Kris, klass och klimat

Klicka för att läsa pamfletten

Röda Lund publicerar idag SP:s klimatresolution ”Kris, klass och klimat”. Vi gör det med förhoppning om att aktivister inom klimatrörelsen ska ta del av våra analyser och lösningar på vår tids största uppgift. Pamfletten går att gratis ladda ner eller beställa för några tior från Socialistiska partiet.  Så här skriver vi i förordet:

”Hur bör arbetarrörelsen och vänstern förhålla sig till klimatfrågan? Det diskuterade Socialistiska partiet under hösten 2008 och antog vid sin kongress i november följande resolution. Den kan ses både som en maning till vänstern i bred mening att engagera sig i klimatfrågan och som ett självständigt bidrag till utformningen av en strategi som förenar den sociala klasskampen med överlevnadsfrågorna för vår planet. Därigenom söker den svara på frågor som ofta ställs från olika utgångspunkter av klimataktivister respektive fackligt aktiva – men där perspektiven måste fås att stråla samman om vi ska ha en chans att förena kampen för en hållbar utveckling med försvarat av social trygghet för de många. Det är Socialistiska partiets förhoppning att resolutionen bidrar till att utveckla diskussionen om hur vi åstadkommer den föreningen – medan tid ännu är!”
(Klicka på bilden för att läsa resten av texten)

Svensson: COP 15: Hvad sker der 12. december? Kildén&Åsman: Kräv handling i Köpenhamn
Biology & Politics Mer om klimathotet på Röda Lund: Klimat Motkraft: COP15: Samlad praktiskt information inför klimatmötet Svensson: Demonstrationer världen över för klimatet

SvD SvD2 SvD3 SvD4 GP GP2 SDS SDS2 SDS3 Exp Exp2 Exp3 AB AB2

3 reaktioner på ”Kris, klass och klimat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s