Det handlar om klass

Svart Verkstad slår till igen! Den här gången luras de lite med den stackars överklassen i Malmö, däribland Zlatan Ibrahimovich som bor i Malmös mest exklusiva hus köpt för 26 miljoner kronor. Som vanligt är telefonsvararen fylld av oroade rikingar som tror att deras sista stund är kommen eftersom någon vill lösa boendesegregationen med lite ovanliga metoder. Svart Verkstad har satt fingret på ett stort samhällsproblem som faktiskt måste lösas. De rika är landets mest segregerade grupp där de medvetet drar sig undan det övriga samhället som de ändå verkar vilja vara en del av. I nuläget, och med den ordning vi har i landet finns inget sätt att lösa den här problematiken. Det sätts press på oss i de lägre samhällsklasserna när vi uppför oss på ett sätt som den politiska klassen, ägarklasserna samt överklassen inte gillar, men när de uppför sig helt oacceptabelt ska vi bara nicka med och ”förstå” dem. Aldrig!

Därför är det viktigt att du som löntagare eller arbetslös bryter med Socialdemokraterna och Vänsterpartiet som bara vill bevara nuvarande ordning, och tar ställning för en revolutionär socialistisk politik som verkligen fördelar om rikedomen i samhället och inte fördelar fattigdom med hopplösa, statsstyrda femårsplaner! Om du förletts så långt som att rösta på borgarna eller fascisterna så är det ännu viktigare att du verkligen tar dig en funderar på om du som arbetssäljare verkligen är stark på egen hand som deras budskap är. Klarar du dig utan samhällsstöd om du skulle behöva opereras? Är du verkligen säker på att du har råd med självrisken på försäkringen de vill att du ska teckna istället? Är du ens säker på att försäkringsbolaget ser dig som en tillräckligt lönsam affär för att göra business med dig?

Och för dig som är ung och tvingas bo hemma eller i en kass lägenhet med kasst hyreskontrakt, så uppmanar vi dig att inspireras av ockupationsrörelsen. Det är en rörelse som ser väldigt olika ut, och som innehåller många olika sorters människor, men det som är det gemensamma är att utmana stat och kapital för att säga: Vi tar ingen skit – Vi tar vår rätt! Men det räcker inte att agera. Man måste också ha en revolutionär och socialistisk förståelse av vad som är grunden till samhällsproblemen. I Socialistiska partiet hittar du kamrater som är fackliga kämpar, antifascistiska aktivister, ockupanter, klimataktivister, feminister,  organisatörer och revoltörer. Tillsammans bygger vi ett parti och en rörelse för mänsklighetens befrielse från klassorättvisor och förtryck. I den kampen finns ingen motsättning mellan kamrater med olika kön, hudfärg eller sexuell läggning. Vi organiserar oss internationellt tillsammans med tiotusentals andra revolutionärer i världsrörelsen Fjärde Internationalen. Här ser vi till det gemensamma: Kampen för socialism och klassamhällets avskaffande!

Låter detta bra? Ta då kontakt med Socialistiska partiet på din ort!

Tidigare på Röda Lund om bostad och ockupation
och Svart verkstads förra aktion

Sveriges Radio: Husockupanter organiserar sig på nätet
Arbetarperspektiv
Oqupation
Sluta Snylta: Vem vågar säga hur det är?

En reaktion på ”Det handlar om klass

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s