Som Robin Hood

Den 19:e röstar jag mot packet. Den 20:e tar jag strid för en annan politik.

“Reinfeldt är en ulv i fårakläder som vill framställa sig som arbetarvän men försämrar välfärden och ökar orättvisorna. Nu måste det ske ett brott med 30 års nyliberalt inspirerad politik som bara ökat klyftorna i samhället.

Tyvärr har de rödgröna i grunden ingen annan politik att erbjuda. Det är bra att de lovar att förbättra för arbetslösa och sjuka, men någon kursändring blir det inte.

Socialdemokratins högervridning har mötts av besvikelse från många väljare och inom Vänsterpartiet finns kritik mot partiledningen, inte minst i Skåne. Tyvärr slår partiledningarna dövörat till för den kritik som finns, Mona Sahlin söker sig mot ”mitten” och Lars Ohly anpassar sig för att få sitta i en kommande regering.

Det vill till något annat för att bryta decennier av högerpolitik och arbetarrörelsens försvagning. Uppgiften är att reorganisera arbetarrörelsen.

Nya anti-kapitalistiska vänsterpartier växer fram ute i Europa jämsides med sociala protester; NPA, Nya anti-kapitalistiska partiet i Frankrike, Polska Arbetarpartiet, Vänsterblocket i Portugal, m.fl. Världsrörelsen Fjärde Internationalen, som Socialistiska Partiet tillhör, spelar en framträdande roll i dessa strävanden.

Socialistiska Partiet behövs för ett marxistiskt perspektiv och för en demokratisk och revolutionär socialism för 2000-talet.

RÖSTA PÅ S ELLER V – GÅ MED I SP!”

SvD SvD2 SvD3 DN DN2 AB Sydsv Sydsv2 Exp

En reaktion på ”Som Robin Hood

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s