Ett jävla hattande

Moderaterna trycker gasen i botten och föreslår en höjning av de ledande politikernas arvoden med etthundra procent. Kommunalråden bör dessutom få upp till 35 000 mer i månaden.

(…)

Jag vet att jag tog i rejält, och att det säkert sticker i ögonen på en och annan. Men jag är trött på hattandet med hundralappar och tusenlappar hit och dit. Det är ju inte rimligt att kommunstyrelsens ordförande har mindre grundlön än den lägst avlönade förvaltningschefen, säger Göran Brinck.”

Två kommentarer:

”Kan tänka mig att det är jobbigt som fan att ”hatta runt” med hundralappar och tusenlappar till fritidsgårdar, äldreboenden och skolor i Lund. Bättre att roffa åt sig allt själv så att ni kan fortsätta skära ner och höja priserna i Lund – för det påverkar inte er ett skit. Jävla as.”

Sixten, Virvelvinden, på forumet socialism.nu

”Alla politiker är lika dana. De tror att de är en klass i sig. De är satta där att föra vår talan, men bara skor sig! Samtidigt som de stänger fritidsgårdar och dags har de maga att roffa åt sig skattepengar! Fy fan! Det måste ändring till. Bort med alla politiker. För ett helt nytt system!”

Jonas Erlander, på Skånskans kommentatorsplats

En reaktion på ”Ett jävla hattande

  1. Hos Björnbrum läste jag härom dagen ett Marx-citat:

    På basen av den kapitalistiska produktionen utvecklas i aktieföretagen en ny svindel med förvaltningslönen, genom att vid sidan och över den verklige direktören uppträder ett antal direktioner och bolagsstyrelser, vilket i själva verket använder förvaltning och uppsikt som en förevändning att utplundra aktieägarna och berika sig själva.

    Karl Marx

    Förvaltningslönen, detta borde rimligtvis också vara samma svindel som politiker sysslar med. EXAKT samma. Man undrar vad Marx skulle gjort för analys av våra politiker i den moderna parlamentariska demokratin. Han hade nog nöjt sig med att komplettera oavstående citat med en mening.
    Hur många politiker hämtar hem arvoden från annat än bara lönen från riksdagen/kommuner?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s