Revolution i vår livstid VI

DEN NYA UNGDOMSRADIKALISERINGEN

I kampen mot den nyliberala kapitalismen har en ny stridsvillig generation uppstått. En ny radikalism har fötts som kommer att ta sig sina egna specifika uttryck. Detta är en generation som från första början är internationell – i vidaste mening internationalistisk, radikalare och mer upptagen av organisering. Den har sina egna symboler, sina egna aktioner (civil olydnad) och organisationsmetoder som bryter med den förhärskande rörelsekulturen.

Den största delen av denna rörelse består av ungdom, huvudsakligen gymnasie- och universitetsstuderande. De har en liknande social situation som de unga arbetarna (i första hand i form av tillfällighetsarbeten). En central uppgift är att vinna denna nya generation för socialismen och revolutionen.

I syfte att befrämja anti-kapitalismen och anti-imperialismen i radikaliseringsprocessen måste vi därför särskilt rikta oss till denna unga generation. Detta självständiga ingripande från unga kamrater – i nära samordning med sektionens politiska projekt – är nödvändigt för att förnya våra revolutionära styrkor, som i sin tur utgör den enda garantin för vår förmåga att svara mot arbetarrörelsen och den sociala rörelsens utveckling samt mot de exploaterade och förtrycktas förhoppningar.

De unga aktivister från Fjärde Internationalen som deltar i massrörelsen måste försöka garantera att dessa rörelser antar en öppen inställning i förhållande till skilda kampavsnitt (antirasism, feminism, ekologi, fackföreningar, hbt…..). Fjärde Internationalens användbarhet bevisas särskilt genom vår förmåga att internationellt koppla samman alla dessa strider.

Ungdomslägret måste fortsätta att vara en central beståndsdel i vårt arbete. För att förbereda nya generationer av revolutionärer är detta ett redskap gagnat att utveckla internationalistiska, feministiska och ekologiska samband och medvetenhet.

Revolution i vår livstid
Revolution i vår livstid II
Revolution i vår livstid III
Revolution i vår livstid IV
Revolution i vår livstid V

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s