Vissla för Tågen!

Nu har vi fått nog. Ingen mer väntan i kylan, ingen mer stress över att missa en förbindelse och inga fler signalfel. Vi kräver en fungerande järnväg!

På fredag, den 25:e februari, styr Tågupproret upp en Flash mob för att visa vårt missnöje över Sveriges bristande tågtrafik. Brister som är följden av en urusel transportpolitik där pengar skyfflas över till vägar och alldeles för lite pengar läggs på underhåll av våra järnvägar.

Mitt i rusningstrafiken, exakt kl 16.30 (enligt stationsklockan), tar vi upp våra visselpipor på centralen och blåser för att tågen skall gå!

Ta med egen visselpipa om du har möjlighet, annars kommer vi att ha några till låns. Vi möts upp utanför centralen vid huvudentrén mot busshållplatsen kl.16.20, annars är det bara att dyka upp och blåsa i visselpipan vid 16.30.

Sprid! Tillsammans skapar vi en kör av protest!

För mer info angående tågupproret: Tågupproret eller Facebook-evenemanget

Annonser

7 reaktioner på ”Vissla för Tågen!

 1. Ja straffa medmänniskor med känsliga öron genom att förstöra deras hörsel. Våld mot medmänniskor är ju det typiska vänstersättet att lösa problem på…. Jävla idiot, du borde skämmas som sprider såna här skitideér.

 2. Som tur är är det bara du som räknat ut den djävulska planen! Nästa vecka ska vi ha en kampanj för halt väglag eftersom vi hatar joggare, och veckan efter det ska vi släcka solen eftersom den lyser på borgarna.

  mvh
  Röda Lund
  ordf. Anti-Hörselskadad Aktion – AHA!
  Vice ordf. Anti-Pantad Aktion – APA

 3. Vadå räknat ut? Det står ju rakt ut att ni ska ställa er som idioter och blåsa i visselpipor…. Jag vet inte om det värsta är att du faktiskt inte verkar förstå att det kan vara jobbigt för förbipasserande eller att du tror att såna här aktioner åstadkommer något. Jag förstår om ni tycker det är roligt att samlas och låtsas att ni gör nytta och är ”aktivister” men ni kan väl göra det någonstans där ni inte stör någon.

 4. Jonas: Vad jag fått berättat för mig så kommer inte visslorna ha särskilt starkt ljud. Annars är det väl knappast ovanligt att visselpipor används på en tågstation? Fast du kanske brukar surna till på stinsen också?

 5. Ja, om de visslar för nära örat blir jag arg. Med tanke på att det händer när skånetrafikens personal som borde ha någon sorts internutbildning där de bland annat lär sig att det är dumt så litar jag inte direkt på att en demonstrationsmobb klarar av det bättre. Att påstå att det är svagt ljud i piporna visar ju för övrigt hur lite du förstår dig på vad som driver såna mobbar. Demonstrationer drar till sig folk som vill ha mest uppmärksamhet (bra eller dålig är egalt) och det får man genom högst ljud i visselpiporna och inte tvärtom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s