Ge fan i tafsandet!

Sydsvenskan tar idag upp ett viktigt ämne som är ett stort problem för väldigt många kvinnor. Det är en manskultur som är så pinsam så man baxnar. Det handlar om att män tror de har någon slags rätt att tafsa på tjejer. Det sägs att det finns två sorters personer som man får ärliga svar från: Barn och fulla personer. I fallet onykterhet visar tafsandet på krogarna och dansgolven vad det är för problem som många män har med sig själva och sin omgivning. Det är ett samhällsproblem som handlar om det mest grundläggande: Rätten till sin egen kropp och integritet.

”Nypt i rumpan hade hon blivit många gånger tidigare, men händelsen som fick henne att skriva om det var droppen.

– När jag konfronterade killen som nöp mig i rumpan så tryckte han upp ett fuck-you-finger i ansiktet på mig. Då blev jag skakad, säger Malena Chronholm.

Hon gick till vakten, som sade att hon skulle ta det som en komplimang.”

Vi känner alla till det. Det börjar redan i småklasserna i skolan. Killar som springer runt och tafsar på rumporna eller brösten. Gör sexuella anspelningar och kallar tjejerna för horor trots att de inte ens fått pubishår. Barnens agerande är vuxenvärldens ansvar. Det är av de vuxna de lär sig sina värderingar och så länge vuxenvärlden inte ändrar sig så fortsätter traditioner i generation efter generation.

När fyllet går in går vettet ut, men det är inte fulla tjejer som tar folk på könsorganet, våldtar eller säger nedsättande saker. I de absolut flesta fallen  är  det männen, och det är alla mäns ansvar att hålla rent från sån skit. Thisbe Stadler tar upp en bra sak som nationerna borde ta efter:

– För det första tycker jag att nationerna inte ska spela musik som är direkt kvinnoförnedrande, ni vet ”bitches and ho’s” och liknande.

Det är direkt pinsamt med denna pubertala hip-hop-kultur som hyllar sexismen. Inte minst för att hip-hopen från början var en kultur som växte fram ur de fattiga svartas områden och inte sällan tog upp det rasistiska amerikanska samhället som av slavars blod och svett. Objektifiering och sexism finns även inom andra subkulturer, men den är extra tydlig i hip-hopens texter och uttryck. Men detta är bara ett exempel. I alla samhällsklasser finns det. Män som hatar kvinnor.

Om du blir tafsad på när du är ute på krogen säger jag: Gå och hämta dina polare – man som kvinna – och berätta vad som hänt. Ta tag i tafsaren och säg att det är dags att lämna stället. Vägrar han så lyft ut den jäveln. Det är hög tid att kvinnor bygger en motkultur som bygger på systerskap och styrka. Ta för er och bli ett föredöme för framtida generationer.

Läs: Att gå från offer till att agera

Annonser

2 reaktioner på ”Ge fan i tafsandet!

  1. Lycka till! Vi är män! Det enda vi vet är att vi vill ha kvinnor. Vi önskar kontakt med kvinnor mer än något annat. Tyvärr stannar vår kunskap där. Kalla det biologi eller dålig utbildning, det gör detsamma. Därför vår frustration,tafatthet eller tafsande. Kalla det vad ni vill, det gör detsamma.
    En del kvinnor kanske anser att det visst finns män som både ser trevliga ut och uppträder städat. En del kvinnor kan även tänka sig närmanden från dessa män. På ett sätt de inte vanligtvis accepterar. Detta fenomen att tio procent män av alla män har samröre med nittio procent av jordens kvinnor och lämnar oss övriga tio procent att roa oss kungligt samman med tio procent av den kvinnliga befolkningen är i min mening undantaget som bekräftar regeln. Kvinnor har inte det problemet. Ni behöver inte uppföra er städat för att få män, om det nu skulle vara det ni vill ha?
    Ett expriment där kvinnor blir avspisade stup i kvarten vid kontakt med motsatta könet vore något, eller? Men den erfarenheten att inte få så mycken uppskattning , mina högt uppskattade damer, kommer kanske till er med stigande ålder? Säg 45+ ungefär?
    Vad är jag för en som yttrar mig på detta vis? Gammal snuskgubbe? Nja, yngre medelåldern, dock så pass gammal att det blir nog inte så många fler hugg, så då tycker jag att kan jag kosta på mig att vara ärlig i dessa frågor. Att slippa ljuga eller i vart fall undanhålla min syften som jag fått lära mig av mina medbrödrer, lägger jag åt sidan och är ärlig mot mig själv! Kanske har jag släppt fram min kvinnliga sida?

  2. Prata för dig själv. Du verkar ju uppenbarligen inte kunna skilja på någon som begår sexuellt ofredande och en som bara vill prata. Stackars dig, säger jag. Kanske dags att ta sig i kragen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s