” finns väl inte.
  Och du svingar fortfarande din rasiststämpel omkring dig. Känner du dig som en bättre människa då?
  Eller är det för att du tror att du inte rasist?

 19. Nej, det har inte med demokrati att göra att alla ska få publicera vad dom vill på denna sajt. Vi är motståndare till högerpolitik och rasism, och vi publicerar inte vad som helst. Det är inga konstigheter, och inget vi hymlar kring. Vad gäller din avslutande poäng så…*gäääsp*. Som sgt: Vi är för att folk som flyr får skydd. Att du sätter pengar framför liv har vi förstått. Det gör inte vi. Du har blod på dina händer, töffe.

 20. Socialistisk härskarteknik: Förnedra din motståndare när argumenten tar slut. Och sanningen om landskrona är väl inget flyktingkramare vill höra om, det skulle kunna rubba de PK åsikter man lyckats trumma in i befolkningen.

  ”Sakupplysning: Pengar växer inte på träd ” Jag vet
  ”Att du sätter pengar framför liv har vi förstått. Det gör inte vi” Om inte pengar växer på träd, var ska ni då få dom ifrån?

 21. Snälla rara. Klarar du inte av att skriva här kan du ju dra. Jag har kommit med flertalet argument, men det enda du kommit med är ej underbyggda och patetiska påståenden om att ”vi skulle ha välfärd om vi inte tagit emot invandrare”. Du ordbajsar ju bara. För oss är det inte PK att vara solidarisk. För hur PK är det att förorda arbetarkamp i det här landet öht? Vi är solidariska därför vi vet vad som händer när vår klass förgiftas av rasism och främlingsfientlighet. Det är då vi blir som svagast, och det är då överklassen kan köra över oss totalt. Pengar till välfärden vill vi ta genom radikal omfördelning av landets tillgångar. Från rik till fattig.

 22. Du har inte kommit med argument, bara socialistpropaganda om att ta från det rika och ge till det fattiga, vilket i slutänden gör alla fattiga. Och förresten, visst har jag blod på mina händer efter att mer än en gång hjälpt misshandelsoffer här i stan, varav en senare dog på sjukhus av sina skador.
  Nä, ta o hoppa på pågatåget och ta en kvällspromenad på öster imorgon kväll.

 23. @CG

  Vi är helt enkelt inte överens, det gör man inte alltid. Jag tycker fortfarande att du har en vidrig människosyn. Vill du publicera fler inlägg här så får dom tillföra mer till debatten, och inte handla om hur jag debatterar.

 24. Visst är det propaganda. En propaganda för klasskamp, som var det som byggde upp det här landet en gång i tiden. För välfärd är, som sagt, inget vi fått till skänks. Samma välfärd som rikingarna och moderaterna i bl a Vellinge vill rasera. Så gå och lägg dig nu. Men ta och tvätta händerna först va?

 25. Ähhh, bara att göra som riktiga arbetare, inte förlästa akademiker, alltid gjort, bara att spotta i nävarna och ta nya tag. /signing off untilnext time. Do svedanja komrade..

 26. Förlästa akademiker? Jag har inte läst ett enda poäng på högskola, men det innebär inte heller att jag är obildad. Tror du arbetarklassen bara består av idioter som inte kan formulera sig?

 27. Eftersom jag själv är ”arbetarklass” och inte ens har fullständigt gymnasiebetyg så vet jag ju att så inte är fallet. Men påfallande ofta så förs ”arbetarklassens” talan av akademiker, övervintrare på närmaste universitet.

 28. Jag håller med dig, även om så klart det också måste vara tillåtet för akademiker att prata om klasskamp och socialism. För oss är det dock viktigt att den rörelse vi är med om att bygga består av arbetarklassens olika skikt och att den talar dess språk. I Socialistiska partiet är det också just så att vi huvudsakligen består av människor som jobbar inom skola, vård och industri, Men vi har även högt uppsatta akademiker. Ekonomer, historieprofessorer, läkare och sociologer. Inte sällan arbetarbarn som efter många år av studier nu tillhör den akademiska världen. För även om vi är en arbetarrörelse, så välkomnar vi alla som är för kampen för en rättvis, jämlik och solidarisk värld.

 29. Bäste ”CG”. Jag kan med glädje rycka vingarna av ditt lilla ”hot” om rättssak mot Josefin med att berätta för dig att fem av dina trosfränder har polisanmält mig för förtal och ärekränkning (som har varit bra mycket värre än det lilla Josefin skriver om dig vilket ändå med största sannolikhet är sant) och ingen av anmälningarna har ens gått till åtal.

  Lycka till, bäste junker.

 30. Fredrik Jönsson:

  Jag tror att du skulle behöva uppdatera din uppfattning om arbetarklass. Det handlar inte om universitetspoäng (själv har jag tretton efter en misslyckad tyska A) eller vilka arbetskläder du har, utan om hur mycket du äger av produktionsmedlen, hur mycket du kontrollerar av avkastningen och hur mycket du själv kan bestämma över din arbetssituation.

  En partikamrat till oss har arbetat som växellådemontör i princip hela sitt vuxna liv, men fått arbetsskador så att han blev tvungen att omskola sig till datorkonsult. Har hans klasstillhörighet ändrats? Nej inte ett dugg.

 31. Nicklas Eriksson, Det har pågått ett skryt här i spalten om vem som är mest arbetarklass. Högsta poäng (!) verkar de få som inte har några högskolepoäng alls eftersom detta framhålls med frenesi! Detta borde inte ha påverkat läskunnigheten alls bland spaltens företrädare. Det tror jag inte heller snarast är det illvilja eller någon trulig tonårstrotsighet som lever kvar bland spaltens försvarare.
  Uppenbarligen har man inte läst igenom det man svarar på. Svaren verkar styras av ryggmärgsreflexer istället för saklighet. Är det makten över spalten som berusar?
  Jag är väl medveten om att i den lilla ankdam ni sitter kommer inget åtal att väckas av det ni skriver om någon, ni har helt enkelt inte tillräcklig spridning utanför töntgänget för detta.
  Vad jag påpekade var om något liknande sker i andra mera spridda sammanhang så kommer saken i ett annat läge.

  Och vem är mina trosfränder om jag får fråga? Eller är detta också en lika illa genomtänkt ryggmärgsreflex?
  Dessutom påstår du att det Josefin skriver om mig med största sannolikhet är sant, vad grundar du detta påstående på?
  Har du smygtittat i Josefins kristallkula?
  Vilken är din tro, och vilka är dina trosfränder?

 32. jag har varit på många arbetsplatser i Vellinge, huvudämnet för alla diskussioner är invandrarna, man drar rassistiska skämt eller berättar olika historier som förlöjligar invandrare,
  och det är inte bara mot sk ”terrorister” muslimer…nej det gäller alla även kristna europeér, har man svart hårfärg elöler utländskt namn så är man körd,

  misstänksamheten är enorm, vellingeborna har en mentalitet som en belägrad fort, och jag var där i slutet av 1990-talet…alltså innan 11 september…

  alla undersökningar visar att rassism och hat leder till sexism och våld i hemmet…men sånt tystas ned, liksom den utbredda alkoholismen där, man vill ha en snygg fasad, där lyckliga och ordentliga fina människor bor,

  kriminaliteten är inte så låg heller i Vellinge, de största brotten är rattfylla och ekonomisk brottslighet

 33. Mr Poland.
  Vellinge är i detta avseende tyvärr inte annorlunda än andra kommuner i Sverige.
  Detta är både trist och tråkigt, men inte förvånande; vilket ju är ännu tristare och tråkigare!

 34. CG: Här är det ingen som skryter. Även om det visserligen är att ”skryta” att man inte tillhör Vellinge-packet. Kom inte här med dina påhittade kvasi-juridiska insinuationer. Vi står upp för vår kamp. Det är mer än många andra inom den svenska arbetarklassen gör. Tyvärr, förstås. Är du med eller mot? Är du en kappvändare eller stolt? Överklassen har aldrig visat den svenska arbetarklassen någon ödmjukhet, så varför i helvete skulle vi göra det mot dom som försvarar dom?

 35. loaderrorready!
  Är du med eller mot? Det var väl ungefär vad USA:s president Georg Busch hade att säga till alla andra nationer då han började jaga terrorister.
  Ett slags nationsanpassad ståndsrättegång!

  Och på tal om klasskamp:
  Du sitter i skydd idag bland gelikar, vi får väl se hur kaxig du är när och om det blir allvar på barrikaderna.
  När du blir utan inkomst och din familj förföljs!
  Hoppas du kan visa stolthet då!

 36. Hoppet är det sista som överger människan. Vad Bush har med det här att göra – mer än att du försöker vara så där lagom TV4:s gomorgonsoffa-liberalt intellektuell – förstår jag inte. Du är inte den ende som inte fattat att klasskampen handlar om mostridiga intressen. Synd för oss bara att den svenska regeringen och överklassen fattar det.

 37. loaderrorready.
  Oj då! Och vad har du gått genom för att fatta så bra? Förföljelse?
  Eller är du bara en intellektuell fin-i-kanten gigant som förläst sig på arbetarrörelsens historia och i all välmening kliver ned från piedestalen och försvarar packet?
  I så fall-snällt av dig!

 38. Jaha… Tur man bor i Lund då, antar jag. Här är det annars Stockholmare vi har problem med. Särskilt då dessa fula brats som kommer hit och beter sig.

 39. bloggare på icedaniel.se

  Malmö har inget gott rykte i övriga Sverige, säger du.

  En liten försynt fråga i sammanhanget:
  Varför?

 40. Förresten… Hur skulle det vara om ni tog tag i era egna Kamrater innan ni börjar gnälla om andra? Fagersta (V) tar inte heller emot ensamkommande flyktingbarn. Men det e klart, det e alltid lättast att kasta skit på andra.

 41. (v) i Fagersta ska ha skit om de inte tar emot ensamkommande flyktingbarn. De ska också ha kritik för att de är ett uttalat borgerligt parti i den kommunen. Nu är ju inte Röda Lund medlemmar av Vänsterpartiet, så jag föreslår att du vänder dig till någon annan.

 42. Varför är det endast pojkar och inga flickor bland de ensamkommande flyktingbarnen? Har flickorna det så mycket bättre än pojkarna i sina hemländer? Någon som vet?

 43. Nä, jag tror inte att flickorna har det bättre, däremot tror jag det är svårare för dom att fly ensamma, fast nu spekulerar jag.

 44. Som boende i Vellinge finner jag detta mycket stötande. Ja, många Vellinge-bor har det bra ställt och har fina jobb. Det kan jag hålla med om. Och ja, det finns många människor med rasistiska uppfattningar. Men det betyder inte att ni kan komma här och säga att vi alla är rika rasister! Väldigt många Vellinge-bor VILL ha in flyktingar. Och om det är någon som är idiot är det dem som drar ett stort antal människor över en kam!

 45. Att de rika inte vill ha invandrare omkring sig är forståeligt, det är därför de bor där de bor. Det är det få som vill. Mest de som har dom omkring sig hela tiden och inte har råd att flytta. Var bor du själv? Hur skulle det vara om alla kommunistiska journalister, som ropar Rasist ! åt alla som är negativa gentemot muslimer, själva flyttade ut till ghettona? Det borde vara den första frågan till alla som sprutar sitt hat över dem som vill diskutera invandringspolitiken: ”Var bor du? Hur många muslimer går i ditt barns klass? Varför flyttar du inte till ett ghetto?”

 46. Jag är uppvuxen i ett s.k. miljonprogramsområde. Just nu bor jag i hyresrätt bredvid en trevlig familj som tycks ha sina rötter i Mellanöstern. Här röstar vi inte på SD:s högerpolitik. Här röstar vi utifrån våra klassintressen, och de intressena är det verkligen inte någon SD-snorvalp som läst handels och startat sin bana i MUF som försvarar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s