SD: Hyckleriets frontsoldater

Ska man skratta eller gråta? Nog för att SD:arna ute i landet mest brukar bete sig och vara genomtänkta som Bert Karlsson på crack, men att även den nya ledningen skulle vara så tappade bakom vagnen förvånar Röda Lund. Vi trodde helt enkelt att ”de fyras gäng” i toppen hade lite koll, nu sedan man ersatt nazister som ex. Anders Klarström (f.d. partiledare och medlem i gammel-nazistiska NRP) eller den mänskliga mini-pitbullen Mikael Jansson. Vi tar det från början:

I september i år skickar Socialistiska partiet in en annonsförfrågan till SD:s tidning SD-kuriren. Anledningen är uppståndelsen kring att Aftonbladet vägrat SD annonsplats eftersom Aftonbladet inte vill bidra till hetsen mot landets muslimer och invandrare. I vår annons finns det en bild på Anna Anka tagen av den kaliforniska polisen i samband med ett gripande. Ett s.k. ”mugshot” som är offentlig handling. Trots detta vägrar SD Socialistiska partiet annonsplats med huvudargumentet att SP inte äger rättigheterna till bilden. Trots att vi förklarar att det inte spelar någon roll i detta fallet och hänvisar till relevant lagtext, plus att bilden inte har någon upphovsrättslig ägare, så vägrar SD. Hyckleriet är ett faktum.

Men när vi precis skakat av oss besvikelsen att inte få vår annons publicerad så läser vi detta tragikomiska exempel på att SD nog borde byta ut sin ansvarige utgivare Richard Jomshof:

”Sverigedemokraterna stäms för att de utan tillstånd publicerat en affisch i sin tidning SD-kuriren. Affischen ”Rak vänster slår ut högern” skapades på 1940-talet av journalisten Nils Brädefors, vars änka nu driver fallet.”

God jul, och gott nytt år, Richard Jomshof! Ordet ”tomte” fick just en ny innebörd.

Tidigare på Röda Lund: Vägrar SD-Kuriren Socialistiska Partiet annonsplats?

DN Arbetaren SvD AB SKD SKP

21 reaktioner på ”SD: Hyckleriets frontsoldater

 1. Ja det är stor komik som så ofta när bönderna i SD är inblandade, men snälla förolämpa inte så goa hundar som pitbulls med att jämföra dem med dynghögen Jansson!=)

 2. Nicklas: Röda Lund gillar pit-bulls och ber ödmjukast om ursäkt för liknelsen, inte minst eftersom pit-bulls är fan så mkt sötare än Janssons fula tryne (oj, förlåt alla grisar)

 3. Ajfan. Tänkte inte så långt. Visste ju att du har sån vovve. My bad. Men jag har alltid tyckt att han varit och sett ut som en pitbull. Jomshof ser ut som en mobbad liten pudel. Åkesson är en S:t Bernhard så klart.

 4. Ni kan skriva vad ni vill…. valvakan nästa år kommer att bli en fantastisk rolig tillställning för oss Sverigedemokrater. Vi är nog de enda som kommer att vara glada den kvällen 🙂

  God Jul & Gott Nytt År!

 5. Vilken sandlåda! ”SD är hycklare för att de inte vill ha en annons från motståndarna i deras partiorgan” .. Skulle ni accepterat en från dem? Aftonbladet är ju för gudsskull en ”mainstream” skvallerblaska ändå .. det är väl en avsevärd skillnad.

  Vet inte vilka som är mest patetiskt fåniga, SD eller vänstern .. två sidor på samma mynt dock.

 6. Nu finns det ju en väldigt stor skillnad mellan oss och SD. När SD inte får annonsera i mainstream-media så skriks det högt om bristande demokrati från deras läger. Vi har däremot aldrig nånsin påstått att vi skulle vilja publicera SD-annonser, men när SD inte publicerar våra så blir det ju uppenbart hur dom hycklar och har sig och hur deras demokratibegrepp egentligen ser ut- det gäller bara när det gynnar dom själva i utmålandet av SD som underdogs. Dubbelmoral i ett skolexempel.

 7. Nej Josefine, det är ingen stor skillnad på er och dem! Ni praktiserar båda förtryckarideologier med skillnad på vilka som förtrycks. Ni är båda lika goda kålsupare och skitkastare, men jag ska inte säga att ni inte får tycka det ni tycker :o) Fri vilja och åsikt är en grundläggande rättighet .. Väldigt lustigt att se er uppföra er som 5åringar i sandlådan. Ingen av er är nyttigare än den andra eller har mer rätt för den delen.

  … och det är fortfarande ett korkat argument att påstå att SD har dubbelmoral för att ni inte får publicera annonser som vänder sig mot deras politik i deras partiorgan .. och att de klagar över att de inte får föra fram sitt budskap i en av Sveriges största kvällstidningar. Men men, vad kan man begära av människor som följer en ideologi som inte ändrats mkt sedan 1800talet trots flertalet fatala experiment.

  God röd jul på er, hoppas det blir ny spade och hink i julklapp ;o)

 8. Nu handlade det om att SD inte lever som man lär, och inget annat. Håll dig till ämnet (och det gäller en hel del av er andra också). Det där med förtryck är bara skitsnack. Kom med argument istället för att gläfsa som en valp.

 9. Ahhh .. glömde, förlåt. Har inte snackat vänster på ett tag så jag har helt och hållet glömt att man inte får gå utanför det angivna ämnet såtillvida det inte gäller skitkastning av någon meningsmotståndare, annars blir det gulagen nästa! Så Förtryck var skitsnack? Var det det du ville ha argument emot?

 10. nej nej nej, upplysning vet jag att jag inte kan begära 😀 .. det var en enkel ja eller nej fråga

 11. Tja, för att ta ett ganska närstående exempel så förtrycker ni ju SD:s rättigheter vad det gäller åsiktsfrihet genom påhopp av olika kaliber och slag.

  Sen är ni ju anhängare av en socialistisk ideologi, socialism har tagit livet av miljontals människor under 1900talet, det är förtryck!

  Ett av de mest fina exemplen på förtryck är Lars Ohly’s långfinger mot en kvinnlig meningsmotståndare i tv när hon inte tyckte som honom *skrattar* inte undra på att Gudrun bildade FI istället!

  .. och för att besvara försvaret med engång, ni ÄR direkt anknutna till allt det där iom att ni står idiologiskt på samma plattform. Om ni inte vill bli sammankopplade med det så tycker jag ni ska sluta kalla SD för nassar rätt omgående 😉 Jag tror inte grisarna vill bli associerade med dem heller.

  Faktum kvarstår, ni ÄR lika verklighetsfrånvända som SD … två sidor på samma mynt! Ni lever i det förflutna.

 12. Usch, att jag aldrig lär mig. Man kan inte föra en diskussion med extremister! Jag beger mig här ifrån innan jag orsakar oss alla en massa huvudvärk!

  God jul på er och jag hoppas ni i arbetarklassen har råd med lite skinka iaf! och att ni får den där platt-tv:n i julklapp

  Ho ho ho!!!

 13. 1) Påhopp på SD? Är det ”förtryck”? Wow! Vi har frågat om vi får annonsera i deras tidning och…ja du kan ju läsa blogginlägget
  2) 10 000-tals av de som mördades av diktaturerna i öst var våra medlemmar som stod upp för en demokratisk och radikal socialism
  3) Är det förtryck att räcka fuck you!? HAHAHAHA! Fuck you!
  4) Vi kallar inte SD nassar.
  5) Att vi ”ÄR” något är inget argument. Det är ett påstående, som: ”jorden ÄR platt”.
  6) Nej, vi lever i framtiden. 2146 närmare bestämt.

 14. ”Nu finns det ju en väldigt stor skillnad mellan oss och SD.”

  Ja det gör det ju, SD är demokrater och KP är kommunister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s