Våldsamma extremister attackerade Shell

”En handfull personer försökte ta sig in på borrplatsen men motades bort av Shells vakter.Cirka 100 personer deltog i manifestationen ett stenkast från borrplatsen. De visade sitt missnöje genom att väsnas så mycket som möjligt med hjälp av koskällor, kastrullock och annat.” Så skriver Skånskan idag. Jag ska ärligt påpeka att jag inte är insatt i konflikten, men rent instinktivt sällar jag mig till de protesterande utanför Hörby.

Shell är kända för sina svinerier och tillhör ett av de värsta företagen på vår jord. På 90-talet attackerades flera Shellmackar i Lund, varav en brändes ner till grunden, efter att Shell medverkat till att fackföreningskämpar i Nigeria avrättats för sin kamp mot Shell och deras förstörelse av landets natur. Under apartheiden i Sydafrika stödde man den vita minoriteten och deras raslagar som förtryckte den svarta befolkningen.

Rubriken på detta inlägget är skrivet i provokativt syfte. Det är nämligen inga ”extremister” som skapat tumult i Oderup. Det är vanligt folk som är upprörda och som kämpar för sina och det skånska småfolkets intressen. Ordet extremister passar sig bara när Skånskan skriver om ungdomar som kämpar för bostäder eller försöker hindra att det rasistiska giftet sprids. Inte sällan försöker dessa medier få det till att ”utomstående” åkt till olika platser för att ”ställa till med bråk”. Ungefär som de Hörbybor som åkte till Oderup igår alltså. Dessa ”våldsamma extremister”, som om de vore i 20-års åldern fått en helt annan sorts rapportering.

Kampen finns i oss alla, kamrater, och den dagen hela arbetarsverige tar kamp mot multinationella företag och staten, då kommer vi alla att vara terrorister och extremister. Oavsett ålder eller bakgrund. Det lär oss historien.

Gå in på föreningens hemsida och läs mer.

Heaven or sHell

är ett nätverk med syfte att stoppa alla planer på utvinning av fossilgas i Skåne. 25% av Skånes areal är inmutad av Shell – utan markägarnas vetskap eller tillstånd. Vi arbetar för att ändra minerallagen så att den ger markägare, kommuner och länsstyrelser rätt att säga nej.

Riskerna för grundvattnet är stora och långsiktiga men även inverkan på kulturlandskapet och dess näringar, luftutsläpp och att man år 2010 satsar på fossil energi istället för miljövänliga alternativ är allvarligt.

Nätverket är politiskt och religiöst oberoende.

De våldsamma extremisterna

Läs också:
Andreas Malm: Därför ansluter jag mig till Socialistiska partiet
Ett socialistiskt svar på klimathotet
Jorden håller andan

En reaktion på ”Våldsamma extremister attackerade Shell

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s