De religiösa galningarna

Aftonbladet skriver idag: ”Kvinnor som får missfall i mormontäta Utah, USA, kan bli åtalade för mord och dömda till fängelse. Den nya lagen ska stoppa illegala aborter men kan också göra det brottsligt att ta ett glas vin eller gå på halt underlag under graviditeten.”

Samma tokar röstade i två omgångar (nåja, en gång om vi ska vara noga) fram galningen George W Bush till president som ”med Guds hjälp” anföll ett av sanktioner mördat och misshandlat folk i mellanöstern.

Deras motsvarigheter talibanerna i Pakistan och Afghanistan spränger sig själva i luften i närheten av folk som inte delar deras fanatiska tro. I det USA-stödda Saudi Arabien härskar mannen oinskränkt över kvinnan. I Israel beordrar man slakt på civila med vit fosfor. I Indien rustar hinduer sig till tänderna och innehar kärnvapen.

Som brukligt är det vanligt folk som får betala priset för maktens religiösa dårskap. Som tur är så är de flesta människor här på jorden fredsälskande, ödmjuka och givmilda. Oavsett vilken gud de tillber. Problem uppstår först när de religiösa ska blanda sig i vad alla andra gör. En avgudadyrkan av sig själva.

En intolerans som nästan alltid kommer från höger, och som ser mord av människor som inte håller med eller gör som dom säger som helt okej, men som vill kriminalisera de kvinnor som tvingas till abort. Hyckleriets och skenhelighetens frontsoldater.

I veckans nummer av Internationalen kan vi ta del av följande:

”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

Inte många som läst Johannesevangeliet har väl förknippat dessa ord om livets ljus med dödligt effektiva kikarsikten till automatkarbiner. Men det är i alla fall så den amerikanska krigsmaterieltillverkaren Trijicon förstått saken. En del av deras högteknologiskt upplysta sikten har nämligen försetts med hänvisningar till denna och andra bibelverser som talar om ljus, allt enligt företagets djupt religiöse grundares vilja.

Svensson: Inför horavdrag!

Intressant Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Annonser

2 reaktioner på ”De religiösa galningarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s