Feministiskt självförsvar i Lund

Röda Lund tipsar alla tjejer där ute som är intresserade av feministiskt självförsvar i Lund. Läs infon:

Vi kommer köra igång på söndagen den 6 Juni på Ung Vänster lunds lokal (se adress nedan) och lyssna på ett föredrag om feminism och dessutom titta på studiecirkelns upplägg. Hur vill vi att den ska se ut? Vad vill vi lära oss? Klockan 15.00 ses vi där, och håller på ungefär till kl 17.00. Föreläsningen har vi för att veta varför vi håller på med självförsvar, och varför det heter feministiskt självförsvar och inte bara självförsvar. Det blir fika.

Söndagen därefter (och de två andra söndagarna efter det) kommer vi vara på hemgården. Där kommer vi hålla till i en lokal. Vi kommer försöka gå igenom tekniker lite mer djupgående. Ni kommer kunna sparkar och slag, men vi kommer också diskutera på passen.

Hemgården är en fritids/ungdomsgård och ligger på Kiliansgatan 11, mejla för en vägbeskrivning, annars är här en enirolänk:
http://www.eniro.se/query?search_wor…=lund&what=all

Ung vänsters lokal är belägen på svartbrödersgatan tre, bredvid botulfsplatsen, ungefär mittemot Hamburgerstället, saluhallen. Mejla för en bättre vägbeskrivning eller kolla in på eniro:
http://www.eniro.se/query?search_wor…a=lund&what=al l

Allting är gratis!

Alltså:

Söndagen den 6 Juni kl 15.00-17.00 på ung vänster lunds lokal
Söndagen den 13 Juni på hemgården kl 15.00-17.00
Söndagen den 20 Juni på hemgården kl 15.00-17.00
Söndagen den 27 Juni på hemgården kl 15.00-17.00

Feministiskt självförsvar är anpassat av kvinnor, för kvinnor. Det våld som kvinnor utsätts för är inte samma sorts våld som män utsätts för. Det våld som kvinnor utsätts för utsätts man för just pga. att man är kvinna, oftast av en man som man känner. Men vi är trötta på det trötta på att smyga längs väggarna och inte våga tala tillräckligt högt. Vi har tröttnat på att vi som tjejer tvingas gå omkring och vara rädda, och att våra liv ständigt begränsas. Och det är därför FEMINISTISKT självförsvar behövs.

Förutom att det är mycket roligt och givande så utvecklas man så mycket. Självförsvaret är kvinnoseperatistiskt, vilket innebär att endast de som har erfarenhet av att leva som kvinna/tjej får delta. Det är för att vi ska få en fristad där vi tillåts ta plats och diskutera. Vi lär oss inte bara slagtekniker utan har även olika diskussioner och övningar.

Så om du har en syster, kompis eller mamma som också är intresserad, ta med henne. Ju fler desto bättre.

SLÅ TILLBAKA!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s