Framåt kamrater!

Röda Lund har funnits i 3 månader nu, och det har gått rätt bra att föra ut en ny och röd politik. De senaste två veckorna har det varit lite si och så med uppdateringarna, pga resor och helger, men nu när de sista resterna från julbordet är uppätna och det första nyårslöftet brutet så kör vi på. Minst ett inlägg om dagen kommer det att bli, och som ni vet är de vanligaste temana politik, musik och humor. Vi kommer dock även göra djupdykningar i arbetarrörelsens historia och recensera och tipsa om filmer.

Bloggen har numera väldigt många funktioner, och alla har kanske inte full koll på dom. Bakom bilderna i inläggen finns nästan alltid ett relevant videoinslag som man kan se om man klickar på bilden. Inte sällan är det humor inblandat, precis som med vår återkommande Veckans Varning.

Vi har även startat sidan Röda Lund Video där vi samlar musik av skiftande genre men med det gemensamma att det är stenhård kvalität på rubbet. Allt det bästa från revolutionär hip-hop till lokalpatriotisk country och headbangande hårdrock. Man kan antingen gå direkt till sidan genom att klicka på länken, eller så kan man se de fem översta videorna här direkt på Röda Lund genom den lilla bannern till vänster. Bara klicka på videon och vrid upp volymen! Inom kort kommer vi att bygga ut till att även ha kategorier som visar humor och filmer från arbetar- och ungdomskamp. Ytterliggare musik hittar ni (så klart) under musik i kategorilistan. En ny sak är också att vi fixat så man kan se Youtube-klipp direkt i inläggen.

Vidare finns det ett bildbibliotek signerat Röda Lund på flickr. Även dessa går att komma åt genom en banner till vänster på sidan. Allt detta förutom att vi skrivit 149 inlägg! Här kommer statistik från den gångna 3 månaders-perioden (antalet klick inom parentes):

Antal sidvisningar: 21,568
Mest visade inlägg: Det är inte SD som är problemet (563)
Mest klickade blogglänk: Röda Malmö (71)
Mest visade filmklipp: Skumberg från Solstollarna (38)
Främste refererare till Röda Lund: internationalen.se (461)
Mest sedda på Röda Lund Video: Whitney Houston – I Wanna Dance With Somebody (161)
Sökord folk använt för att hitta bloggen:
röda lund (824)
pistvakt (38)
30 november lund 2009 (35)

Förresten: Ni är väl polare med Röda Lund på Facebook? Än så länge har vi 98 vänner, men vi ska så klart bli fler än så som backar upp och tar del av Röda Lunds röda tankar.

Röda Malmö: Årskavalkad 2009 SP Malmö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s