Hatet och ilskan växer under ytan

Den danska tidningen Politiken ber Danmarks muslimer om ursäkt för att man publicerat de s.k. ”Muhammedbilderna”.

Socialdemokraternas ledare Helle Thorning-Schmidt kallar uppgörelsen vanvettig.

– Det förekommer kränkningar i medierna varenda dag. Sådan är yttrandefriheten, säger hon till Politiken. Sosialistisk folkepartis ordförande Villy Sövndal, instämmer i att man inte kan förhandla om yttrandefriheten. Dansk folkepartis ordförande Pia Kjaersgård kallar situationen absurd och djupt, djupt pinsam. Venstres politiska ledare Peter Christensen säger att ”det är märkligt att Politiken har behov av att ursäkta sig”.

Samtliga av ovan nämnda byråkrater, dräktkärringar, slipsnördar och högerpolitiker har helt missat poängen. Det är inte konstigt, för det är nämligen dom som skapat och fortsätter skapa det samhälle som innifrån börjar spricka sönder. Det är inte bilderna i sig som är problemet. Det är inte en teckning i en urusel skvallertidning och högermegafon som är det som egentligen upprör. Det är den allmänna situationen och upplevelsen för miljoner muslimer i Europa idag som gör att en sådan här liten skitsak fått bägaren att rinna över.

Det är ockupationen av Palestina, den kriminella invasionen av Irak, kriget i Afghanistan, plundringen av naturresurser och tillsättandet av lydregeringar. Det är diskrimineringen och hatet som man möts av i affären och på jobbintervjun i det land man tagit sin tillflykt undan samma lands bomber. Det är att bli trakasserad av polis och tulltjänstemän. Att tvingas leva trångbott utan arbete och se bostadsområden förfalla. Att läsa och höra att de landsmän som också flytt är ”parasiter” och ”snyltare” och ”mustaschbarn”.

Det de styrande politikerna och deras lydiga drängar i de främlingsfientliga partierna nu gör är att bädda för än värre motsättningar och hat. Ett hat som kommer utnyttjas av rasister, politiska islamister och andra religiösa dårar. Det är inte kristna kärleksbudskap eller muslimsk ödmjukhet som kommer få överhanden i ett sånt klimat. Det är det brutala våldet, splittrandet och rygghuggandet. Samma samhälle som människor idag flyr ifrån för sina liv i andra delar av världen. Ett iskallt klassamhälle som skickar Sverige och Svensk arbetarrörelse 100 år tillbaka i tiden.

Så länge vi vanliga löntagare, ungdomar, arbetslösa och pensionärer låter oss luras av det hat som de ökade klassorättvisorna och deras försvarare föder kan vi bara skylla oss själva. Lösningen stavas sammanhållning, solidaritet och välfärd, men det är en fan så mycket svårare uppgift än att slå på dom som redan ligger. För det krävs att arbetarsverige kavlar upp ärmarna och slutar tycka så förbannat syn om sig själv. En sak är säker: Varken Jesus, Muhammed eller ängeln Gabriel kommer stå oss bi i kampen mot klassamhället.

Röda Malmö skriver:

I tjugofem års tid har klassklyftorna stadigt växt i Sverige, oavsett vilken regering som suttit vid makten. Det är naturligtvis glädjande att regeringen Reinfeldt straffas för vad den gjort. Men samtidigt vet vi redan nu att en Sahlin-regering inte kommer att ändra färdriktning, bara hastighet. De som vinner blir rasisterna i Sverigedemokraterna.

Kapitalet är på offensiven. Borgarklassen vältrar sig i framgångar, väl medveten om att den sitter som kung på världens tron. Ohotad på grund av den gamla arbetarrörelsens förfall och avsomnande. Vänstern har mycket att lära.

Det kommer att krävas en ny vänster och en reorganisering av arbetarrörelsen i global skala för att ändra styrkeförhållandena. Just nu pågår en Världskongress om klimat, kris och revolutionärers uppgifter för att ta steg i den riktningen. Det håller inte att bara hålla på att ständigt byta regeringar med i stort sett samma kapitalistiska politik. Inte om man vill se grundläggande förändringar för ett bättre samhälle.

Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

14 reaktioner på ”Hatet och ilskan växer under ytan

 1. Blir det inte tröttsamt att gå runt med skygglappar och konstant köra samma hjärntvättade mantra? Vilken stad har högst andel muslimer, vänsterstyre, och sämst sociala situation I LANDET – tada: MALMÖ. Det säger en hel del. Vilken stad går bäst, är högerstyrd och minst antal muslimer bland storstäderna (procentuellt) – tada: STOCKHOLM. Din logik haltar lilla vän.

 2. Lille, vän. Både Malmö och Stockholm har högerstyre. I både Malmö och Stockholm fryser hemlösa, går arbetslösa hemma och deppar, och isoleras av kapitalismens sats-på-dig-själv-budskap. Lille, vän. Att det finns fattiga i Malmö och Stockholm gör detsamma, för den som tjänar på högern och kapitalismen.

 3. Lilla Oscar, rösta på Sverige”demokraterna” då om du hatar Malmö så mycket. Jimmie Åkesson och SD har ju som enda vallöfte att dom kommer mer eller mindre våldta Malmö om dom kommer in i Riksdagen. Kasta ut halva Malmös befolkning, stänga arbetsplatser – ja, förminska Malmö till en stad i Borås storlek. Eller värre.

 4. Suck.. när blev vänstern islamisternas vänner? Rent pinsamt med detta eviga islamkrameri..
  Undra hur f-n det började.. Kanske för att ni idag båda är uppfyllda av samma offermentalitet där allt som går/gått fel är andras fel, men vad vet jag..

  Ni stöder alltså grabbar som vill just ”flytta arbetarrörelsen 100 år tillbaka i tiden”, nej stryk det – ”förbjuda den helt” skall det vara.. De är emot grundläggande rättigheter för kvinnor och de är emot all form av socialism och vänsterpolitik rakt av. Och nej, vi snackar inte om ”moderata muslimer” här.. för det är inte dom man ber om ursäkt för några muhammedteckningar.. Andra religioner drivs med om och snackas mycket mer skit om än Islam: tex kristendomen och Jesus blir ju i praktiken konstant nedsnackade och ”hädade”.. Så var är kravallerna från kristna? Vilka ambassader blir brända av dom? Och hur många krav på ursäkter hörs i jämförelse? Inte direkt många.

  Det är en stor skillnad på ”rasism” och ”realism”.. Man måste kunna se saker för vad de är trots att majoriteten av muslimerna inte är etniska svenskar..

  I kort: Den vänskapen ni när med islamister är minst sagt mycket ensidig! Om ni tror att de kommer tacka er för att ni genom er flathet låter de breda ut sig, sprida fundamentalism och hota folk som utövar sin yttrandefrihet, om än på ett provocerande sätt, är ni minst sagt naiva!

 5. Man måste få kritisera även staten Israel. Men att däremot ge sig på fredliga demonstranter, trakassera folk och hota dem är en helt annan sak. Och alla judar kan inte göras ansvariga för vad Israel gör lika litet som alla svenskar kan göras ansvariga för vad som sker i den svenska statens namn.

  Lika litet kan ju också alla muslimer göras ansvariga för att judar trakasseras och hotas men skulle det göras från t.ex representanter för judiska församlingar skulle det väl ta hus i helvete.

 6. VX: Vad är detta för trams? Har du ens läst inlägget? Hur kan du skriva: ”när blev vänstern islamisternas vänner? Rent pinsamt med detta eviga islamkrameri”!? Vem är det som är pinsam egentligen, som inte ens kan läsa innantill? Läs om läs rätt. Du verkar förvirrad som en nackad tocke.

  ”Det de styrande politikerna och deras lydiga drängar i de främlingsfientliga partierna nu gör är att bädda för än värre motsättningar och hat. Ett hat som kommer utnyttjas av rasister, politiska islamister och andra religiösa dårar.”

  ”En sak är säker: Varken Jesus, Muhammed eller ängeln Gabriel kommer stå oss bi i kampen mot klassamhället.”

 7. Ganska kul när någon först proklamerar för öppenhet gentemot nyinflyttade och i nästa mening vill kasta ut judarna från mellanöstern.
  Hela situationen därnere grundades ju genom en stor invandring och den tidigare befolkningens ovilja att acceptera dessa…

 8. Med världens näst högsta skatter så är det ingen idé att arbeta om man kan leva på bidrag. De invandrare som kommer hit gör det sällan med målet att arbeta och betala skatt. Då hade de valt ett annat land, t ex USA som har lägre skatt. Läs gärna Lars Janssons bok ”Mångkultur eller välfärd” kanske beror Sveriges tillbakagång de senaste decennierna på att en stor andel invandrare inte arbetar och betalar skatt? T ex så arbetar inte 70 000 av 100 000 irakier i Sverige. (källa http://www.sr.se, sök på arbetslösa irakier)

 9. Med världens näst högsta skatter så är det ingen idé att arbeta om man kan leva på bidrag.

  Och ändå hade vi full sysselsättning när vi hade ännu högre skatter – på 80-talet. Det är kapitalismens kris som skapat dagens arbetslöshet. Hade vi inte haft höga skatter för att finansiera välfärden hade den varit ännu högre.

  De invandrare som kommer hit gör det sällan med målet att arbeta och betala skatt.

  Fullkomligt skitsnack (så klart). De flesta invandrare vi har är i själva verket arbetskraftsinvandrare och invandrare från norden som bor och arbetar här.

  Då hade de valt ett annat land, t ex USA som har lägre skatt.

  Man väljer inte som i en resebroschyr när man flyr från ett land.

  T ex så arbetar inte 70 000 av 100 000 irakier i Sverige.

  Arbetslöshet är aldrig bra, men att inte ge folk skydd som flyr från ett krig Sveriges regering stödjer, är än värre. Det är kapitalismen som system som skapar kriserna, flyktingströmmarna och arbetslösheten. Det är väl för bövelen inte invandrare som kickar folk från industrin eller sänker skatterna för de rika så vi inte har pengar till välfärd? Sluta se till nation, och kolla istället på vem som tjänar på klassamhället.

  Lars Janssons bok ”Mångkultur eller välfärd”

  Läs SP-ekonomen Sten Ljunggrens kross av Janssons trixande med statistiken:

  FALSK MATEMATIK
  – räknesätt för främlingsfientliga
  Lars Janssons bok Mångkultur eller välfärd har blivit något av den svenska
  extremhögerns bibel. Dessa främlingsfientliga krafter upplever att denne universitetslektor,
  som hävdar att invandringen årligen kostar samhället 300 miljarder,
  ger deras argument en vetenskaplig legitimitet. I artikeln nedan går
  ekonomen Sten Ljunggren i närkamp med Janssons ideologiska räknesnurra.

  Klicka för att komma åt rr_1-03.pdf

  (artikeln på sida 20-21)

 10. Hur tror ni att ni ska kunna skapa en sammanhållning bland arbetarklassen när det enda ni bryr er om är att så många invandrare som möjligt ska pumpas in i landet? invandrare som inte är beredda att vara solidariska med oss svenska arbetare. här sitter vi, i ett land där närmare 8-10% är utrikesfödda, som skapat stor arbetslöshet och krämat en massa pengar ur våran stat. och vi fortsätter att ta in, fler och fler.

  Hur tror ni egentligen att det ska sluta när vi upplever en smärre dekadens. Hur kan ni helt enkelt ignorera att 100 000 invandrare skapar problem, och utarmar våran välfärd?

  Som svensk arbetarklass tjänar man inget på att stödja eran politik. För er är jag inte mer än vatten värd. jag är ju trots allt en vit västerlänning och är skuldbelagd redan från födseln.

  Det kommer att med enorm smärta tvinga mig rösta på sverigedemokraterna i nästa val. jag vill inte rösta på några konservativa slipsnissar. men när alla vänsteraltenativ har blivit så svenskfientliga finner jag inget annat val.

 11. Neger Joe: Du verkar väldigt desperat och orolig inför framtiden. Det kan jag förstå. Men att påstå saker om oss som inte stämmer hjälper inte. Det hjälper inte heller att låta sig luras att tro att vår välfärd har med invandring att göra. Invandring är inget problem i sig. Det är segregation och arbetslöshet som är problem. Så har det alltid varit. Även på den tid då vi hade betydligt färre som flydde hit. Arbetetarklassen har alltid varit segregerad och fått betala för kapitalismens kriser.

  Arbetare i det här landet tjänar inte ett piss på att låta sig luras att kämpa mot arbetare som flyr hit från kapitalisternas och elitens bomber. Du får faktiskt ta dig i kragen och skärpa till dig. Ta reda på fakta och organisera dig mot överklassen, och sluta vara en nyttig idiot åt dom som skrattar hela vägen till banken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s