En svensk arbetarröst

Arbetet finns ej mer - Prenumerera på Internationalen (Klicka!)

Röda Lund läste denna nästintill desperata kommentar på Aftonbladets sida idag, och tycker att den förtjänar att lyftas fram. Vi tackar signaturen Bra skrivet, 52 år.


”Vi som befinner oss utanför diverse medelklassintresse, vi som kanske har skit under naglarna eller en vit uska (undersköterska) pyjamas vi har ingen egentlig plattform i svensk mediavärld. Vi skriver kommentarer på nåder bl.a här i Aftonbladet.

Skulle det vara allt för tillspetsat kommer det inte in. Vi tigger och ber om utrymme att synas och höras. Beroende på dagshumöret hos vederbörande journalist så kommer vi fram. I dagstidningarnas ”fria ord/insändare” så har vi ett blygsamt utrymme att hävda våra ord mot diverse insändare om kattpink i sandlådor eller dylikt. Så är vårt demokratiska ord behandlat i dag 2010. Så tarvligt, så tragiskt, så förbannat lågt.

Tvåtusentio stavas årtalet! På TV-tablån syns som bäst programmet ”uppdrag granskning” som blivit nästintill ett av sveriges nya moraliska/etiska kontrollorgan i avsaknad av en politik sådan värd namnet att granska verkligheten. Avsaknaden av tillgången till ordet, ordet som nästintill är stulet från oss, är paradoxalt ett av den moderna tidens största svek.

Vi proppas fulla av diverse media-avfall men lider av törst och hunger på kunskap om vår samtida verklighet. Vi vill läsa, vi vill skriva, vi vill synas, vi vill höras, men vill ni ge oss redskapen därtill? Om inte så får vi se till att göra det själva, utan bromsklossarna hos de som numera inte företräder oss. Med andra ord låt oss fixa en nya tingens ordning något som konsekvent företräder oss. Nätet har fantastisk arena att börja med.”

Varför inte gå med i Facebook: En socialistisk dagstidning
Eller ta en prenumeration på vår tidning: Internationalen

Vi vill idag särskilt tipsa om följande recension: Dan Josefsson: Ekonomisk ojämlikhet skapar medicinska och sociala problem – för alla

Röda Malmö: Regeringen Reinfeldt måste bort

2 reaktioner på ”En svensk arbetarröst

  1. Stolt över att jag fortfarande har skit under naglarna och drar mitt strå till stacken när alla andras dröm tycks vara att leva på sjukbidrag eller vinna på Lotto och bara vegetera och parasitera. När jag vaknar på morgonen vet jag att halva min dag på jobbet går åt till att jobba ihop stålarna till en samling oduglingar som loskar oss arbetare i ansiktet varje minut på dygnet. En del kallar det solidaritet – jag kallar det en fucking blåsning!

    Det här lilleputt landet är så vidrigt illa skött och ingen tycks fatta vår roll i världen. I över 40 år har vanstyret pågått och det enda politikerna gör är svamlar, ljuger, är allmänt dumma i huvudet och ser till att gynna sig själva (där är de minsann inte korkade). De har totalt missuppfattat sin uppgift. Uppgiften är att se till att göra landet konkurrenskraftigt mot andra länder och att göra livet bra för oss som sliter för att få landets räkenskaper att gå ihop. Vi arbetare jobbar och jobbar och betalar nästan allt man får ihop på skatt och resten går till att ha tak över huvudet. Det minsta man kunde få är en enda liten gnutta respekt, men det vi får är Kronofogden efter oss. Solidaritet my fuckin ass! Det är säkrare att leva på socialbidrag.

    Jag vill jämföra oss svenskar med en misshandlad fru. Hustrumisshandlaren spöar på frun varje dag i över fyrtio år och då undrar man ju hur det kan fortgå? Jo, det är för att efter ett tag tycker hustrun att det är normalt att få spö, så när hon en dag inte får det undrar hon om något är fel.

  2. Om du tror att folks dröm är att leva på sjukbidrag så har jag svårt att ta dig på allvar. Herregud! Inte ens sjuka får ju sjukbidrag idag! Och om de skulle få det så går det knappt att leva på. Vinna på lotto vill nog både du och dom flesta, dock. Kom gärna med förslag på hur arbetare i det här landet ska få det bättre. Även de arbetare som blivit sjuka eller av andra anledningar inte har ett arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s