En bostad ska vara en rättighet

Igår skrev vi ett inlägg om en hemlös baron i Göteborg. Ett inlägg som nog de flesta förstod var med glimten i ögat. Kanske även annonsen hade en viss av självironi i sig – vad vet vi? När vi så går upp för att dricka morgonkaffe och läsa dagens tidningar får man en klump i halsen. Våra ironiska ord ”bostadssituationen i landet har blivit så akut att även de bättre bemedlade står handfallna inför bostadskaoset.” hade på bara en natt visat sig gå från skämt till verklighet. Idag läser vi i Skånskan om Miranda:

LUND. Miranda har en magisterexamen. Har arbetat vid Lunds universitet. Och är hemlös sedan slutet på augusti.

Bilden av en hemlös kan ha många ansikten. Men Mirandas är inte ett av de förväntade.
Hon är diskret sminkad, bär en svart kappa och har en rosamönstrad sjal över axlarna när vi träffas.
Den ordnade ytan är en fasad. Inuti mår Miranda urdåligt. Hon är hemlös.
– Det är fruktansvärt. Den senaste tiden har varit ett helvete.
(…)
– Politikerna måste agera. De måste göra det mer gynnsamt för byggföretagen att bygga billiga hyresrätter. Och socialförvaltningen måste få mer personal.
– På vägen hit gick jag förbi turistbyrån, såg en plansch och blev påmind om att Lund är ”idéernas stad”. Det är ett dåligt skämt. Om det är så, varför har de inte kommit på en lösning på hemlösheten?

Vi hoppas förstås att det löser sig för Miranda, och alla de som delar hennes situation. Men med fyra år av fortsatt borgerligt styre i den här kommunen ser det inte ljust ut. Särskilt inte då regeringen Reinfeldt under förra mandatperioden gjorde sitt bästa för att se till att nya hyresrätter inte byggdes.

Men tyvärr tog inte de dåliga nyheterna slut här.

STASI-Fasoner på Smålands

I Sydsvenskan står det om Pavlina Ekdahl som fram tills nu bott på Smålands Nation. Detta Smålands Nation som från 70-talet och framåt kallat sig socialistiskt och varit en mycket viktig del i den lundensiska vänstermiljön. Pavlina Ekdahl har vid ett flertal tillfällen trakasserats för att hon är vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet i staden. Så klart inte sanktionerat av de ansvariga och valda på Smålands Nation, men av människor som bor där.

Man kan tycka vad man vill om Pavlinas politiska åsikter, men man ska så klart om man har ett uns av vett i skallen ge fan i att trakassera människor – oavsett om de röstar på Björklund, Sahlin eller Reinfeldt. Denna förföljelse står så långt ifrån Röda Lunds socialistiska ideal som man bara kan komma. Med sådana sådana ”vänner” behövs inga fiender, och jag hoppas att de som trakasserat läser här och fattar att de får ta och skärpa sig rejält. Allra helst ska de knata upp till Pavlina och be henne om ursäkt. Jag hoppas att så många som möjligt på Smålands Nation ger Pavlina stöd och visar att de tycker det är för jävligt det som hänt.Varför inte gå över med lite fikabröd och en blomma, eller bara ett par vänliga ord? På så sätt kan ni fortsätta visa att Smålands Nation är den överlägset bästa nationen i Lund.

2 reaktioner på ”En bostad ska vara en rättighet

  1. USCH för vänster packet!!!!
    Skaffa er ett jobb och utbildning, så får ni sundare framtids visioner!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s