Enighet mot hatet

John Hron: En modig antirasist

Den 30:e november. Du vet vad detta datum innebär, eller hur? Det är det datumet som nazister ibland tar sin chans att demonstrera på. Oftast är det i Lund eller i Stockholm som nazister samlas för att det för 300 år sen var en snubbe som hette Karl XII som kolade av en kula. En kung bland många andra svenska kungar som inte haft ett skit gemensamt med de fattigbönder som levt i vårt land. Som alltid stått för något annat än att skörda, jobba vid ett band, hämta timmer, vårda sjuka, eller serva matgäster. Kroniska socialbidragstagare och snyltare. Knugar som blivit en dålig ursäkt för hatet.

Nazisterna var förra året 70 pers i Lund. De hade hoppats på att försöka få in en fot i Lund och ha möjlighet att bygga en social grund bland ungdomar som lurats av deras budskap. Vad många inte vet är att de under ett års tid kommit in till Lund för att skapa bråk och misshandla folk. Men varje natt de smugit runt för att angripa sina offer har de också tvingats tillbaka av engagerade antirasister som stått i deras väg och hindrat dom från att härja.  Nazister som kommit in från ställen som Veberöd, Helsingborg och Malmö har gått bet och fattat att de inte är välkomna. Det är därför – just därför – som kanske just du eller just ditt barn inte blivit misshandlade. Vi har samlats och sagt till dom att åka hem till där dom kommer ifrån. För Lund är, och ska förbli, en nazifri stad.

Nazisterna använder en svunnen tid för att elda på hat och frustration som inte leder nån vart mer än in i kriminalitet, drogmissbruk och brustna drömmar. För det är så den nazistiska rörelsen ser ut. Det är bara att kolla upp dessa gängmedlemmars CV för att se deras brottsbana. För farsor och morsor där ute är nazistiska gäng det sista man vill att sin son eller dotter ska hamna i. Efter några år i ”rörelsen” brukar nassarna själva också fatta detta. Att dom bara satt sig själva i skiten och inte kommit nånstans längre än till snutens brottsregister. Att deras enda merit är en nedsupen eller anabolasabbad kropp och minnet av folk som de hoppat på när de en fredagskväll varit tvungna att med våld skrika ut sin besvikelse över sin situation.

John Hron: Mördad av nazister

Så varför bry sig? Borde inte vi socialister behandla dessa hatiska och desillusionerade människor med snällhet? Prata med dom? Få dom att förstå att de förstör för sig själva och sin omgivning. Jo, egentligen. Om det nu inte vore så att deras engagemang föder ett våld som är ett hot som finns mot alla som de för tillfället har i skottgluggen. För när de här människorna dyker upp på stan i organiserad form som på 30:e november så gör dom inte det hipp som happ. Dom har en tanke bakom. Dom vill få med sig fler i sin destruktiva rörelse och det är en rörelse som har som mål att misshandla och förfölja folk som råkar ha fel hudfärg, är homosexuell eller tycker att det är helt okej att folk som flyr från krig ska få hjälp. Det är en rörelse med människor som – pga sin egen desperation och hat – slår mot allt och alla. Därför måste dom stoppas. Varje gång de går på stan så gör dom det för att misshandla, hata och förfölja. Det är därför de samlas i grupp. Det är därför de skyller allt på människor som är lika vaga och utsatta som sig själva. Människor på flykt, folk som försöker stå upp för sin sexuella läggning, eller sin medmänskliga inställning.

Björn Söderberg: Mördad av nazister

Vi socialister samlas också. Vi ser en styrka i att hålla ihop och ta hand om varandra. Så länge vi ensamma är svagare så måste vi söka stöd hos varandra. Men vi gör det inte för att förtrycka och slå. Vi gör det för att vi vet att om vi organiserar oss så kan vi förändra samhället till att vara ett samhälle för de som inte äger lyxbilar och vräkiga hus köpta med pengar som vi alla egentligen borde ta del av. Vi socialister samlas av solidaritet och framtidstro. Tro på ett samhälle som kan fixa svält, hemlöshet och arbetslöshet. Inte tron på ett samhälle som lever i skräck och splittring utifrån hudfärg.

Det är därför vi måste stå upp mot nazister och andra som vill sprida hatets ideologi. Vårt motstånd är ett försvar för de som varje helg misshandlas av dessa rövarband av nazister och rasister. De gator vi kontrollerar, där vågar inte nazisterna visa sig. Det är en del av vår kamp. Kampen för trygghet. Det är inte den enda kampen, men den är en del av den. Det är samma kamp som morsor och farsor för därute när deras son kommer hem med nazistiska symboler och skriker ”Sverige åt svenskarna!”. Och det är samma kamp som föräldrar stödjer när de ser sitt barn på sjukhuset efter att nazistiska gäng dragit fram och inlett med ”bögjävel” och sen attackerat med batonger och knivar.  De vet att rädda sitt barn från hatets gift. Låt oss stå upp för våra barn och medmänniskor och hålla ihop. För det är viktigt. Fan så mycket viktigare än mycket annat. Du vet inte när detta urskiljningslösa våld drabbar dig och dina nära. Du vet inte. Förrän det är försent.

Idag kommer Röda Lund tillsammans med andra försöka se till att vi inte får en återupprepning av det våld nazisterna en gång i tiden stod för i vår stad. Det är viktigt att denna kamp är så öppen och inkluderande som möjligt. Det är när vi gömmer oss bakom masker och har hemliga agendor som vi är svaga. Då kan vi inte utnyttja vår kollektiva styrka. Då blir vi främmande för varandra. Då får vi svårare att mötas.

Vi är mot klassklyftor och orättvisor i hela samhället, och vi vet att ingen kommer skydda oss från detta i grunden mer än om vi håller koll och hjälper varandra. Lunds gator ska vara säkra! Det är vi som ställer upp i Lundagård och ser till att fulla killar inte antastar tjejer som inte vill bli tafsade på. Det är vi som säger ifrån när chefer vill bryta mot kollektivavtal. Det är vi som bygger upp en rörelse som står upp och säger nej till att  utnyttjas och luras. Stark som svag. Ung som gammal. Kvinna som man: Om du anser att detta är viktigt – om du vill dra ett strå till stacken – så ta kontakt med oss. Vi behöver fler. Du är varmt välkommen!

Vi tillägnar alla som vågar stå upp för medmänsklighet och omtanke följande låt: Peps Persson – Enighet

Röda Lund kommer under dagen rapportera om de försök till nazistiska samlingar som planeras, så besök oss idag igen.

Nazistisk samling tidigare i år: Tumult i Skellefteå

Röda Malmö VsfStockholm

SDS SKD SvD GP

17 reaktioner på ”Enighet mot hatet

 1. […] Röda Lund skriver: ”Den 30:e november. Du vet vad detta datum innebär, eller hur? Det är det datumet som nazister ibland tar sin chans att demonstrera. Oftast är det i Lund eller i Stockholm som nazister samlas för att det för 200 år sen var en snubbe som hette Karl XII som kolade av en kula. En kung bland många andra svenska kungar som inte haft ett skit gemensamt med de fattigbönder som levt i vårt land. Som alltid stått för något annat än att skörda, jobba vid ett band, hämta timmer, vårda sjuka, eller serva matgäster. Kroniska socialbidragstagare och snyltare. Knugar som blivit en dålig ursäkt för hatet.” […]

 2. Hur många namn vill du ha på svenskar som dödats av invandrare? Sök hjälp jävla kommunist.

 3. Nu är det ju inte ”Mördande Invandrares Förbund” som ska demonstrera idag, utan just nazister. Vi är dock mot att andra – även de som inte är nazister – mördar folk.

  Varför ska jag söka hjälp, och för vad? För att jag tar upp frågan om hatet? När jag läser ditt inlägg verkar det vara i rättan tid.

 4. Ni ska alltså hindra det ”våld som nazisterna stod för” genom att använda samma våld med hjälp av era stormtrupper AFA?

 5. Och förresten, var är eran kamp mot islamisterna? Nazisternas våld är som en klapp på kinden mot det hat som de sprider. De finns i sverige också, men än så har de inte vågat sig ut från de mörka skrymslen de gömmer sig i bakom era kjolar.
  Men det är bara att titta Storbritannien så ser vi vad som komma skall.

 6. På tal om Nassar som ni skriver. Hur är det att vara ett Piggsvin under ett par dagar på året?
  Är det inte så att ni ger ”Nassarna” mer publicitet än vad som är nödvändigt. Det blir dom som vinner och ni blir återigen förlorarna. Är det inte så i en demokrati att alla har rätt till en egen uppfattning. Är det ni som ställer villkoren för vad som är tillåtet och inte. Låt denna grupp människor lägga sina kransar i lugn och ro. Bästa sättet att visa sitt misstycke kan vara att tiga och visa totalt ointresse. Att inte ge något utrymme alls! En fråga till modige John? Hur kan så modiga män och kvinnor vara så FEGA att ni inte vågar visa era ansikte? Det känns som ni inte kan leva upp till era egna ideal om detta skall ske under förklädnad. Ner med hatet!Våga visa vem ni är som demonstranter och stå för det ni gör och tycker. Tack för ordet Mona.

 7. Vad är det för trams du kommer med? Jag har varit politiskt aktiv i 16 år och aldrig varit maskerad. Tvärtom så handlar ju ett kort stycke i min text om att inte maskera sig. Vi var 100 pers idag. 6-7 stycken var maskerade. Själv tycker jag det är onödigt, men vissa vill inte visa sig av rädsla för bl a nazisterna (minns hur det gick för Björn Söderberg. Han hade levt idag om han inte sagt ifrån). Titta på bilderna i Sydsvenskan. Var är maskeringarna?

  Om vi tillåter nazisterna att bygga upp och rekrytera ungdomar i vår stad så kommer det gå illa. Folk kommer bli misshandlade och förföljda. Det har inte ett dugg med demokrati att göra – det handlar om självförsvar och trygghet.

  Din liknelse med piggsvin förstår jag inte. Förklara gärna.

  mvh

 8. Anledningen till självförsvar brukar vara att man behöver försvara. Talar du av egen erfarenhet, eller är det så att ni själv söker en chans till våld??
  Ser tillbaka på föregående år den 30 november då det var ganska mycket hat i Lund. Stod nära demonstranter och Nazister, blev väldigt förvånad av hur demponstranterna startade bråk genom att som vanligt använda tillhygge.Vilka dessa ligister var är svårt att avgöra då det just handlar om att var maskerad. Vi Lundabor som inte delar era värderingar är i majoritet skall du veta. Vi vill inte se vårt Lund i en skepnad av våld. Jag reagerade på just det du skriver om maskering, varför inte kräva av dina gelikar att visa vem dom är. En sak har vi gemensamt nazisterna har inget gott att bidraga med och har så aldrig haft. Men dom vågar visa vem dom är.
  Har ni någon gång vågat konfrontera nazisterna i ord jag förmodar att ni vet vilka de är? Lycka till i ditt liv! Mona

 9. Jag arbetar med ungdomar varje dag då jag är lärare. Vi pratar ofta om olika grupperingar i samhället. Har aldrig hört någon elev nämna något om nazister som värvar ungdomar i Lund. Jag tror personligen att varje människa med ett sunt förnuft avböjer dessa extrema värderingar. Lund är överöst med kloka ungdomar skall du veta. Mona

 10. Mona: Vad är det för våld du pratar om? Vilket våld är det jag eller Socialistiska partiet använt? Vem argumenterar du mot? Här ute i verkliga världen mördas och misshandlas folk av dessa nazistiska gäng. Är det någon du ska snacka om våld med så är det dom. Du kan också ta och dra till med samma attityd till föräldrarna till John Hron eller Björn Söderbergs vänner. Vad nu det skulle vara värt…

 11. Mona: Då lär du ha ganska dålig kontakt med ungdomar eller lite erfarenhet. Jag har själv jobbat många år på skolor – förutom att ha gått i skolan själv – och jag vet att det är väldigt vanligt med rasistiska och nazistiska föreställningar bland elever. Dock mindre vanligt i Lund. Det har vi den här stadens aktiva antirasister att tacka för, och knappast någon som kommer in på en blogg och obstruerar, tillskriver folk åsikter, och debatterar mot något ingen påstått.

 12. Ni kommunist-as ställer bara till jävulskap! Har du bara tre namn att komma med som blivit mördade av nazister? Hur många svenskar har blivit mördade, misshandlade och våldtagna av pack som har invaderat Sverige? Kan du svara på det din äckliga lilla skit?!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s