Värmen segrade i Vellinge

Klicka

Inte ens vädergudarna verkar gilla SD. Regnet stod som spön i backen idag när Röda Lund tillsammans med 200 andra antirasister samlades i Vellinge för att visa var skåpet ska stå. Att det inte är okej att piska upp rasistiska stämningar för att utnyttja sin agenda att vrida samhället ännu mer åt höger och splittra arbetarkollektivet. Därför var det inte heller förvånande när en tvättäkta brat – född i Vellinge – äntrade torget och spydde ut sitt människofientliga budskap. Där försöker man att låta som om man är någon sorts försvarare av det som den svenska arbetarrörelsen en gång byggde upp, trots att man är benhårda motståndare till samma rörelse, för att lura det svenska småfolket att hugga sig själva i ryggen. Man är ett tvättäkta högerparti med den gamla klassiska blå retoriken om ”lag och ordning”. Samma lag och ordning som överklassen alltid värnat om. Eftersom det är deras lagar och deras ordning.

Tack till alla som slöt upp idag! Tack till er som ännu vågar tro på medmänsklighet och värme. Trots högerns frammarsch, trots det kalla samhällsklimatet, och trots det vidriga skånska höstvädret.

Klicka

Internationalen: Flyktingpolitiken i blixtbelysning
Röda Malmö: Rasismen är inte besegrad och Det gick dåligt för Sd i Vellinge
Svensson: Få deltagare på SD-möte i Vellinge
Kommunisternas blogg: Vellinge: Inga rasister på våra gator!

SDS SDS2 SKD SvD SvD2 DN GP AB AB2 KVP

<a href=”http://www.youtube.com/watch?v=kk6Kb0JFO-Q”><img class=”size-medium wp-image-1229″ title=”Från Vellinge idag” src=”https://rodalund.files.wordpress.com/2009/11/dsc00494.jpg?w=300&#8243; alt=”” width=”300″ height=”225″ /></a>
Klicka

7 reaktioner på ”Värmen segrade i Vellinge

 1. Försöker SD ”splittra arbetarkollektivet” i Vellinge?

  Jag skulle ha velat att SD haft sitt torgmöte med 200 sympatisörer istället för 200 motdemosntranter. På det sättet kan man visa överklassens rätta ansikte – rik och rasist.

  Och sen var det så att ”motdemonstranterna” var egentligen inga vellingebor. Mest ditresta antirasister… :@ fan vad arg man blir på de rika svin.

 2. Ja, du har helt rätt. Men du missar en sak som är viktig. SD finns inte i överklassens ghetton. Dom behövs inte där. Där regerar överklassen ostört genom sitt klassiska parti: moderaterna. Även SD:arna var ju inresta, från bl a Malmö.
  Den dagen överklassen behöver extremhögerns metoder och program – då jävlar kommer du få se folk på torget i Vellinge. För vi ska aldrig glömma vad överklassen brukar göra när de känner sig hotade.

  Så nej, de försöker inte splittra Vellinge – de använder dock Vellinge som bas för att splittra.

 3. Fan vad jag stör mig på att de som åker och motdemonstrerar MÅSTE ha sina förbannade pallesjalar och för stora militärbyxor! Kunde de med att klä sig som vanligt folk skulle maskar som Johan (som troligen är sur för att han är 28 och inte har någon skäggväxt ännu) inte få något vatten på sin kvarn. Såg en massa jävla Ung Vänster-plakat, och de ska alltid spöka ut sig i den obligatoriska ”vänsteruniformen”.

  Det var dissandet. Nu till hissandet. Av de samma. För det är fan starkt att åka och möta SD-kräken och deras andliga kamrater moderaterna på deras egen mark. Det kan låta som en walk in the park, men på bortaplan blir det ofta helt annat. Kudos till er kamrater!

  När överklassen känner sig hotad sätter de in militär och inför fascism. Det är som du skriver, mycket viktigt att inte glömma det.

 4. @Nicklas
  Hm, jag tyckte faktiskt folk såg ganska snälla ut. Sen regnade det emellanåt och folk var frusna, så att folk hade regnjacka med huva uppe berodde mest på vädrets makter. Visst förstår jag din poäng och du har en poäng, men jag tycker detta var ett dåligt exempel för att föra fram den poängen (förstår du vad jag menar?). Tvärtom var det många asylaktivister där som såg rätt vanliga ut. Tänk även på vem media gillar att fota, finns det en maskering så hamnar den på bild…

  Ung Vänster var nästan inte där. Själv såg jag faktiskt inget UV-plakat alls. Var såg du det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s