Demonstrera i Skåne på 1 maj

MALMÖ

Socialistiska Partiet i Malmö kommer, för andra året i rad, att demonstrera med Vänsterpartiet.
Du som sympatiserar är välkommen att gå med oss i tåget. Samling sker kl 11 på Möllevångstorget. Avgång kl 12. Musikfest efteråt i Slottsparken. SP kommer att gå med egna fanor och någon banderoll. Det blir tillfälle att manifestera en anti-kapitalistisk och ekosocialistisk Första maj.

LUND

kl 12:00 samlas folk på Lund centralstation som ska åka till Helsingborg och demonstrera mot nazisterna.

kl. 18.00 SP-Lund informerar om vår klimatkampanj och demonstrerar tillsammans med stadens radikala vänster. Kom och gå med oss och delta i festligheterna! Samling Knut den Stores Torg.

KRISTIANSTAD

Våra SP-kamrater i Hässleholm kommer att gå i följande 1 maj-tåg:

kl. 11.30 samlas ett gemensamt vänstertåg på Domustorget, under parollen ”Jävlas inte med arbetarklassen”. Arrangerande grupper är: Vänsterpartiet, Ung Vänster, Kommunistiska partiet och Revolutionär kommunistisk ungdom.

HELSINGBORG:

kl. 13:30 Motdemonstration mot nazisterna på Stortorget.

kl. 14:30 samling vid Kärnan (Slottsparken) för Första Maj firande. Arrangerande grupper: Vänsterpartiet, Ung Vänster, Kurdiska Kvinnoföreningen och Palestinska kulturhuset.

Förra årets Revolutionär 1 maj i Lund

11 reaktioner på ”Demonstrera i Skåne på 1 maj

 1. Hur solidariskt är det att inte vilja vara med och ta effekterna av en ekonomisk kris?

  Då kan ni ju glömma att ni ska få någon del av resultaten när det går bra!

  Hur osolidariska kan ni egentligen vara?

 2. Strutsman: Det är väl inte solidaritet med miljonärer och miljardärer vi socialister pratar om när vi pratar om begreppet. Trodde du verkligen det? Det är kapitalismens kris, och då får fantamaj kapitalisterna som berikat sig betala kalaset. Snälla kryp tillbaka under den sten du kom ifrån. Det var så skönt utan dig och dina floskler.

 3. Ok, jag kryper tillbaka. Skulle bara kolla om ni fortfarande var helt från vettet. Det är ni. Och det är mycket riktigt trevligare under en fuktig sten. 🙂

 4. Ja det är ju verkligen att vara från vettet att vara emot att vinsterna ska vara privata men förlusterna socialiserade… Snarare ett friskhetstecken.

  Kan inte strutsen bli utrotad snart?

 5. Nu gick du över gränsen. Tillskriver oss åsikter vi inte har och kallar oss psyksjuka. Bättre kan du. Detta var sista varningen. En gång till och det blir inga fler inlägg från dig.

  /Röda Lund

 6. Har du ingen humor?

  Nicklas Eriksson är en obehaglig typ, och jag tycker att det är en skam att ni låter honom skriva saker som att jag borde utrotas.

  Där fanns tydligen välviljan att tolka hans uttalande som ett skämt. Jag betraktar er solidaritet som begränsad till meningsfränder, och det var väl ungefär vad jag hade väntat mig. Socialism är en ideologi som bygger på ett ”vi-och-dom”-samhälle.

  Jag vill se ett samhälle där människor ser att de har gemensamma mål att kämpa mot, istället för att ställa sig mot varandra. Och det är därför jag läser den här bloggen; för att jag tycker att ni har en negativ, aggresiv, oförsonlig och oförstående inställning mot andra människor.

  Värt att tänka på, eh?

  Det här var bara ett litet gästspel, så det gör inget om du blockerar mig från din blogg.
  Ha det gött! Kram! 🙂

 7. Strutsman: Du har missuppfattat i vanlig ordning. Anledningen till att vi är socialister är att vi vill upphäva dagens samhällssystem som bygger på klassklyftor och vi-och-dom-tänkandet och -strukturen. Ja, vi är oförsonliga mot klassamhället och de som försvarar det. Därför att:

  Vi vill se ett samhälle där människor ser att de har gemensamma mål att kämpa mot, istället för att ställa sig mot varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s