Spyken visar vägen!

Sydsvenskan idag:

”Sverigedemokraternas planerade turné på Lundaskolorna fick ett dåligt startskott. Sedan ett tiotal aktivister kommit till skolan och ställde sig för att blockera Sverigedemokraternas bokbord kände sig gymnasiechefen Karin Stavne tvungen att be Sverigedemokraterna lämna skolan.”

Spyken har en stolt historia av kamp för ett bättre Sverige. Flera generationer har organiserat sig mot rasism och högerpolitik. Störst var nog de elevstrejker som i mitten av 90-talet hade sin bas på Spyken och som samlade över 1 000 elever på lunds gator mot dåvarande finansminister Göran Perssons nedskärningar av den svenska välfärden. Det var också här man den 30:e november 1994 samlades för att demonstrera mot den nazistiska våldet. Nyligen protesterade esteteleverna på skolan för sina intressen.

Röda Lund säger: Spykister, ni visar vägen!

Annonser

5 reaktioner på ”Spyken visar vägen!

  1. Så otroligt korkat! Hur skulle någon kunna tjäna på detta förutom Sd? Den som tar till våld och tvång i kampen ställer direkt in sig i fascisternas led. Nu fick SDU 10 nya medlemmar på Spyken.

  2. tobbe: Hur vet du att man fått 10 nya medlemmar? Varför skulle dessa förmodade 10 personer inte gått med i SDU ändå? Vilket våld är det du syftar på?

  3. I Sverige finns det nåt som heter yttrandefrihet. Även om jag själv inte tycker om SD aggresiva politik så måste jag ändå säga att yttradefriheten är viktigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s