Moderaterna – Partiet mot etablissemanget

”Faran är att unga uppfattar oss som etablissemang”

Orden är från den nye partisekreteraren Sofia Arkelsten (M) och man undrar vilka kvalifikationer som krävs för att fixa det antagligen mycket välbetalda jobbet. Moderaterna är förstås etablissemanget. Det är det parti som allra mest tydligt är ett elitens och maktens parti. Av moderaternas 107 riksdagsledamöter har 2 (två !) personer arbetaryrke. Alliansens valbudget var på 162 miljoner, vilket kan jämföras med de röd-grönas 86 miljoner. Nio av tio av de som hade högst inkomst bland valets kandidater var borgerliga. Samtliga stora morgontidningar är borgerliga. Dagens Nyheter, Göteborgs Posten, Svenska Dagbladet och Sydsvenskan. Varför det är så är förstås ingen slump. Av samma anledningar som att en LO-medlem röstar på de röd-gröna röstar överklassen och cheferna på de borgerliga. Det ligger helt enkelt i deras intresse.

Och nu när vi får ännu mer av rå högerpolitik; glöm inte bort att tacka de arbetslösa och sjuka. Det är de som betalat jobbskatteavdraget. Det är tack vare dem vi med jobb har fått en tusing i sänkt skatt. Men skrattar bäst som skrattar sist! För det som borgarna nu mutat oss arbetare med kommer de med råge ta tillbaka när vi drabbas av sjukdom eller olycka.

(Bilden: Jacob Wallenberg, VD för Investor som kontrolleras av familjen Wallenberg. Bolaget hade 2008 140 miljarder i tillgångar. Ja, ni läste rätt: Etthundrafyrtio miljarder svenska kronor. Undrar vad han röstade på.)

Svensson

4 reaktioner på ”Moderaterna – Partiet mot etablissemanget

  1. Investors tillgångar ska vara 147 miljarder, inte 147 650 miljarder. Fast det är nu 152 miljarder. Familjen Wallenbergs stora stiftelser kontrollerar dessutom tillgångar på 57 858 miljoner kronor, dvs nästan 60 miljarder att lägga till Investors. Därutöver kontrollerar familjens private equity-bolag EQT ytterligare omkring 10 miljarder euro (sisådär 100 miljarder kronor till).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s