Om terror: Att ta bladet från munnen

Bild: Det amerikanska fängelset Abu Ghraib i Irak

Ibland stöter man på inlägg i terrorism-debatten som är så bra så man önskar att man själv skrivit dem. Vi väljer idag att rakt av publicera ett sådant inlägg. Skrivet av Piratpartisten Oscar Swartz. Gå gärna in och läs kommentarerna också där Oscar ytterliggare lägger ut texten. Tack, Oscar.

Terrordåd i Iran: Nationella svenskar misstänks

Först en klåpare till självmordsbombare i Stockholm som hänvisade till Vilks med Muhammed som rondellhund. Och nu ett gäng islamister som vill spränga ett tidningshus som publicerat teckningar av Mohammed.

Så saken är väl klar? Galna muslimer som vill förgöra väst och dess dekadenta kultur och yttrandefrihet med livet som insats?

Helt fel. Det handlar om utrikespolitik. Utrikespolitiken är en del av säkerhetspolitiken. Beter man sig på ett visst vis bör man som intelligent och analyserande utrikesminister kunna förutse konsekvenserna och agera därefter, oavsett hur illa man tycker om dem.

Jag skrev tillsammans med Waldemar Ingdahl från tankesmedjan Eudoxa en artikel i Aftonbladet för över fem år sedan. Vi berättade vad som skulle ske och hade rätt: Vi avskaffar våra egna västliga medborgerliga rättigheter samtidigt som risken för oss själva för terror ökar. Helt i onödan!

Terrorhoten mot Sverige och Danmark har inte med Vilks och Jyllandsposten att göra egentligen. Om vi bara vore ett par länder i norr där en enskild liten konstnär eller tidning publicerade en bild skulle vi inte alls vara hotade. Men nu är det inte så. Vi deltar i ockupation. Det är svårt att få folk att förstå signifikansen av detta eftersom de brinner så mycket för våra västliga värden. Låt mig förklara:

Låt säga att Sverige ockuperades av Ryssland eller kanske Iran. Antag nu att Iranska armén sprängde festvåningar i luften där vanliga svenska bröllopsfester pågick – eftersom iranierna misstänkte att en ”svensk nationalist” fanns bland gästerna ibland, kanske någon lokal aktivist inom Sverigedemokraterna. Det visar sig vara fel mest hela tiden. Hela familjer blir utraderade av utländska styrkor utan att de gjort något.

Om ockupanterna försökte utrota en motståndsrörelse som bestod av ”svenska nationalister” – som inte nödvändigtvis hade exakt samma mål för Sverige som majoriteten av svenska folket – skulle vi då få ett ökande antal sura svenskar? Självklart! Nationaliströrelsen skulle få ett uppsving, även från folk som inte höll med Sverigedemokraterna i allt.

En svensk nationaliströrelse skulle vinna stort på situationen. Även om dessa nationalister egentligen ville driva Sverige tillbaks till 50-talet med kvinnor vid spisen och homosexuella i garderoben och morgonbön i skolan skulle många ansluta sig till kampen.

Om övermakten i det ockuperade Sverige var stor, vad skulle då utlandssvenskar i ockupantländer göra? Tja, om vi hade en massa svenskar i Teheran vore ”terrorism” inte omöjlig. De skulle se det som en rättmätig kamp mot folk som ockuperade deras hemland. Spräng presidentpalatset och den där tidningen som gör narr av Sverie hela tiden! Kanske inte självmordsdåd men i alla fall terrordåd. Det skulle inte direkt ha med nidbilderna i en tidning att göra. Det skulle ha med ockupationen av Sverige att göra. Men tidningen skulle kunna vara en bra symbol förstås. ”Terrordåd i Iran: Nationella svenskar misstänks” skulle vara en fullt möjlig rubrik.

Det är tungt att ha sagt det så många gånger:

Vi framkallar terrorism genom att stödja amerikansk geopolitik. Här och här och här och här och här på Newsmill. Vi kör huvudet i väggen genom att bara kräva mer kontroll och övervakning.

Det finns en hel del forskning runt självmordsbombningar. Det är en ny företeelse (i modern tid) och startade med att Hezbollah ville driva ut USA ur Libanon. Metoden har sedan exploderat som en effekt av kriget mot terrorismen. Det har med ockupation att göra, inte med religiös fanatism i sig. Självmordsbombare är inte religiösare än andra: Kanske suicidala av andra skäl. Med rätt utrikespolitik skulle vi  inte ha något terrorhot.

[Eftersom det inte är Röda Lund som skrivit inlägget hänvisar vi eventuella kommentarer till ursprungsartikeln Terrordåd i Iran: Nationella svenskar misstänks]

En reaktion på ”Om terror: Att ta bladet från munnen

Kommentarer är stängda.