Lund tycks gå rent åt helvete

I huvudet på Malmö Nation (Klicka!)

Kunskapsskolan gör en vinst på 44 miljoner. Privatskolan fick räkenskapsåret 2008/2009 726 miljoner i kommunintäkter. De 726 miljonerna skulle gå till elevernas undervisning men Kunskapsskolan använder 44 miljoner av elevernas pengar till att dela ut vinst till ägarna. Resultatet är glada ägare och sämre skola för eleverna. Kunskapsskolan har kramat ut vinsten ur den redan magra elevpengen genom att anställa få lärare och ha stora klasser.

Enligt Skolverkets personalstatistik har denna privatskola genomgående lägre personaltäthet än de kommunala grundskolorna. Personaltätheten i de kommunala skolorna var läsåret 08/09, 8,5 lärare per hundra elever. Kunskapsskolan hade genomgående mycket lägre lärartäthet per hundra elever. I Lund var lärartätheten på Kunskapsskolan 5,4 per hundra elever. Detta är ju inte klokt! Detta måste få ett stopp. Börja med att lova att aldrig mer rösta för dessa politiker som bedriver denna omvända Robin Hood-politik. Vill ni organisera er eller hjälpa till mer handfast så bör ni vända er till Socialistiska partiet i Lund.

I Lund ska man nu förbjuda folk att röka på jobbet. Inte för att jag tycker det är bra att folk röker, men nån jävla måtta får det väl ändå vara på kontrollsamhället? Folk ska väl få göra som dom vill! Är det inte det borgarna i kommunstyrelsen alltid brukar tjata om? Valfriheten. Men, nä den valfriheten gäller väl som vanligt inte de anställda. På jobbet ska man tydligen vara en robot och behandlas som en idiot. Bättre då att använda morot istället för piska, tycker jag. Uppmuntra folk att sluta. Stötta dom och ge dom alternativ, som man också föreslår. Men varför ska man behandla vuxna som barn?

Avslutningsvis frågar Röda Lund Mats Helmfrid som nu ska ge några tusenlappar till studentkårernas bostdsförmedling:  Hur lättlurade tror du vi lunnabor är? Det är väl inte bostadsförmedlare vi först och främst behöver!? Det är ju BOSTÄDER! Bostäder som du har varit ansvarig för att riva och samtidigt motarbetat varje underifrånrörelse som jobbat för att lösa bostadsfrågan.

5 reaktioner på ”Lund tycks gå rent åt helvete

 1. Att konsumera tobak är en privat sak därmed ska det inte konusmeras under arbetstid. Det är som att konsumera alkohol, alkohol är förbjudet att konsumera under arbetstid för att det är en privat angelägenhet därför likställs tobakskonsumtion med alkoholkonsumtion.

 2. Alla som tagit sig ett järn och rökt en cigg vet att det är stor skillnad på att röka och kröka på jobbet. Det är väl en privat angelägenhet att skita också? Ska man inte få det heller?

 3. Alla som skitit och rökt en cigg vet att det är stor skillnad på att baja och braja på jobbet. Eller hur? Ska det vara förbjudet på krogen bör det väl i konsekvensens namn vara förbjudet på jobbet också.

  I ärlighetens namn måste jag dock erkänna att jag inte gillar förbud överhuvudtaget. Varje krog och arbetsplats måste få bestämma själva.

 4. Ja, försöker man använda klassiska prosaknep som parafraseringar så blir det lätt lite krystat. Poängen är ju inte att det ska vara roligt utan snarare att motionera hjärnans språkcentrum.

  Apropå kunskapsskolan; vet du hur det går för eleverna som går där? Är inte det betydligt viktigare än hur mycket pengar någon tjänar på verksamheten?
  De återinvesterar för övrigt vinsten i verksamheten (ja, jag litar på att informationen på hemsidan är sann). På sikt vill man dock gå med en liten vinst; det är inget man hymlar med:
  http://www.kunskapsskolan.se/foretaget/kunskapsskolanisverigeab/omforetaget/stabilekonomi.4.1a87062211d40bdf68280009744.html

  Jag är av åsikten att det i princip inte är någon skillnad på den vinst en företagare gör, och den lön en anställd får. Företagandet är mer riskfyllt, men kan potentiellt vara mer lönsamt också; lite som att spela på lotto, fast med större möjlighet att påverka utgången själv. Om ingen vill gå på kunskapsskolan blir ju ägaren utfattig eftersom han står med tomma lokaler och personalkostnader men utan intäkter. Eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s