Det är inte SD som är problemet

”Mitt förslag går i korthet ut på att för varje mandat som Sverigedemokraterna får i riksdagen avsätter de övriga partierna lika många av sina egna mandat, i proportion till sin storlek. Dessa mandat används för att bilda ett ”anti-parti”.”

Så skriver ”filosofen” Martin Peterson i den mörkblå blaskan Svenska Dagbladet idag och man undrar om filosofen pimplat för mycket glögg och akvavit under julhelgen. Han fortsätter – och här blir det riktigt tragikomiskt:

Heja USA (Klicka)

”Exempel: Om Sverigedemokraterna får 25 mandat och deklarerar att de avser rösta ja till ökade satsningar på undervisning i historia avsätter de övriga partierna lika många mandat, i proportion till sin storlek, och ger dessa 25 ledamöter till uppgift att rösta nej till förslaget om ökade satsningar på historia, oavsett vad ledamöternas egna partier har för uppfattning i sakfrågan.”

För min egen del kan jag bara säga: Om jag suttit i riksdagen hade jag omedelbart röstat för ett sånt förslag, oavsett om det är Moder Maria eller Hin Håle själv som kommit med det. Allt annat vore politiskt självmord och ett hån mot det svenska folket i allmänhet och våra barn i synnerhet. På samma sätt hade jag röstat mot en försämring av a-kassan eller en skattelättnad för miljonärer. För svårare än så är det inte. Politik är att vilja, som Palme sa, men vad dagens politiker pysslar med är snarare ovilja. Ovilja att stå på landets befolknings sida.

Istället lever dom sina egna inpyrda liv i riksdagens korridorer där de springer runt med ett koppel av uppassare och feta löner och pensionsprogram. Alla partier i riksdagen – från höger till vänster – är bara olika varianter på samma sorts proffspolitiker som vi svenskar är förbannat trötta på. De har inget nytt att komma med. Särskilt inte när både sosseregeringar och moderat-ledda regeringar de senaste 20 åren på punkt efter punkt anpassat sig till den politik som en gång i tiden fick folkpartiets ledare att resa sig upp ur TV-soffan i protest mot pellejönsarna i Ny Demokrati. Avskärmade mot folket har de med berått mod fört över miljarder från det offentliga – från välfärden – rakt ner i fickorna på spekulanter och rikemän. Privatiseringar, strejkförbud, attacker mot arbetsrätten, kommunalisering och därmed försämring av skolan, budgettak och EU-medlemskap.

Här är några förslag – som istället för SD:s vara eller icke vara – borde diskuteras och genomföras:

 • Sänkning av arbetstiden till 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön
 • Stressen och utbrändheten bland svenskarna har exploderat. Det har påverkat våra barn så att de skär sig i sina armar och tar livet av sig i ren desperation. Många – framförallt kvinnor – är fast i deltidsfällan där de knappt har råd med mat i slutet av månaden därför att lönen inte räcker till. Detta samtidigt som Sverige producerar mer -och möjligheterna till ett gott liv för alla är större än någonsin. Detta samtidigt som folk går utan arbete och inget hellre vill än att ha ett jobb.

 • Kraftig beskattning av inkomster över 30 000 per månad
 • Dels för att välfärden kostar pengar, och dels för att vi måste omfördela landets rikedomar. Det är de rikaste i samhället som är de som tynger mest på klimatet. De är de stora bovarna – med sina Thailandsresor, bensinslukande stadsjeepar, och vältrande i eltörstande elektronik i varje rum – som gör de största avtrycken i förstörelsen av vår planet. Det är inte studenten eller städerskan som tar bussen varje morgon och som lever i dåligt uppvärmda lägenheter.

 • Stopp för vapenförsäljning och stöttande av USA:s krigsäventyr
 • Ställ om det svenska försvaret till att ta hand om Sverige! Gör om det till ett folkligt försvar som stöttar upp i den nödvändiga klimatomställning vi behöver. Istället för vapen bör vi satsa på solenergi, vatten -och vindkraft. Istället för militärövningar i skogen bör de som gör värnplikten arbeta med att bygga ut tågnätet, värmeisolera och rusta upp hus, och lära sig solidariska värden i kontakt med gamla, barn och sjuka. Istället för att döda och ockupera borde vi skicka ut brigader som hjälper flyktingar i sina närområden så att de slipper utnyttjas av hänsynslösa människosmugglare eller trafficking-profitörer. Varför inte bygga upp ett konkret samarbete med de som i Iran nu kämpar för demokrati? Hjälpa dom att bli kvitt diktaturen och stötta goda och progressiva krafter med material och ekonomiska muskler? Ett Sverige vi kan vara stolta över!

Men inget av ovan gör våra regeringar. Så vad är problemet med SD? Det är i själva verket mot Sahlin och Reinfeldt vi borde bygga värn. De som verkligen förstör och hotar. Vi kan inte mota djävulen i grind förrän vi tagit hand om den redan förekommande djävulskapen.

————————-

Ni har väl inte glömt att skriva under uppopet för att Rädda Vårdcentralerna i Malmö? Klicka på bannern ”Lindängen ska leva!” uppe i vänstra hörnet!

SvD SvD2 SvD3 SvD4 SvD5 AB AB2 SDS SDS2 DN DN2 DN3

22 reaktioner på ”Det är inte SD som är problemet

 1. Jag får inte ihop det. Först tror du att docenten har pimplat för mycket, sedan får jag uppfattningen att du gillar hans ide?
  Enligt min uppfattning så blir Sverige en diktatur om hans förslag skulle antagas.

 2. @Ragnar: Dåliga idéer och sprit går inte sällan hand i hand.

  Du får nog läsa om inlägget. Poängen är ju att det är en usel idé. Diktatur är det dock så klart inte, det kan du fråga dom som flyr diktaturer och som SD vill sparka ut i bödlarnas famn.

 3. Henrik: Mmm, verkligen… På tok för mycket kommunism. Gratis skolgång och sån skit. Fattar inte varför luften är gratis. Borde man inte privatisera den?

 4. @Loaderrorready
  Visst är det hemskt med folk som inte tycker som du, med prat om att luften är fri. Luften är inte fri i Sverige. Bara om man tycker som etablissemanget.

 5. @Henrik
  Sov ruset av dig, du verkar helt förvirrad. Var snäll att sluta tala i tungor nästa gång, och var snäll att kommentera inlägget och inte tramsa.

 6. ”•Sänkning av arbetstiden till 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön

  …..framförallt kvinnor – är fast i deltidsfällan där de knappt har råd med mat i slutet av månaden därför att lönen inte räcker till”

  Sänkning av arbetstiden…..hur hjälper detta kvinnorna som är fast i deltidsfällan (oftast ensammstående)?

 7. @Tomas
  Eftersom en sänkning av arbetstiden skulle göra att 6 timmars arbetsdag bli heltid. Dvs de går från deltid till heltid. Som det står: 6 timmars arbetsdag MED bibehållen lön (dvs den tidigare lönen för heltid).

 8. Instämmer till fullo! Vad som kanske också bör nämnas är att det är just pga denna jävelskapen som Sahlin, Reinfeldt och co. aldrig kommer att effektivt kunna hålla SD stången. Varför skulle folk vara särskilt rädda för SD när de redan har all anledning att vara rädda för det styret vi redan har?

 9. Har det inte slagit er att det är omöjligt att sänka arbetstiden med bibehållen lön om man inte fortfarande kan producera lika mycket? Vad vore problemet med att bara sänka arbetstiden OCH lönen lika mycket? Och varför inte låta bara de som vill göra detta genom frivilliga avtal, snarare än att lagstifta om att alla måste jobba mindre? Hos min arbetsgivare i Tyskland kan man välja mellan 35 och 40 timmar i veckan. Mycket bättre än lagstiftning och tvång.

  Och hur mycket högre skatt än dagens 63-67% föreslår ni för dom som tjänar över 30.000? Sverige har redan världens högsta marginalskatt, och den är faktiskt för hög även om man faktiskt VILL dela med sig som högavlönad. För det gör jag gärna, men inte utan tacksamhet.

  Och varför ska vi inte sälja vapen och hjälpa andra länder att bevara freden genom ett starkt försvar? Det har ju hjälpt oss att hålla oss utanför krig i över tvåhundra år. Allra mest hotade var vi ju strax före andra världskriget när vår militär var som svagast. Vapen är kanske inte trevliga och gulliga, men dom behövs faktiskt. Det är kanske sött att vara naiv när man är tonåring, men för mycket naivitet i vuxen ålder kan vara direkt farligt.

 10. Haha, ni är såna jävla tomtar att man inte tror det är sant, jag har en femårig son som skulle spöa skiten ur er i debatt och allmän verklighetsförankring…

 11. Strutsen kommer med exakt samma argument som man gjorde när arbetstiden skulle ner till åtta timmar. Det var lika omöjligt då som den icke flygkunniga pippin vill ha det till nu=) Det är det som är det roliga. Jag är med i en liten tvärpolitisk grupp som lobbar för sex timmars arbetsdag med bibehållen lön, och vi har studerat motståndarargumenten från den tiden. Inget nytt under solen – alls. Nejdu, herr fågel med rudimentära vingar, det är inte alls omöjligt.

  Precis som Loadedorready menar i fråga om miljön så är det de rika som ska avstå. Vi som redan har en skitlön och ändå har ett hårdare jobb än någon jävla pappersvändare eller pärmbärare ska inte betala en krona mer än vi redan gör.

  Du snackar också i nattmössan om skatten för de som tjänar över 30 lax. Det gör min fru, 32 närmare bestämt och hon får ut 25. Var hittar du den procentsatsen du pratar om i det?

  Glad att du sparar det mest komiska till sist. Att kriga för fred är som att knulla för att slippa få barn. Att vi var mest hotade vid den tidpunkt du nämner, var det så på grund av att Sveriges knekteri var ”svagt” då eller var det på grund av ett kapitalistiskt och korporativistiskt skött grannland med imperialistiska ambitioner gjorde allt för att bevara SIN fred? Vapen behövs lika mycket som ett hål i huvudet – vilket vapen orsakar.

  Till sist vill jag säga att det är ju själva fan att dessa satans skatteflyktingar till utlandssvenskar aldrig kan anpassa sig till kulturen i sina nya hemländer utan fortsätter att vara en black om foten för oss som bor kvar.

  Wenn in Deutschland, tun wie die Deutsche, Strutsman! Lass uns allein und mach dein abdrück in Politik in Deutscher Politik!

 12. Hela Iran skriker idag död åt USA och Sionist Regimen. Död åt alla Hycklare.
  Detta är verkligheten i Iran!
  Hela Iran:
  O Khamenei!
  ”Vi är dina soldater och väntar på dina order”

 13. Om jag suttit i riksdagen skanderar den lille världsförbättraren:
  Gud give att så aldrig blir fallet, för är det något som vi redan
  har för mycket av, så är det alla flummarslen som häckar i partier,
  i tidningar , i radio o Tv på skolor o universitet.

 14. @Niklas:
  Om du har några argument; låt oss höra dom! Allt arbete hänger på att något betalar för det arbetets resultat. Om resultatet bara är 80% betalar man bara 80%, om man överhuvudtaget är intresserad. Många jobb kräver en stor insats av varje anställd och kan inte utföras med godtyckligt få timmar per dag. Jag gillar dock tanken på arbetsdelning för att minska arbetslösheten; både på kort och lång sikt.

  Marginalskatten på ca. 67% får man när man börjar betala värnskatt. Och någonstans dessförinnan ligger man på en marginalskatt på ca. 63% därför att man betalar 32% arbetsgivaravgift som man inte får något för om man ligger över taket i sjukpenninggrundande inkomst. I Tyskland löser man detta marginalskatteproblem genom att man bara betalar arbetsgivaravgift upp till en viss gräns; sedan upphör den och man behöver bara betala det som faktiskt kallas skatt. Mycket hederligare, faktiskt. Gärna solidaritet, men inte i smyg!

  Sedan är det sant att totala skatten minskat betydligt och det tycker jag är bra. Det beror ju på att skatten för låga inkomster sänkts märkbart de senaste åren. Men du kan faktiskt inte förneka att den höga marginalskatten är kvar precis som förut. (Men inte lika sjukt hög som den var under 70- och 80-talen)

  När det gäller synen på militär ligger vi så långt ifrån varandra att det inte är någon idé att diskutera saken.

  Och sist men inte minst. Eftersom jag är svensk medborgare så kommer jag att lägga mig i så mycket jag vill. Försök inte ens att övertyga mig om motsatsen, du anti-demokrat där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s