Fiffel och båg från borgarnas lundapåg

Lasse-Fifflare

Jaja, det är en töntig rubrik, men det må så vara. Vi snackar ju om en tönt.

För er som inte redan visste det så finns det en person i den här kommunen som verkar älska att hamna i blickfånget. Lars Hansson heter han, är folkpartist, och känd fifflare. Första gången jag hörde namnet Lars Hansson var när det avslöjades att han varit sjukskriven och fått sjukpenning samtidigt som han legat i rejält i att arbeta för folkpartiet och suttit i en och annan styrelse. Sydsvenskan skrev då det begav sig:

Lars Hansson var under nästan ett år sjukskriven på heltid samtidigt som han fortsatte att styra partiets närmare 400 medlemmar, kandiderade till riksdagen, drev en intensiv personvalskampanj, satt med i styrelser, var vice ordförande i centrala skolnämnden, satt som ordinarie ledamot i kommunfullmäktige och var revisor i en hästklubb. ”

Lars Hansson var också en av de ansvariga bakom nedläggningen av fritidsgården Romano Trajo som ockuperades förra året av barn, föräldrar och ungdomar. Istället för att lyssna på de berörda skickade han malmös ökända och våldsamma pikétpolis på dem och införde undantagstillstånd på delar av Norra Fäladen. Förutom blåmärken och brustna drömmar om en fritidsgård slutade det hela med att en nioårig flicka pepparsprejades i ansiktet (polisen lyckades också spreja en kollega, men det är förstås inget vi har något emot). Trots att jag personligen ringde och bjöd Hansson till att komma och svara på frågor på fritidsgården gömde han sig bakom sitt skrivbord, för att några månader senare dyka upp här på Röda Lund och arrogant säga att ”Du kan få låna material av mig om hur vi stoppade husockupationerna i Lund ;-)”.

Och nu var det dags igen. Denna klåpare har nu använt sig av kommunens resurser till att sprida sin tönt-propaganda om att rösta på honom i valet. 13 000 anställda har fått motta propagandautskicket och nu ljuger Lars Hanson rakt ut i media:

– Det jag har gjort är att jag har skickat det här mejlet till alla som jag själv har haft mejlutbyte med under min tid som politiker. Adresserna är hämtade från min in- och utkorg och jag har inte använt mig av några e-postlistor.

Detta är förstås en lögn. Flera anställda har vittnat om att de aldrig haft med Hansson att göra, och en aldrig så flitig politiker kan få ihop en maillista med över 10 000 namn. Det säger det sunda förnuft som Lars Hansson uppenbarligen är i stort behov av. Vi avslutar med att citera en kommentar på sydsvenskans hemsida:

”Att använda kommunens (dvs det av skattebetalarna finansierade) e-postsystem för att främja sina egna personliga syften och intressen är totalt förkastligt. Detta gäller oavsett om man vill främja frimärkssamling, främlingsfientlighet, Fantomens fan-club eller Folkpartiet. Det goda med den här saken är dock att väljarna nu får en perfekt illustration på ovan nämnde politruks syn på ”mitt och ditt”. Bra att tänka på vid valurnorna för oss som betalar surt förvärvade skattemedel till Lunds kommun. ”

Annonser

6 reaktioner på ”Fiffel och båg från borgarnas lundapåg

  1. Jag tillhör dem som fick ett mail från honom. Då jag inte kan påminna mig om att jag haft kontakt med honom så skickade jag ett mail till honom för att fråga om i vilket sammanhang vi haft kontakt. Hans svar var att han tagit min e-postadress från en inbjudan till en kurs som både han och jag fått. Hur han får det till att jag har haft kontakt med honom är för mig en gåta.

  2. Tack, Björn. Det är flera som på samma mystiska sätt fått mail. Vad vi har å göra med är förmodligen en person som inte kan stå för vad han gjort och helt enkelt säga ”sorry, det var kasst gjort av mig”. När ska dom lära sig…?

  3. Har ni varit inne på hans facebook sida? Kritiken mot hans massutskick kommenterar han:

    ”Jag tror att Sven-Bertil Persson (DV) blev mest upprörd av alla. Hans reaktion är skrämmande lik vissa muslimers upprördhet över Muhammedteckningarna.”

  4. Det är inte synd om politikerna. Trots människofientliga beslut har dom feta arvoden. Deras beslut drabbar låginkomsttagare, invandrare och andra svaga grupper och ökar polariseringen i samhället. Dessa grupper är det synd om, och det är inte alls konstigt om dom är förbannade. Arbetslösa, bostadslösa och fattiga har ingenting att hämta hos de etablerade partierna. Nyligen aktuella rasistiska Sverigedemokraterna och homofobiska Kristdemokraterna beklagar sig helt i onödan. Väljarna har rätt att visa sin misstro mot dom som lurar oss, skor sig på vår bekostnad eller sprider fascistiska idéer. Vill man återupprätta förtroendet och anseendet gäller det att driva en politik för social rättvisa och inte framstå som en svikare. Klarar man inte det ska man avgå och lämna över till andra. Redan nu sköter de sociala rörelserna och de utomparlamentariska opinionsgrupperna politiken och demokratin mycket bättre än de korrumperade yrkespolitikerna. Personval är ingen lösning. Sverige behöver en social revolution och ett nytt politiskt och ekonomiskt system med frihet, socialism och direktdemokrati. När man sedan väljer delegater ska dessa ha ett slutet mandat, vara när som helst avsättbara, ha vanlig lön och ingen egen makt. Då avskaffar man också politikerföraktet för all framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s