Ett socialistiskt svar på klimathotet

Ska direktörer och politiker sabba din framtid?

Socialistiska partiet drar nu igång sin klimatkampanj. Först ut är det öppna mötet med Andreas Malm som äger rum i Malmö imorgon lördag. Klockan 15.00 Röda Huset industrigatan 4.

Det har startats en hemsida som ser ut så här: Ekosocialism och som nu är under uppbyggnad.

På Facebook kan man bli ett fan av: Socialistiska Partiets klimatkampanj

Förutom öppna möten runt om i landet kommer kampanjen bestå av s.k. ”Freeshops”, propaganda, samtal på gator och torg m.m. Materialet består av två olika flygblad, affisch, klistermärken och de två pamfletterna: Att ge förnuftet muskler och Tillväxtreligion och klimatkamp. Allt material kan beställas från ekosocialistkampanj(at)socialistiskapartiet.se

Klimatet och människan

Miljontals människor på flykt från sina hem, miljontals döda av vattenbrist och naturkatastrofer. Allt fler obeboeliga ställen i världen.  Och alla undrar ”varför tilläts klimatet spåra ur?”

Så kommer världen se ut om vi fortsätter som idag. Klimatet håller på att gå åt helvete samtidigt som människans utsläpp av växthusgaser ständigt ökar i världen. Trots att alla vet att vi är på väg mot en katastrof om inte utsläppen stoppas.

Ändå görs nästan inget åt saken. Det beror inte på att det inte går att göra något utan på hur ekonomin fungerar idag. För dagens ekonomi så finns det bara en sak som är viktig – pengar.

I konkurrensen på marknaden måste företagen hela tiden sänka sina kostnader och öka produktiviteten, annars tjänar de inga pengar utan slås ut och går under. I den här kapitalistiska ekonomin är det oftast en konkurrensfördel att behandla sina anställda som skit men också att inte bry sig om miljön och klimatet. De som bryr sig om miljön ”för” mycket slås med andra ord ut. De mest hänsynslösa blir kvar.

I en kapitalistisk ekonomi är det inte bara företagen som måste växa och öka sina vinster hela tiden, hela ekonomin följer en liknande tillväxtlogik. Det innebär att utsläppen kommer att öka så länge vi har ett kapitalistiskt system – något alla förstår är en omöjlighet om vi ska ha en beboelig planet. Läs mer…

Vodpod-video är inte längre tillgängliga.

Röda Malmö: Snart business är usual, men…vad ska rädda oss från klimatkaos?

En reaktion på ”Ett socialistiskt svar på klimathotet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s