Läs Marxism och feminism på distans

”Kvarnby folkhögskola är ett studiecentrum för hela landet. En förutsättning för detta är våra distanskurser. Precis som som våra närvarokurser så berättigar distanskurserna till studiemedel.

Vår kurs Marxism och feminism ger dig tillfälle att fördjupa dina kunskaper om två viktiga politiska teorier som har inspirerat miljontals människor i hela världen. Marxismen och feminismen har påverkat såväl politiska rörelser som den akademiska världen, vi kommer därför att ta upp såväl teori som praktik. I flera tematiska block följer vi marxismens och feminismens rörelsehistoria och teoretiska utveckling från Marx’ dagar till vår samtid.

Kursen Marxism och feminism styrs av ett demokratiskt kunskapsideal. Vi ägnar oss sålunda inte bara åt att läsa texter och skicka ut lärarstyrda uppgifter, utan det är diskussionerna inom kursgruppen som är minst lika viktiga. Det är viktigt att du är nyfiken, sugen på att få veta mer och beredd att dela med dig.

Kursen ges på kvartsfart och halvfart. Kurserna bildar en gemensam kursgrupp med gemensamma diskussioner, men halvfartskursen innehåller en rad fördjupningsmoment. Om du läser på kvartsfart kan du lätt kombinera kursen med ett yrkes- och familjeliv eller andra studier. Läser du på halvfart blir arbetstakten mer intensiv.

Kurserna går helt och hållet på distans – några obligatoriska resor till Skåne är inte aktuella.

Du behöver regelbunden tillgång till Internet för att kunna läsa Marxism och feminism.”

Kvarnby Folkhögskola i Malmö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s