Vi är nu motståndets hjärta

Från England hör vi nu inget jämmer, trots att en hel generation arbetarungdomars framtid står på spel. Det är inga klagovisor som ekar på tomma torg eller händer som knyts i fickor. Det vi hör är istället upprorets röst som inte ber om ursäkt eller backar inför den demokrati som politikerna vill få oss att tro är demokratisk. Den består av en generation, som med 15 årige Barnaby Raines ord, ”inte skulle bry sig om något annat än sina facebook-profiler eller sina TV-skärmar”. Så var det sagt i alla fall. Den första ”post-ideologiska generationen” som vuxenvärldens bittra och självförnekande, trötta och politiskt uppgivna invånare, kunde se på och säga ”ja, se dagens ungdom”.

Häromdagen fick Englands adel och borgare, politiker och journalister, hycklare och förståsigpåare, se en generation ta till gatorna och med sitt engagemang på bara några timmar göra mer än många gör under en hel livstid. Barnaby Raine säger:

“Dom kan inte hindra oss att demonstrera, dom kan inte hindra oss att slå tillbaka, och oavsett hur mycket de försöker fängsla oss på Londons gator, så är det våra gator. Vi kommer alltid vara där för att demonstrera, vi kommer alltid vara där för att slåss…Vi är inte längre generationen som inte bryr sig, vi är inte längre generationen som går med på vad som helst. Vi är nu motståndets hjärta.”

Här är 15 årige Raines fantastiska tal i sin helhet:

Vodpod-video är inte längre tillgängliga.

Läs mer:
Londons studenter gör uppror mot regeringens reaktionära sparplaner
Studentprotesterna i London
Brittiska studenter protesterar
Dubstep rebellion

…i de växande klassklyftornas Sverige

Studenter bryter igenom polisbarrikaderna och tar sig in på Parlament Square

GP1,DN1,DN2,SVD, SVD1, 2, Attack mot prins Charles oroar

En reaktion på ”Vi är nu motståndets hjärta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s