Lymmelattack på danska konsulatet i Malmö och Landskrona

Idag gjordes en aktion för att uppmärksamma den brutala behandling som de över 1000 personer som gripits i Köpenhamn under den gångna veckan gått igenom. På initiativ av SUF Malmö anordnades en manifestation idag vid danska konsulatet i Malmö. Ca 50 personer gick dit med buntband, sådana plastband som demonstranternas händer bakbands med i Köpenhamn, och ville gripa personalen på danska konsulatet i preventivt syfte då det finns risk att de begår brott mot de mänskliga rättigheterna. Men polisen hade hunnit stänga konsulatet innan demonstranterna hann dit och aktivisterna delade istället ut flygblad till förbipasserande.

Samtidigt gjorde Ung Vänster samma sak i Landskrona. Där gick demonstranterna in och läste upp sitt pressmeddelande inne på danska konsulatet under lugna former. Även de hade med sig buntband.

Aktionen stödjs av Socialistiska Partiet i Malmö och Lund m.fl. De danska lymmlarna heter polis och regering och inget annat. Övergreppen i Köpenhamn mot demonstranter är vidriga och fortfarande sitter tex talespersonen för Climate Justice Action Tadzio Muller häktad på mycket lösa och spekulativa grunder.

Läs pressmeddelandet: Idag griper vi i förebyggande syfte personalen på danska konsulatet.

Bloggat: SUF Malmö och Kommunisterna
Tidigare på Röda Lund:
COP15-delegater misshandlade av polis
Vittnesmål från fler av de gripna
Polisstaten Danmark är inte en rättsstat

Svd

7 reaktioner på ”Lymmelattack på danska konsulatet i Malmö och Landskrona

  1. Ni är patetiska, varför uppmuntra folk till att förstöra redan planerade möten? Det kostar bara samhället mer pengar, eller tror ni att ni ska bli hörsammade då? Tror ni att ni skrämmer någon? Nej, väx upp och inse att välrden inte alltid kan dansa efter er pipa, ibland får man helt enkelt titta på och bara acceptera att allt inte går som man vill!

  2. Ditt inlägg handlar ju inte ett dugg om artikeln. Själv är jag över trettio, så jag undrar hur gammal man ska vara enligt dig innan man får använda sina demokratiska rättigheter. 108 år?

  3. Klockrent SUF och Ung vänster!!
    När oskyldiga 14-åriga flickor utsätts för sexistiska kränkningar, misshandlas och sätts i burar har polisens vidriga våld passerat en gräns/ Precis som i Nice och Genova var den sk. elitens signal glasklar typ, ”Allt konsekvent motstånd skall krossas i sin linda”.
    Återigen har de repressiva organen demaskerat sig själva och detta i en situation när de är fullständigt ohotade i hela Europa. Men var så säker allt har ett pris/ strukturellt våld radikaliserar!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s