Studiecirkel: Att vara revolutionär

Vi har idag samlat hela serien ”Att vara revolutionär” som i två veckor gått på Röda Lund. Den passar utmärkt att använda för en studiecirkel i socialismens grunder. Vi hoppas också att det blir så att texten får spridning bland arbetare och ungdomar i hela landet. Samla kompisarna eller arbets- eller klasskamraterna kring köksbordet eller på ett café en gång i veckan och ta en fika tillsammans. Vid varje träff kan ni ha en av texterna som utgångspunkt för vad ni ska prata om. På så sätt lär man sig av varandra och man kanske kommer på ännu bättre lösningar och förslag än vi har gjort här. Våga ifrågasätta och var inte rädda för att vara oense. Se också till så att alla deltar och att ingen tar över och pratar hela tiden. Om vi någonsin ska vara självständiga och kunna styra det här samhället så måste vi utbilda oss och dela våra erfarenheter och kunskaper. Som den latinska frasen lyder: Ex nihilo nihil fit – Ur ingenting kommer ingenting.

Om ni samlar ett gäng för en cirkel så kontakta gärna Röda Lund så kan vi dyka upp och hjälpa till om det behövs eller kanske bara vara med i snacket.

Snacka litta granna (Skånska för "prata lite")

1. Revolutionär?
2. Kapitalismen
3. Ett friare liv
4. Klassamhället
5. Klasskamp
6. Enad kraft
7. Nytt sätt att styra
8. Samma mönster
9. Underlätta för arbetare
10. Organisation
11. Fyra förutsättningar
12. Men för vad?
13. Kärlek och revolution

3 reaktioner på ”Studiecirkel: Att vara revolutionär

  1. Gud va’ gulligt!!!! Winston Chutchill sa en gång: ”Den som inte är socialist när man är 15 år gammal, har inget hjärta. Den som fortfarande ¨r socialist vid 40 har ingen hjärna”!! Man får hoppas att ni ”kryar på er”…..

  2. Å andra sidan:

    ”Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt.”
    – Winston Churchill

    Fast egentligen ska man nog inte ta en snubbe som kallade Mussolini ”En stor man”, och på som tal om utrotningskrigen mot ursprungsbefolkningen i Amerika sa att ”en högre ras hade tagit deras plats”, på särskilt stort allvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s