Misstänkt bedrägeri bakom inställd rap-konsert


Idag lördag skulle de
populära Malmö-rapparna ”Rappare i samverkan” (Färska Prinzen, The Keffat Liv, Dubbel Trubbel) spelat på Färs & Frosta sparbank Arena i Lund. På fredagen meddelade dock en av frontfigurerna i hiphop-kollektivet, Färska Prinzen, att spelningen var inställd. Enligt uppgifter till Röda Lund döljer sig en man bakom arrangemanget som tidigare gjort sig känd för att försvinna med biljettpengar och som har stora skulder hos kronofogden.

I januari förra året uppmärksammade Sydsvenskan att uppemot 400 högstadie- och gymnasieelever i Lund köpt biljetter till nattklubben Red Light den 21 december. Med hjälp av ett tiotal försäljare såldes veckorna innan uppskattningsvis ett par hundra biljetter för 100 kronor styck till Red Light till ungdomar i Lund, Staffanstorp och Malmö. Men arrangemanget ställdes in i sista stund – och arrangören försvann med biljettpengarna. Trots förhör med polisen och utebliven återbetalning av biljetterna lade lundapolisen ner utredningen av den misstänkte bedragaren.

Vi kan idag avslöja att bakom Rappare i Samverkans konsert i Lund finns samma man – ASHKAN, 23 år. Ashkan står inte som firmatecknare för eventbolaget ”The place to be” som sålt biljetterna, men enligt Röda Lunds källor är det Ashkan som är den som står bakom det nu inställda arrangemanget. Ashkan är också skriven på samma adress som bolaget. Till sin hjälp ska han ha låtit två personer – Rickard och Marc – stå som firmatecknare av bolaget ”TPTB for Entertainment” (969750-0834) som med intet ont anande återförsäljare nu befaras ha lurat hundratals ungdomar på biljetter à 250 kronor. På sin hemsida skriver man att det är för få biljetter som sålts och att arret därför ställts in. Man hänvisar biljettägare till mailadressen info@theplacetobe.se. Röda Lunds källa, som står de tre männen nära, menar dock att det är frågan om en regelrätt svindel av biljettköparnas pengar.

Röda Lund har förgäves försökt nå de tre inblandade personerna och artisten Färska Prinzen för en kommentar. Vi ville bl a ha svar på om man som artist inte har ett ansvar att kolla upp de som ordnar en konsert och varför man ställt in konserten. Vidare undrade vi om artisterna inte anat oråd när bolagets adress på hemsidan inte existerade, och om det inte var märkligt att man åt några relativt små akter bokat en nybyggd arena med kapacitet för 4 000 personer.

Till Marc ställde vi frågor om vilka möjligheter det finns för de som köpt biljett att få sina pengar tillbaka. Hur många biljetter som sålts. Vilken koppling TBTP har till den tidigare misstänkte bedragaren Ashkan, och hur det kommer sig att denne är skriven på samma adress som företaget.

Röda Lund uppmanar alla som inte får pengarna tillbaka för sina biljetter att kontakta polisen.

Vodpod-video är inte längre tillgängliga.

12 reaktioner på ”Misstänkt bedrägeri bakom inställd rap-konsert

 1. För jävligt! Tyckte själv det verkade för bra för att vara sant. Rappareisamverkan:s sida ligger också för tillfället nere av oklar anledning…

 2. va fan är detta ? bort med bilden från mig? jag har inget med detta att göra. jävla idiot.

 3. helt jävla seriöst? jag har inte brytt mig om detta och en anledning är till att jag visste att konceptet inte skulle fungera, så du kan vara vänlig och ta bort allt du har skrivit om mig. Vill du fortsätta detta kan vi dra upp det i rätten, uteslut mig ur detta. har absolut INGET med detta att göra. Folk runt om mig vet också det.

 4. alltså jävla idioter är ni som hänger ut folk på detta sätt. alltså det där är min pojkvän ni hänger ut, som inte ni har den minsta aning om vad han är för person eller vad han gör för någonting ? Marc och Rickard är hans polare, dock inte världens bästa. Han har umgåts med dom innan men har absolut ingenting med dom och göra.. Han har heller inte någonting med detta bolaget och göra då han är restaurang ansvarig på ett ställe och pendlar mellan 3 restauranger. Ni vet ingenting och borde ”kolla upp era källor” nogrannare. Man kan bara kolla upp vem som har denna blogg och anmäla er.

 5. Det står var och en fritt att anmäla någon om dom anser att ett brott begåtts. Röda Lunds intentioner är att ta bort efternamnen på de omskrivna så fort vi fått veta att biljettpengar betalats tillbaka.
  Vad gäller Naderi så är dina kopplingar till det hela tydliga för vem som helst som läser inläggen här. Det vore f.ö. intressant att höra vad ni hade tänkt ”anmäla” (Röda Lund misstänker dock kraftig överdosering av amerikanska snutsåpor).

 6. för det första får du heller inte använda bilder utav en person utan dess godkännande. vart ser du brott i detta? hur kan du anklaga en person utan bevis? vart kommer din fakta ifrån? har du ett bevis på där jag har skrivit under något papper eller tagit emot pengar utav någon. Det du gör är kränkning och påhopp. Du är heller ingen polis och du har ingen rätt till att uttala dig på detta vis. Vart ser du koppling i det? Du kan ju t.o.m ringa färs och frosta sparbank arena. Jag har inte varit med och deltagit i de senaste möten och har heller inte planerat ett dugg. Jag går till polisen NU. sen får u bestämma vad du vill göra. Men det är onödigt av dig att göra detta inlägget med osann fakta baserade på falska källor.

  Jag försökte i alla fall få dig/er till att inse, det ni har skrivit är fel, men tydligen ska ni agera som 12 åringar. Inte schysst. Ser du mitt namn någonstans? ” biljetter sålts utav ashkan naderi”? vart fan då?

 7. Du, Mister. Gå du till polisen. Du lär ju veta vart det ligger, inte sant? Nu har du sagt ditt, och jag har ingen lust med att tråka läsarna med mer i den här historien.

 8. polisanmälan är uppe. fortsätt du.

  Detta är kränkning och jag har tagit väldigt illa upp.

  1. Ostrukturerad behandling av personuppgifter

  Det är i princip alltid tillåtet att publicera personuppgifter i löpande text på en webbsida så länge man inte kränker den som uppgifterna avser. För att avgöra om en behandling av personuppgifter är kränkande måste man göra en samlad bedömning av hur känsliga uppgifterna är, i vilket sammanhang de förekommer, för vilket syfte de behandlas, vilken spridning de har fått eller riskerar att få samt vad behandlingen kan leda till. Man får således göra en avvägning i det enskilda fallet där den registrerades intresse av en fredad, privat sfär vägs mot intresset av att publicera uppgifterna.

  2. Samtycke

  Om den registrerade – den som personuppgifterna avser – har lämnat sitt samtycke, är det tillåtet att publicera uppgifterna på Internet. Det är viktigt att komma ihåg att den registrerade ska ha fått sådan information att han eller hon kan bedöma för- och nackdelar med publiceringen.

  3. Journalistiska ändamål

  Den som publicerar personuppgifter uteslutande för journalistiska ändamål behöver bara uppfylla säkerhetsreglerna i personuppgiftslagen. Detta undantag från personuppgiftslagens övriga regler är vidsträckt, det omfattar all publicering med ändamål att informera, utöva kritik och väcka debatt om frågor av betydelse för allmänheten. Däremot gäller undantaget inte uppgifter av rent privat karaktär.

  Undantag från personuppgiftslagens övriga regler gäller också uppgifter som behandlas uteslutande för konstnärligt eller litterärt skapande.

  4. Bloggar

  En blogg innehåller typiskt löpande text och eventuellt bilder. Publicering av personuppgifter i löpande text på en webbsida är i princip alltid tillåten så länge man inte kränker den som uppgifterna avser.

  5. Arbetsplatsen

  Namn, befattning, telefonnummer, e-postadress och liknande arbetsplatsrelaterade personuppgifter kan normalt publiceras på en webbplats utan den registrerades samtycke. Vill man däremot lägga ut till exempel hemadress, hemtelefonnummer eller foton bör man fråga personen först.

  Innan du ger dig ut i journalistik världen så borde du vara lite mer påläst.
  lycka till.

 9. lol Lycka till mannen! Tror Law & Order börjar snart på TV8. Eller du kanske föredrar CSI NY på trean?

  Förresten: Sen när allt har skitit sig för dig med anmälan och allt det där: Ska jag skriva ett blogginlägg om det då också?

  Hälsa resten av grabbarna i begåvningsreserven, Kingen. 😉

 10. …och idag, ett och ett halvt år senare, har fortfarande ingenting hänt med Naderis påstådda polisanmälan. ”Tomma tunnor skramlar mest”, som det heter.

 11. … och idag, ett och ett halvt år senare, har fortfarande ingenting hänt med Naderi och hans polares återbetalning av biljetterna till den inställda konserten. ”Tomma tunnor skramlar mest”, som det heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s