Praktisk info inför klimatdemon i Köpenhamn

För alla er som vill hänga med eller träffa och snacka lite med kamrater från Socialistiska partiet innan, under och efter den stora demonstrationen på lördag så är det här man hittar oss och de här tågen vi kommer att ta:

Avg Lund C: 10:17 (samling 10:00 Lund C, tunnelnedgången vid centrumsidan)
Missar ni det tåget går nästa från Lund C kl. 10.39 och Malmö C kl. 11.02
Avg Malmö C: 10:42 (samling 10:30 Malmö C för Malmöfolk utanför huvudingången till Centralstationen)
Ank Köpenhamn C: 11:17

Anledningen till att vi ska vara ute i så god tid beror på att det väntas vara stora problem och förseningar vid gränsen. Tiderna vi tagit från Skånetrafikens tidtabell kommer förmodligen inte att gälla i praktiken. Observera att gränskontroll är införd så ta med pass/godkänt ID-kort.

Köp alltid biljett innan du går på tåget för på själva tåget är det mkt dyrare. För er som ska åka över flera gånger föreslår vi att ni skaffar ett sk jojo-kort på Skånetrafikens Kundcenter i god tid före lördag och laddar det med lämpligt belopp. Genom att åka med jojo-kort får ni 20-30% rabatt.

Kostnad enkel resa vuxen (över 15 år) Malmö-Köpenhamn:
105 kr kontant – 84 kr jojo-kort
151 kr jojo-kort med biljetten duo/familj som gäller två personer som åker tillsammans.

Demonstrationen börjar kl. 13 på Christiansborg Slotsplads, karta här. Som ni ser är det en bit från centralstationen (som på danska heter Kobenhavn Hovedbanegarden) men det kommer att vara så mycket folk att det förmodligen bara är att gå med strömmen dit. Hittar vi inte varandra på tåget, så träffas vi vid samlingen kl 13 i Action Now- blocket. Leta efter SP-fanor, NPA-fanor eller Enhedslisten/Red Green Alliance/SUF-fanor.

På kvällen efter demon umgås vi med lite god mat och dryck.

För de som är kvar på söndagen kommer vi att ha ett Fjärde Internationalen-möte av mer informell art klockan 11:00. Troligt är att vi då diskuterar FI:s klimatresolution och världskongress. Mötet äger rum i SAP:s lokaler i Enhedslistens hus på Studiestraede 24 (karta). Det är nära Ströget och Rådhusplatsen.

OBS! Lördag 12 december kl. 22:00 till söndag 13 december kl. 08:00 kommer det vara ett större avbrott på Malmö C. De flesta tågen utgår då från Svågertorp (Malmö syd) eller Lund. Mer om ändringarna. Skånskan: Ökad trängsel väntar på Malmö C

Click it! Action Now!

Kontakta SP/Röda Lund på lund(at)socialistiskapartiet.se om du vill veta mer. Även kamrater som inte är medlemmar i SP kan och bör kontakta oss. Det kan vara om ni inte är från Skåne, kommer ensamma, eller några få och känner att det är tryggare att gå med en större grupp erfarna svenskar i olika åldrar som kan Köpenhamn, eller bara har någon enkel fråga av praktiskt natur. Det kan vara en förälder som vill veta mer och är lite orolig för att sitt barn åker till Köpenhamn, eller någon som har svårt att hitta sovplats.

Det går förstås också bra att ställa enklare frågor här på bloggen. Vi ses i Köpendansk!

Läs också Röda Malmö: Köpenhamn i media och Vad händer under Köpenhamnsmötet? samt Biology&politics

Socialistiska partiets svar på klimatkrisen: Kris, klass och klimat

SvD SvD2 SvD3 SvD4 SKD SDS SDS2 SDS3 SDS4 AB Exp KVP KVP2 KVP3

En reaktion på ”Praktisk info inför klimatdemon i Köpenhamn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s