Klavertramp att planera våldta barn?

”Rikspolischefen Bengt Svenson är chockad och bedrövad över misstankarna mot mannen.- Om misstankarna är riktiga är det det största klavertrampet som jag sett en polischef göra. Jag trodde inte detta skulle hända med människor som haft ansvar för andra människor inom polisen och lett polisens verksamhet, säger han till TT”

Polisen är i blickfånget igen. Det har varit rätt mycket skit från dom den senaste tiden. Iaf ovanligt mycket skit som kommit fram i massmedia. Nu är det dock lite värre skit än att kalla någon för apajävel eller planera att sterilisera en tonåring. Nu handlar det om våldtäkt och förberedelse till grov våldtäkt av barn av en högt uppsatt polischef och utbildare i genusfrågor (frågor som handlar om hur vi skapas, ses på och behandlas utifrån vårt kön). När denne chef greps var han på väg till en ”dejt” med en 14 årig flicka.

Röda Malmö skriver:

”Det är inte första gången det uppdagas att den organiserade brottsligheten, som förmedlar även minderåriga flickor, funnit en ny lukrativ marknad i samhällets övre skikt där välutbildade och välsituerade män regelmässigt utnyttjar unga flickor och barn.”

I sexnätverket (varför heter det inte kriminellt nätverk i tidningarna?) ska tydligen flera medelålders män finnas, ”varav minst en av kunderna (sic!) ska vara mycket känd direktör”, enligt Aftonbladets källa.

Det är så klart så att man börjar tänka på den s.k. Geijeraffären då Lennart Geijer, Sveriges justitieminister 1969-1976, tillsammans med näringslivs toppar och högt upsatta politiker regelbundet ska ha köpt unga flickor på en lyxbordell i Stockholm.

Ice-T & Body Count - Cop Killer (Klicka!)

Jag är dock skeptisk till att media omedelbart gick ut med namn och bild på polischefen. Det tycker jag inte anstår en chefredaktör att göra så länge mannen inte är dömd i domstol, eller är en synnerligen offentlig person som ex. en justitieminister. Det har blivit allt mer vanligt att göra så här är min uppfattning, och det riskerar att sätta igång pöbeltänk bland mindre balanserade människor. För saken är ju den att i det här landet är man oskyldig till motsatsen bevisats. Vad tycker ni läsare om att man publicerar namn och bild på folk som ännu bara är misstänkta för brott? Vilka för- och nackdelar finns det?

Samtidigt kan vi idag läsa om en våldtäktsman som tack och lov åkt fast i Malmö och om övergrepp som uppdagats på en kristen skola i Berlin. Det är kanske dags för de svenska männen att kritiskt granska sig själva och sina kompisar? Ifrågasätta våldsporren, de sexistiska skämten, den manliga våldskulturen, och sina egna roller i detta samhälle. Att det naturliga är en man, och det andra är att vara kvinna. Att det heter kvinnlig åklagare, kvinnlig politiker, kvinnlig direktör, damfotboll och damhandboll. Att tjejerna får dockor och rosa kläder. Att de får mindre resurser. Att de förväntas vara snälla, och pojkar busiga. Att pojkar kallar sina klasskamrater för ”hora” och ”jävla bög”. Att det är ok att killar spelar spel och leker lekar som handlar om våld och machoideal, och att de vuxna inte pratar om och med barnen kring frågor som de matas med på TV och internet.  När ska det komma en manlig Gudrun Schyman som vågar ta i de här frågorna?

Röda Malmö: Ett efterblivet mans- och klassamhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s