Here we go again

Det vita blocket under Ockupationsfestivalen

Med anledning av terminsstarten och tidningarnas skriverier om den kaosartade bostadssituationen i Lund har vi samlat tidigare artiklar om bostäder och ockupationer. Det kan förhoppningsvis stimulera till handling och kunskap i ämnet. Röda Lund kommer få anledning att återkomma i ämnet. Studera – Ockupera – Organisera!

Är det vettigt att folk sover ute?
Det lönar sig att ockupera
Kan Tove Klette (fp) sova gott?
Nu är det exakt ett år sen…
Blev ni rädda av det här?
Rada upp dom jävlarna
Jalla jalla, bostad åt alla!
Var ska man bo?

Vodpod videos no longer available.

Annonser

5 reaktioner på ”Here we go again

  1. Ja, den sekelgamla och permanenta akuta bostadsbristen i Lund debatteras som aldrig förr…tack för det, Ockupationsfestivalen som lyfte frågan! Innan dess rådde total beslutsångest. Det behövs ett, två, tre, många Smultronställen i Lund, hela tiden. För fortfarande står det hus tomma mitt i city, samtidigt som gäststudenter får övernatta under bar himmel. Var det någon som sa att Lund har Sveriges mest inkompetenta politiker? Alla måste avgå. Billiga hyresbostäder kan byggas omedelbart så fort det finns ett politiskt beslut. Klarar man inte det så ut på backen med politikerna så får dom tälta själva. Enough!

  2. I synnerhet den gamla mumien Lars Bergwall (c) som energiskt bromsat bostadsbyggandet borde få bo på en parkbänk ett tag för att kommaq på bättre tankar. Omdömeslöst att han kan få sitta kvar år efter år i lunds kommunstyrelse. Dunsta, försvinn, blås bort!

  3. Lars Hansson borde också få bo i en pappkartong över vintern. Hela kommunstyrelsen vid närmare eftertanke. Vi skäms över er och ni saboterar Lunds rykte i värlsden. Expropiera omedelbart alla tomma hus och hyr ut dom extrembilligt till studenter och ungdomar och gör det nu! Och legalisera alla husockupationer med amnesti åt alla husockupanter — dom enda som gör något åt saken!

  4. Helt rätt. Innan bostadsbristen är åtgärdad för all framtid ska det vara åtalseftergift för alla kommande husockupationer och amnesti för alla redan genomförda husockupationer. Inte ett enda hus i Lund ska stå oanvänt så länge som hemlöshet och bostadsbrist finns kvar. VI KRÄVER EN HAVERIKOMMISSION OM BOSTADSSKANDALEN I LUND! NU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s