Reklamare bränner FI:s anseende

Nån som har numret till en bra reklamkonsult? – Avafan, vi bränner 100 lök istället.

Folk är förbannade på att Gudrun bränner 100 000 spänn i en reklamstunt i Almedalen. Allt kan säljas med mördande reklam? Nä, faktiskt inte. I alla fall inte när det kommer till politik. Frågan är om du som är förbannad på F! tänkt göra något åt de spelregler som är satta i samhället.

Man kan tycka att dessa pengar skulle kunna komma bättre till användning. Vissa är ursinniga av ilska och visst kan man förstå dem. Men hur ursinnig blir svensson i stugorna över det kopiösa slöseri med pengar som varje dag matas ut som reklam i media? Hundratusen i detta sammanhang är en piss i Nilen. Som Gudrun själv säger:
– Vi hade kunnat köpa en annons för pengarna. Men hundratusen hade inte inte ens räckt till en halvsida i en kvällstidning. Och se vilket genomslag vi får nu.

Så vad är problemet? Problemet är detta jävla jippo till politikerspektakel som vi vart fjärde år får se. Utspel och valfläsk av partier som bara är olika versioner på samma gamla klassamhälle. Bingolotto, Hollywoodfruar, tjugo olika sorters tandkräm, reklampauser under hockeymatcher och glöm nu inte att köpa den där eller den där så du kan bli riktigt riktigt glad och snygg. Som hon på bilden! Maud struttar hurtfriskt runt och Reinfeldt ställer upp med sitt falskaste leende i skvallerpress som säljer lösnummer med rubriker som alla vet är direkta lögner. Så, vadå om Gudrun bränner pengar och får helsidor? Hon spelar ju bara det spel alla andra gör. Don’t hate the player – Hate the game. Det tragikomiska är att pengarna kommer från en reklambyrå som själva livnär sig på dessa sjuka spelregler.

Ett samhälle som försöker skapa lycka genom prylar och idiot-TV istället för genom medmänskliga relationer är perverst. Betydligt mer perverst än en kass reklamstunt som gör folk förbannade. Som rockbandet Motvind sjöng på 70-talet: Känn dig lurad, min vän. Du är lurad igen.

Undrar om Tomas Mazetti tillhör den kapitalistfamilj som i nästan hundra år lät suga ut arbetarna på sin fabrik och därmed gjorde storkovan och sålde till Fazer som 1992 kickade ut knegarna i arbetslöshet. Det vore väl nåt det! Ett fett hån mot de familjer som slet för att skapa fabrikörens rikedomar.

Den bästa reklamstunten jag hört om i svensk politik var den arbetare som under den förra borgerliga regeringen larmade en matlåda i huvet på statsminister Carl Bildt. Rakt på sak! Inget klydd!

Vad hade dessa partisaner gjort med hundra lax? Bränt dom?

Svensson: Förakt för vanligt folk
Kildén&Åsman: Allt gick upp i rök…
Röda Malmö: Det finns värre slöseri
LOKE: Feminism för överklassen

Annonser

7 reaktioner på ”Reklamare bränner FI:s anseende

 1. Gudrun hade tur. Från och med i morgon, den 7 juli 2010, råder eldningsförbud på gotland på grund av torka. Det hade alltså kunnat bli ännu dyrare för F!.

 2. Familjen som ägde Mazetti innan familjen Fazer/Dreijer tog över hette Mazetti-Nissen och inte bara Mazetti. Om en person som heter bara Mazetti är avlägset släkt med dem eller inte har jag ingen aning om. Men man tillhör i alla fall inte den direkta ägarfamiljen.

 3. Det är inte troligt att folk som heter bara Mazetti är släkt då Mazetti-Nissen från början hette bara Nissen och tog sig namnet Mazetti-Nissen efter en produkt man producerade.

 4. Jo, jag var också osäker på detta och har försökt luska i frågan utan resultat. Jag låter det dock stå kvar eftersom det ju bara är en stilla undran. Man sitter inte inne med all kunskap i världen, och det är bara att erkänna.

 5. ”Så vad är problemet? Problemet är detta jävla jippo till politikerspektakel som vi vart fjärde år får se.”
  Exakt, men vad hade ni väntat er?! Jag fattar att radikala tjejer i Ung vänster fullständigt lackade ur på denna kvinna när hon tidigare försökte vara deras språkrör,tala om att vara 100% patetisk!
  Ska vi skapa Ett Rött Europa krävs det helt andra strategier, typ det vi ser på bilden/ konsekvent revolutionär beslutsamhet oavsett om vi talar Stockholm, Madrid eller Aten.
  Bara så kan vi utmana makten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s