En skåning som ni vet är alltid trygg

Vi skåningar är ett fint släkte. Visst kan vi vara litta pessimistiska och vrånga ibland, men i grund och botten är vi ett jädrigt bra gäng som för det mesta bara vill väl. Vi hyllar skåningen med följande klipp. Kjell finns f.ö. på Facebook nu också. Klicka och gå med: Gubben i ‘Ullared’ som använder en hel flaska tändvätska på en gång. Om alla hade varit så hjärtliga, roliga och avslappnade som denna familj tror jag Sverige och världen sett mycket bättre ut.

Vodpod videos no longer available.

Sydsvenskan gör idag en större kartläggning av ”Gängen som plågar Malmö”, samt ”Rånvågen var gängens plantskola” och ”BAKGRUND: M-falangen, K-falangen, Black Cobra och Lion Family”

Sydsvenskans chefredaktör avslutar:

Citat:

Frågan är om de begår brott just för att de kommer från andra länder. Vår reporter på fältet besvarade frågan med en analys som jag delar till fullo:

”Alla som arbetar med detta på nära håll är eniga om att det inte är invandrarskapet i sig som gör dem kriminella. Utan utanförskapet.”

(Tack till elvis för tipset)

Röda Malmö: Kriminella uppgörelser i Malmö

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 reaktioner på ”En skåning som ni vet är alltid trygg

 1. Ändå är vissa invandrargrupper kraftigt överrepresenterade även med hänsyn till socioekonomiska faktorer….

 2. Menar du att brottslighet sitter i generna? Utanförskap är mer än bara socioekonomi. Det handlar också om hur man behandlas i samhället vad gäller media, domstolar och möjligheter till att förbättra sitt liv. Det handlar också om vilka själsliga sår man bär på. En rad olika anledningar gör att man begår brott. Frågan är hur vi ska kunna skapa ett samhälle där brott inte längre behövs, eller åtminstone är betydligt mindre vanligt än idag.

  Lägg märke till att jag släpper igenom denna kommentar trots att Alexander blivit bannad pga tidigare upprepade urspårningar. Jag gör det för att säga det ännu en gång till Alexander: Du är bannad, och det är inte lönt att du i framtiden kommenterar här (även om du skriver från ny IP-adress).

 3. Ja det är ju så lätt att censurera bort kommentarer från oliktänkande, och det har du rätt att göra då det är din blogg. Men censurera bort otryggheten för människor i Malmö, det kan inte ens du göra.
  Skönt att du klarat dig så att iallafall du känner dig trygg i Malmö! Jag går inte och är rädd heller, men däremot är jag väldigt rädd å mina döttrars vägnar. Att de skall växa upp i en stad med så mycket rått våld, det kan jag inte ignorera. Blir förmodligen en flytt inom ett par år för denna familjen, och vi är inte de enda! Är vi pantade? Är vår rädsla obefogad så säg?
  Faktum kvarstår trots alla socioekonomiska faktorer,att invandrarungdomar är överrepresenterade i alla fall av våld och rån i denna staden. Det vet alla poliser och politiker,ja jag känner en del av dem. Detta är dock inget som skall yppas utanför nämndas väggar. Detta skapar ganska naturligt en nedåtgående spiral i relationerna med den infödda befolkningen och det kan knappast ens vänsterfalangen rå på. Trots att ni med våld och hot om detsamma försöker att tvinga på oliktänkare era ideologier om ett utopiskt samhälle.
  Ge mig ditt förslag på en lösning på problemet!

 4. Gubben i Ullared är en nedtryckt alkoholiserad (mer eller mindre) ganska sorglig figur, ja hela familjen verkar rätt så lost och om du profilerar dem så får du nog fram att de är arketypen för dem som röstar på missnöjespartier typ främlingsfientliga. For president för fred på jorden varde alla som dem! Tycker du verkligen att han verkar lycklig, sitta på en camping och dricka alldeles för mycket medans hustrun med döttrar frenetiskt handlar upp ett helt års besparingar schampo och fryspåsar.

 5. Han är inte censurerad pga åsikter, utan för att han spårar ur och inte kan hålla sig till ämnet. Tyvärr verkar du också ha lite svårt med det.

  För det första: Jag bor inte i Malmö, jag bor i Lund.

  För det andra: Det är tråkigt om du är orolig för dina döttrar. Det är också jävligt beklagligt med den brottslighet som finns i landet och i Malmö. Varför skulle jag tycka du/ni är pantade? Var har jag uttryckt något sådant?

  För det tredje: Ja, invandrarungdomar är överrepresenterade i brottsstatistiken. Vi menar att det är klassamhället som är boven i dramat. För detta har vi åtskilligt stöd i forskning. Därför är jag också för upprustning av arbetarområdena, kraftig beskattning av de rikaste procenten, massiva satsningar på social välfärd, och därmed också en uppluckring av ghettona i Malmö. Från Rosengård till Fridhem. Du tror väl inte att brottslighet sitter i generna?

  För det fjärde: Var får du följande ifrån: ”våld och hot om detsamma försöker att tvinga på oliktänkare era ideologier om ett utopiskt samhälle.” Tomten?

  Hur ser du själv på brottslighet i Sverige idag?

 6. Att hålla mig till ämnet gör jag iom att du blogglänkades från en artikel i Sydsvenskan som i grund och botten handlar om det som de flesta (arbetarklassen) faktiskt pratar om vid fikan på jobbet. Vad vi läser och är sant är att Malmö sparar men så fick Rosengård 9,2 nya miljoner till ungdomsgårdar. Faktum är att de har fler fritidsgårdar än ngn annan stadsdel i Malmö per barn räknat. Ja i makroperspektiv så kanske det behövs, men sett ur ett par vanliga ögon så betyder det att: bråka och du får. Kommer du ihåg Västindienseglatserna för att omvända killar på glid på 90talet, de orsakade en stor protestvåg.
  Visst har du delvis rätt i det med att det inte är bra med stora klasskillnader i världen, men det är ju just en…utopi att det bara kommer att försvinna, iallafall inte utan våld, då snackar vi väl revolution?
  Vad jag menar med att ni tycker att vi är pantade är att jag ser på detta med andra ögon, helt enkelt! Som jag sa så förstår jag detta med klassamhälle (tror jag). Innan detta uppnås går det inte att blanda människor med så till grunden olika kulturella normer på det sättet som vi gjort i och gör i Malmö. Att tvinga på integration överbryggar inte, tvärtom. Är det inte så att det i arbetarklassen boningar med icke högre utbildning hyses flest som röstar SD (Almgården) Inte i/på Fridhem/Limhamn?
  Jag ber om ursäkt ödmjukast om jag hade fel i att er organisation inte varit med i någon av de våldsamma protester som skett i staden de senaste åren. Cant really blame me, det vajade ju inga blå flaggor iaf.
  Att du inte bor i Malmö förstod jag nästan!
  Jag respekterar därutöver syftet med er politik, dock tror jag att det är omöjligt ”projekt”.

  Ödmjukast/Sven

 7. Sven(ne):
  Vi är helt överens om att segregationen är ett jätteproblem, och att vi måste få folk att bättre mötas i vårt samhälle. Likaså att brottsligheten måste ner.

  Det stämmer nog att SD är mer poppis i vita arbetarområden än i rikemansområden. Ex. har ju Vellinge inget SD att tala om.

  Jag tror att många arbetare som idag röstar på SD gör detta i ren desperation. De ser hur landet går åt helvete på punkt efter punkt, och hur de rika skor sig och samhället blir otryggare. Tyvärr finns det idag ingen vänster som tar tag i det här och ifrågasätter utvecklingen, utan istället beter dom sig som politiker och anpassar sig till makten. Sossarna vill ex. idag helt öppet vara ett parti för medelklassen. Klart man blir lack och protesterar genom att stödja dom som ställer sig i total opposition.

  Problemet är att SD inte är ett alternativ till denna utveckling. De ger inte de rätta svaren på varför klassklyftorna ökat (de undviker det snarare) och de för en ganska klassisk högerpolitik i samtliga frågor.

  Jag som är medlem i Socialistiska partiet, och mina partivänner med mig, försöker bryta det dödläge vänstern hamnat i. Vi menar att arbetarrörelsen måste sopas ren från karriärister och smilfinkar. Socialistiska partiet är en del i det bygget. SD är det definitivt inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s