Att vara revolutionär II

Första delen: Att vara revolutionär

Sean "P Diddy" Combs. En kapitalist som lever på att sprida den borgerliga ideologin. Han stoltserar gärna med diamanter som slavarbetare i Afrika producerat och låter i sina videos kvinnor posera som passiva halvnakna sexobjekt. P Diddy må göra hyfsade beats ibland, men han är likförbannat en pajas. (Klicka!)

Det är kapitalismenproduktionen för en världsmarknad som domineras av jättelika bolag vars enda mått på framgång är vinsten – som gör det omöjligt för världsbefolkningen att bryta sig ur fattigdom och underutveckling. De svältande miljonerna i Etiopien och Somalia är ingen bra marknad för storföretagen, därför räknas inte deras behov. Det är lönsamt för livsmedelsjättarna att tvinga jordbruksbefolkningen i Västafrika att odla jordnötter för export istället för mat åt sig själv. Och så skickar vi tillbaka några smulor av vinsterna i form av u-hjälp som de hungriga måste ta emot, på våra villkor. Och ett av de viktigaste villkoren, garanterat av den rika världens frihandelsorganisationer som WTO, är just att hålla landet öppet för de stora exportföretagen.

Det är kapitalismen som i en gigantisk ond cirkel vänder industrialismens historiska möjlighet -grundläggande välfärd för alla och kortare arbetstid – till en konsumtionsfälla som riskerar att förstöra livets förutsättningar.

När vi talar om att avskaffa kapitalismen, menar vi inte att alla ska äta ur samma risskål eller gå i samma kläder. Då pratar vi inte om att avskaffa allt personligt ägande, all tävlan, allt privat och alla skillnader. Nej, vi talar om att avskaffa den privata vinsten, det privata berikandet, som dominerande drivkraft och måttstock i samhället. Vi talar om att avskaffa det privata ägandet av de viktigaste resurserna, de som avgör vårt samhälles utveckling.

Först om vi, alla människor, gemensamt och demokratiskt kan bestämma över samhällets viktigaste tillgångar har vi en chans att angripa roten till världsproblemen. Då har människorna en chans att medvetet besluta förändra de onda kretsloppen. Då skulle vi kunna avbryta den utplundring av de fattiga folken som vår del av världen gör sig skyldig till. De skulle därmed kunna utveckla sin egen livsmedelsförsörjning utan våra allmosor. Själva skulle vi tvingas förändra mycket av den förslösande livsstil som drivits fram av vår kapitalism. Men i gengäld skulle vi få ett rikare utbyte med folk över hela jorden som växte och skapade utifrån sina verkliga förutsättningar, och inte hölls i fattigdom och slaveri. Då skulle vi ha en möjlighet att omvandla industrialismen till befriare istället för en förslavare. Vi har ju aldrig fått se att se vad industrin hade kunnat åstadkomma om den styrts av allas behov och intressen.

Röda Lund: Bara ett sätt att rädda SAAB: Ta över maskinerna och ockupera lokalerna!

Röda Lidköping: Dags för myteri!

7 reaktioner på ”Att vara revolutionär II

 1. Hej!!

  du måste titta in på min blogg. Jag är iinntreserad av exakt de ämnerna du lagt upp. Nämligen politik, muusik (Hip hop, RNB mm),humor film osv

  Och jag hoppas du läser mitt senaste inläggo om Sd (sverigedemokraterna) och ger din åsikt

  //MVH

 2. Vad glad jag blir att du håller med mig.

  Det är viktigt att folk är medveten om vad sd kan orsaka om de komemr till makten. Det missgynanr inte bara invandrarna utan även svensken själv. Ett parti som Sd orakar bara mer klyftor melaln folk.

  Gällande Iran så hålelr jag med dig. Självklart gör man inte samam fel som ett annat land gör.

  Felet som sdàr gör är att de vill återskapa problem som skett i historien.

 3. Tack d! Har svarat på din blogg. Måste säga att det är väldigt skoj med positiva kommentarer här på bloggen.

 4. Så sant! Det som är så synd är att allt fler ansluter sig till Sd. Förmodligen så har antalet Sd are ökat under det nästa valet. Därför är det viktigt att göra sina insatser och ändra på det.

  Dessa högerblock gynanr de rika och missgynanr de fattiga allt mer. Förstår itne hur folk kan gå med på sånt.

 5. Väldigt kloka ord!

  Som jag även skrev i mitt första inlägg om SD. De är helt enkelt inte fullkomligt insatat i politik och de vet inte vad sanningen är bakom Sverige”demokrATERNAS” politik. De grundar för rasism oavsätt hur många som säger att det inte är så. DE är Rasister. Är man medveten om definitionen av ordet Rasism så röstar man inte på SD:

  De kan ingenting om pilitik endå utrycker de sig som ”jävla invandrare”

  Jag menar gå läs lite om historia, läs lite grann om vad Sd står för.

  Om invandrarna går bort från sverige så kvarstår endå de sociala och ekonomiska problemen. Det är andra aspekter som är orsaken till detta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s