Skäms ni inte journalist-pack!?

Propagandaminister Goebbels hade säkert varit stolt

Ett hundra tusen (100 000!) människor demonstrerar för mänsklighetens framtid och Aftonbladet smäller på med rubriken ”700 gripna i Köpenhamn” och ”Demonstration har urartat”. Vad i helvete har ni för problem, Aftonbladet!? Vem fan är du, Jessica Balksjö och Mikael Åberg, som skriver sån här satans smörja? Fick ni ingen uppmärksamhet som barn eller? Vad är ni för pack som sitter på era kontor och häckar? Och vad har ni för jävla chef som släpper igenom sådana rubriker och sådana artiklar!?

”Folkfesten dominerade – trots 100-tals gripna” skriver SvD och fortsätter med att ”Gripandena ska ha gjorts ”i förebyggande syfte”, säger polisen.” Just det, Aftonpacket! Just det, ni journalist-pack som inte en är värda och kompetenta att skriva menyn på mitt pizza-hak på hörnan. Ni har mer integritet än valfri Big Brother-deltagare. Ni ljög rätt ut igår och idag rapporterar ni om en icke-händelse samtidigt som världshistoriens största demonstration för klimatet äger rum. Att ni inte skäms!

Lika patetiska är Sydsvenskan, DN och Skånskan, men de är åtminstone öppet borgerliga tidningar – och inte en tidning som ska ha arbetarrörelsens värderingar som grund. Detta är inte journalistisk – detta är politisk propaganda! Om klimatet går åt helvete ska jag på min ålders höst leta upp era avkommor och trycka upp era vidriga artiklar och rubriker i nyllet på dom och fråga: Är ni stolta över far och mor?

Röda Lund återkommer för en rapport om vad som hände. Tydligen kan inte sveriges högskolor skola sina journalistelever i sitt yrke, utan vi andra får göra deras jobb. ”Objektiv media”? ”Granskande media”? Lögn och förtal är vad det är.

Jeanette Pearlt från Föräldrar mot polisbrutalitet anser att polisens angrepp mot demonstrationen vad onödigt.

– Det var ett oprovocerat angrepp på demonstrationen från polisens sida. Vi har inte sett något som ger anledning till det här, säger hon till modkraft.dk.

Vad borde polisen gjort?

– De borde ha förvarnat folk om det så att folk kunde ta av sig sina maskeringar och lämna området. Det var ju barn och gamla i gruppen som blev angripna.

Biology & Politicis: Rekordstor klimatdemonstration i Köpenhamn
Svensson: 100 000 i jättedemonstration
Röda Malmö: En mäktig och dejlig demonstration i Köpenhamn

24 reaktioner på ”Skäms ni inte journalist-pack!?

 1. Köttindustrin är den största boven.
  Den verkliga miljöboven är köttindustrin som står för 51% av de globala utsläppen. Att ingen pratar om det! Skandalöst och förfärligt. Politiker pratar om allt möjligt, utom om den verkliga orsaken. Då… skulle miljardärer förlora miljarder i vinst om vanliga svenska medborgare informerades om orsaken till klimat förändringarna.

  Sveriges mest inflytelserika och förmögna lobbygrupp är LRF, Lantbrukarnas riksförbund.
  LRFs medlemmar driver tillsammans 90 000 företag i Sverige! De lobbar oavbrutet, dagligen/året runt besöks alla politiker på riksdags-landstings och kommunal-nivå.

  Deras produkter ger cancer, plus en massa olika allvarliga sjukdomar, men det talar inte den leende ICA handlaren högt om!

  Se på den enda tv kanalen i världen som vågar säga sanningen http://www.suprememaster.tv.com eller titta på hemvideo: http://www.youtube.com/watch?v=hQWIVbxR1ZY

 2. Bra att internetpackets mest framstående begåvningsreserv återigen visat upp sig på kommentatorsfälten…ärligt talat så hoppas jag du får smaka på batongen själv nån dag.

 3. Om man ger fan i att maskera sig, kasta sten och bära sig åt som ett svin i största allmänhet slipper man smaka batong!

 4. ”leta upp era avkommor”????
  Är det här ytterligare en nazi-site som maskerats för att se socialistisk ut?
  Det här är inte vänsterretorik, det här är nazibröl. AB skriver om polisbrutaliteten, men det får de inte göra tydligen.

 5. Dennis: Vad har det citerade med nazism att göra? Det AB borde skriva om är världshistoriens största demo för klimatet och inte ha mega-rubriker om 700 pers som blivit omhändertagna i ”förebyggande syfte”. Den artikel du syftar på skrevs efter att detta inlägget publicerades,

 6. Förstår inte vad ni hakar upp er på. Det skrivs överallt att det gick fredligt till.

  Det ballar ju väldigt ofta ur vid stora demonstrationer med syndikalister och anarkister. Dock inte denna gång, trots att en del fönster tydligen ska ha krossats. Alltså verkar det som om polisens ingripande fungerade.

  Några rapporter om skadade har heller knappt kommit in, ”bara” en polis som fick en sten i huvudet. Och framförallt gick ju buskapet från jättedemonstrationen fram, trots sabotageförsök från ”de svartklädda”. Varför håller sig våldsverkarna inte helt enkelt borta om dom blir besvikna på att journalisterna använder lite utrymme för att bevaka även dom?!

  Var ni med i gruppen som blev gripen förresten?

 7. Idag skrivs det det ja. Och igår kväll. De första rapporterna – som inlägget grundar sig på – talade nästan bara om polisinsatsen. ”First impressions last”, som amerikanaren säger. Nej, vi blev inte omhändertagna.

 8. Anledningen till att jag frågar är att du antyder i en kommentar ovan att du var med. Och att du därför vet hur det gick till.

  Jag kollade lite på demonstrationerna på SVTplay under dagen. Inte en flygande sten så långt ögat kunde nå. det såg riktigt trevligt ut, som en stor rockkonsert där alla åsikter var välkomna. Men inte våldsyttringar, förstås.

 9. Politiken.dk och sydsvenskan verkar ha mest korrekta bilden och ikväll verkar även SVT ha vaknat

 10. Det är lustigt det där, högern protesterar aldrig mot polisens ”våldsyttringar”. Men det beror ju på att de slipper smaka på dem själva såklart eftersom det är deras lag som polisen är till för att försvara. Det är som Loadedorready skriver, man slipper dem inte. Polisen går in med föresatsen att de ska slå på något och sen gör de det. Att hävda något annat när man själv inte varit indragen bland de uniformerade våldskåta anaboltorskarna är bara barnsligt.


 11. Jocke Bock sade
  12 december 2009 vid 23:28

  Om man ger fan i att maskera sig, kasta sten och bära sig åt som ett svin i största allmänhet slipper man smaka batong!”

  Nej Jocke!

  hade du varit där hade du insett att så inte är fallet.

  Det spelar ingen roll hur fredlig man är, man får ibland smaka på batong och frihetsberövanden ändå. Jag har aldrig varit maskerad och aldrig lyft en gatsten. Trots detta har jag blivit misshandlad och frihetsberövad av polisen vid ett flertal tillfällen. Det är väldigt lätt att tro när man bara läser tidningarnas svarta rubriker att det verkligen är ett gäng hårnackade våldsamma extremister som demonstrerar. I själva verket är det fredliga kärleksfulla människor som går ut i en klimatmarsch. Sen gör polisen ett massivt polisingripande och omhändertar 1000 helt oskyldiga personer. Aftonbladet skriver att demonstrationen har urartat och att tusen personer är gripna efter stenkastning. Borgarsvenssons som du köper det rakt av. Polisen sa liksom själva att ingripandet inte berodde på någon stenkastning eller dylikt, utan var en preventiv åtgärd. Jag undrar ifall aftonbladets reportrar överhuvudtaget var i köpenhamn.

  Sen undrar man också vad det finns för värde i att fokusera på att 1000 personer omhändertas av polisen för att polisen ska se ifall de kan hitta några misstankar mot dem senare. När de 1000 personerna inte gjort sig skyldiga till någonting. Istället för att fokusera på att 100 000 personer går på köpenhamns gator i en karnevalsliknande demonstration för att visa politiker och allmänhet att vi behöver ett starkt bindande klimat avtal nu. Sen att vem som vann idol var en större nyhet för dem och dig denna lördag är ännu mer tragiskt.

 12. Trine:
  Polisen är naturligtvis lite paranoid efter alla våldsamma demonstrationer som vi sett världen över. Tycker du inte att fredliga medborgares och affärsinnehavares oro över våldsamma demonstranter är värd att ta på allvar? Den här gången kom ju knappt varken egendom eller personer till skada. Det är faktiskt ett ganska bra facit jämfört med många andra demonstrationer. När det gäller Göteborgskravallerna så hade det t.o.m. varit värt att låta demonstranter bajsa på sig, om det hade kunnat förhindra vandaliseringen av Avenyn. Och då tycker jag inte ens att Avenyn är särskilt vacker.

 13. Struts: ”Fredliga medborgare” är väl typ Hare Krishna, eller har du nån slag ny premiss kring ”fredlighet”? Typ ”Jesus går på vatten och är jätte-jätte-jätte-fredlig”?

 14. Känner ingen i Hare Krishna, tyvärr. Men tycker att dom verkar lite spejsade, som om dom inte har alla hästar hemma. Men fredliga kanske dom är.

  Nu menade jag dock de vanliga medborgare vars egendom och trygghet hotas av våldsamma demonstranter.

  Hare!

 15. Tjena alla för och mot!

  Det är veterligen polisen som provocerat fram kravallerna då det skrivits megadystra rubbar i blaskorna. För den verkligt vetgirige står även göteborgsrapproten att läsa. Där konstateras det att polisen var ansvariga för kravallerna vid gbg 2001.

  Men det är ju sällan minnet eller intresset sträcker sig så långt som efter första rubriken – men det har ni ju redan konstaterat. Åtminstone en av er. Alla som inte har batong, pepparspray och pistol bör gripas, preventivt såklart.

  Hälsningar från en fantastiskt smart KRISTEN man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s