”Dom ska ju ändå dö”

RECENSION

Gunnar Ekberg,
”Dom ska ju ändå dö”,
Fischer & Co 2009.

Anti-vänster-spionen Gunnar Ekberg fick en behaglig miljö och skyddad tillvaro i sus och dus.

Panegyriken ”Dom ska ju ändå dö”, av förre infiltratören Gunnar Ekberg är en djupt obehaglig läsning. Hur blir man helt frivilligt en usel förrädare, en människa värd vårt djupaste förakt? Genom ett intresse för nazismen, sportdykning och reklamjobb på Sydsvenskan? Tillfälligheter eller politisk naivitet? Ekonomiska eller personliga motiv? Svaret finns inte i Gunnar Ekbergs bok där — vilket ligger i sakens natur — merparten är desinformation. Frågan är om det finns något svar överhuvudtaget, men en förutsättning måste ha varit en total frånvaro av moral, sinne för rättvisa och socialt samvete.

Hur ska man annars förstå att svenska statens pengar genom sina IB-spioner kunde användas till att aktivt bekämpa det fattiga och förtryckta palestinska folket? Hur IB tog order direkt av Golda Meyer? Och hur man motarbetade helt lagliga och oförargliga svenska socialistiska partier och solidaritetsrörelser utan att ägna ens en flyktig tanke åt den riktigt farliga högerextremismen?

Ekberg flyger från hotell till hotell över Europa och mellanöstern, äter gott, sover bra och förråder alla han träffar med en fullständigt obefintlig skamkänsla. Han är till och med högfärdig över sina gärningar och drar sig inte för att med sårad fåfänga fortsätta angripa Fib/Kulturfront och alla dom andra så här fyrtio år efteråt. Vad ska man säga? Om det ändå hade varit spännande eller bra skrivet, men det är det sista omdöme man kan ge denna bok. Jag vill bara spy. Köp inte denna bok, läs den inte, gör något vad som helst för att förbättra världen i stället.

Gästbloggare: Jules Bonnot

Svensson: Mytomanen och lögnaren Gunnar Ekberg & Gunnar Ekberg – en svensk terrorist
Jan Guillou: Gunnar Ekberg är en hämndgirig mytoman

Annonser

8 reaktioner på ””Dom ska ju ändå dö”

 1. En kommunist som recenserar ovan är förmodligen så skadad av sin tro att inget hopp finns till förbättring.

  Tur att det finns modiga män som Gunnar Ekberg som kan avslöja det kommunistiska avskummet. Fråga 95% av t ex Polackerna vad de tyckte om kommunistdiktaturen.

 2. Men din töffe. Ekberg avslöjade inte ett skit. Han var och är en nolla. Det är det inlägget handlar om. Vafan har diktaturen i Polen med något att göra?

 3. Nr 3 på listan här ovan verkar vara en förlorare.
  Hans sätt att skriva, gav honom säkert IG i slutbetyg.
  Hans kunskap i historia, gav förmodligen samma IG betyg.
  Frågan är om han har läst Gunnar Ekbergs bok?

  Dags för nya studier om inte hjärndöden redan infunnit sig?

 4. Visserligen hade jag MVG i historia på gymnasiet, samt femma på högstadiet, Stig. Vad gäller svenskan kan jag avslöja ytterliggare ett MVG. Gunnar Ekberg är en mytoman, vilket är vida beskrivet. I Jan Guillous självbiografi finns ett antal berättelser om denna figur som får en att både skratta och gråta.

 5. Det är skönt att Sveriges vänster belyses på detta korrekta sätt. Känns skönt att vi har människor som Ekberg som kan stå upp för vår demokrati och bekämpar de krafter innom vårt land som arbetar för främmande makt och som annamar våld.

  RicT

 6. RicT

  Är det en demokratisk gärning att medelst planterade vapen försöka sätta dit folk för terroristbrott? Är det demokratiskt att övervaka personers hem, post och lokaler på basis att dessa stödjer ett slut på den israeliska ockupationen av Palestina? Är det demokrati att genom uppvigling försöka få folk att begå brott? Och en sista fråga: Vilken ”främmande makt” är det du tänker på, och vilket våld syftar du på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s