Nytt socialistiskt flygblad till Lunds hushåll

Idag delades de första 500 flygbladen av SP:s flygblad ”Viktig information om de politiska partierna innan du röstar”. En slags recension av de fyra borgerliga åren och det röd-gröna ”alternativet”. Boende på Dackegården och Klostergården blev de första mottagarna.Socialistiska Partiet i Lund har i år valt att inte ställa upp till kommunfullmäktige. Men det hindrar oss förstås inte från att sprida vår syn på klassamhället.

Om du vill hjälpa till att sprida flygbladet så är det bara att maila oss på lund(at)socialistiskapartiet.se eller ringa 0700-193081. Bladet kommer även att spridas i Malmö och Hässleholm. Klicka för att läsa bladet:

SP: Viktig information om de politiska partierna innan du röstar

Flygbladstexten:

Under den borgerliga regeringens styre har Sverige förvandlats till ett samhälle där människor ställs mot varandra. Sjuka har ställts mot friska och arbetande mot arbetslösa. Ingenting tyder dock på att människor i vårt land har blivit friskare eller att fler har fått arbete. Istället har kraftiga slag riktats mot de svagaste som har fått betala notan för skattesänkningar för överklassen.

Samtidigt som inkomstskatten sänkts har vård, skola och omsorg fått mindre resurser och den arbetande befolkningen högre avgifter.

Vad spelar det för roll att moderaterna ger en tusenlapp i månaden, när de samtidigt tar tillbaka denna tusenlapp i form av sänkt a-kassa, höjda avgifter och sämre vård?
För många som idag är friska och i arbete har borgarnas politik tyckts som arbetarvänlig. Men den dagen du blir sjuk av stress eller skada eller blir uppsagd pga nedskärningar eller företagsflytt får du dyrt betala tillbaka. Löntagare i Sverige har inget att tjäna på den borgerliga politiken. Det har man aldrig haft.

Om du däremot tillhör den procent som äger och kontrollerar företagen i det här landet, är chef eller miljonär, har du all anledning att även detta val rösta blått.

När klassklyftorna och arbetslösheten ökar kommer alltid de enkla svaren. Misstänksamhet, förtvivlan och rädsla sprider sig. Istället för att reagera på det ekonomiska systemet ger man upp. Det råder ingen som helst tvekan om att SD kommer stödja en ny borgerlig regering. En röst på SD är en röst på ytterliggare attacker på det arbetande folket.

Skillnaden mellan en röd-grön regering och en blå är hårfin. De är båda oförmögna att komma tillrätta med vårt lands ekonomiska kaos och de stora klassklyftorna. Likaså har de inga som helst hållbara svar på hur vi ska få bukt med det klimathot som inom kort kommer bli lika tydligt för oss som för de miljoner människor i Ryssland som tvingats fly för att undkomma klimatets hämnd.

Det de röd-gröna står för är en light-version av Reinfeldts regering. Det var sossarna som under 90-talet raserade den svenska välfärden. Precis som då kommer de inte återställa alla de försämringar som borgarna genomdrivit. Tvärtom deltar de, precis som högern, i att försvara chefernas och kapitalisternas vinster på de arbetandes bekostnad. Det är huvudsakligen under socialdemokratiskt styre som vårt lands klassklyftor ökat och folket bekostat allt högre vinster för de stora aktieägarna. Varken (s) eller (m) är något parti för de arbetande utan bara olika varianter på samma politik och ekonomiska system.

Vänsterpartiets fega bugande för sossarnas partiledning har inte gett dom något annat än en högervriden politik som fått många medlemmar att gå i taket.

Miljöpartiets vägran att utmana kapitalismen och makten gör dem till ett dåligt alibi för en intetsägande klimatpolitik. För det är nämligen företagen och konsumismen som är hotet mot vår planet. Det ekonomiska system som bara är ute efter profit, och inte behov. Så länge (mp) inte vill ta kamp mot detta kan de säga vad de vill – de kommer ändå inte att kunna ändra något.

På sistone har två nya partier, Feministiskt Initiativ och Piratpartiet, dykt upp. De har båda en del bra förslag kring sina hjärtefrågor. F! belyser att det fortfarande finns mycket att göra på jämställdhetsområdet och Piratpartiet kämpar mot statlig övervakning .

Var de står i andra frågor är dock höljt i dunkel. F! står fortfarande för samma ekonomiska system som de andra partierna, och PP rymmer de mest extrema varianterna av högerpolitik. Inget nytt under solen där alltså.

Socialistiska partiet deltar där människor försöker bryta med kapitalismen och försvara sina intressen. Vi gör det genom att ställa upp fullt ut med det vi kan. Vi är inga politikerproffs som levererar valfläsk vart fjärde år. Vi går tillbaka till den ursprungliga demokratiska och radikala socialistiska traditionen.

Grunden för vår organisation är att uppmuntra till och stödja arbetares egen kamp för sina intressen. Vi försöker inte ta över eller pracka på våra förslag och erfarenheter utan försöker tvärtom uppmuntra de som kämpar att lära och utvecklas. I rörelsen och i kampen menar vi det absolut viktigaste föds: Insikten om att det går att förändra och att man inte är ensam.

Vi menar att den gamla arbetarrörelsen har begått politiskt självmord. Istället för att delta i att förbättra samhället och stärka arbetarklassens positioner har man blivit kapitalets lydiga språkrör. Vem tror på allvar på de floskler sossarna spottar ur sig varje 1 maj?

Vi måste avskaffa den kapitalism som fördummar och passiviserar det mänskliga i oss. Som förstör klimat och miljö och som lever på krig och elände.

Med socialism menar vi ett samhälle där arbetet blir en möjlighet att gemensamt bygga en värld utifrån behov. Med denna inriktning vill vi delta i att återuppbygga en ny rörelse för och av det arbetande folket.

7 reaktioner på ”Nytt socialistiskt flygblad till Lunds hushåll

 1. Vänligen dela inte ut detta flygblad till mig.

  Även om det är otroligt naivt och smått roande är det ändå till syvende och sist ett helt verklighetsfrämmande flygblad utan någon som helst koppling till vett och logik.

 2. Anders:

  Jaha? Då vore det på sin plats om du talar om vad som är ”utan vett och logik”. Exakt vad? Att klassklyftorna ökat? Att de fattigaste blivit fattigare? Att de rika blivit rikare? Att m är ett parti för överklassen? Att sossarna inte kommer återställa Sverige till 2006? Att SD rider på en våg av uppgivenhet och förtvivlan? Att mp:s klimatpolitik inte kommer rädda klimatet? Att v inte är principfasta? VAD är det som är utan vett och logik? VAD är det som är naivt? VAD är det som är roande?

  Det enda som är utan vett och logik här är ju ditt inlägg. Det säger ju absolut ingenting.

 3. Att försöka påverka valutgången genom att snacka(skriva) skit om andra partier är odemokratiskt, sådetså!

  Förövrigt är det värsta hotet mot demokratin när någon välter valplakat. Fascism rentutav!

 4. ”Vänligen dela inte ut detta flygblad till mig, en kille på internets.” Inte så lyckad diss, mannen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s