Komedi på allvar

Svensk film är till största delen skit. Skit och skit. Men så ibland är det som om någon har blåst på glöden och det flammar upp yra flagor av värme. På sistone har Maria Larssons eviga ögonblick och Stieg Larsson-filmerna varit sådana trevliga upplevelser. Innan det Roy Anderssons kommunistiska Sånger från andra våningen, eller nära dramer som Såsom i himmelen och Masjävlar. Josef Fares har dock inte gjort någon glad sedan Jalla! Jalla! och hans följeslagare Torkel Peterson prenumererar på att spela svettluktande virrpanna med dialekt. Det verkar som om deras senaste verk ”Farsan” också blivit en blåkopia på något redan gjort.

Men istället för att leta med ljus och lykta efter bra svensk komedi, så bör man lika säkert som amen i kyrkan, rikta blicken mot USA. Det har hänt en del på komedifronten där på sistone. Filmer som Supersugen, På smällen och Baksmällan har varit stabil grabbhumor, som vi inte sett maken till sen Road Trips och American Pies dagar. Det är det gamla gänget kring mästerserien Nollor och Nördar som står för det mesta av nytänket. För ett litet tag sen kom ännu en rejäl komedi med – hör och häpna! – Adam Sandler i huvudrollen. Funny people heter den, och mycket bättre blandning av humor och allvar blir det inte. Handlingen är enkel:

En garvad ståupp-komiker (Sandler) drabbas av en svår och dödlig sjukdom. Det gör att han börjar omvärdera sitt liv och de levnadsval han har gjort. Han vill få uppleva riktig vänskap och utföra en god handling, och tar därför en yngre, kämpande komiker (Seth Rogen) under sina vingar och låter honom bli hans personlige assistent.

Vi kan inte annat göra än att säga till er att se den, om ni inte redan gjort det. Vi vill inte gå så långt som att säga att den får fem av fem möjliga, men dock fyra starka.

Det är olagligt att ladda ner film från sajter som Piratebay och tankafett. Har ni inte varit inne på sådana sidor och tittat på olagligheterna så kan ni klicka på bilden. Där finns också lite mer info om Funny people.Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Annonser

3 reaktioner på ”Komedi på allvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s