En hyllning till Mitt Lund

För er läsare som varit med ett tag så vet ni kanske att bloggen Mitt Lund är en gammal favorit. Det var nog snart ett år sedan Röda Lund upptog denna eminenta sida till sitt Hall of fame: Länklistan ”Sidor vi gillar”. Igår fick Mitt Lund ännu ett – om än inte lika hedrande – erkännande av tidningen Sydsvenskan i artikeln ”Finns historier i varje gathörn”.

Bloggen i fråga är en härlig samling nostalgiska tillbakablickar på ett Lund som varit, men också ett Lund som är. Eller med Simons egna ord:

– Jag har alltid varit intresserad av Lunds historia och gick för att låna lite böcker i ämnet. Detta var sommaren 2009. Vad jag upptäckte var att nästan allt som skrivits handlade om Lund före 1950. Senare tider fanns det inte mycket skrivet om.

– Dessutom är jag intresserad av sådant som inte brukar dokumenteras. Bortglömda ställen, offentliga toaletter, udda personligheter. Det behövdes någon som tog tag i det och då startade jag Mitt Lund. Sedan har det bara vuxit.

Men vad nog inte den gängse läsaren av Sydsvenskan känner till är Simon Berglinds, mannen bakom Mitt Lund, insatser för att hjälpa ungdomar att hitta rätt i speldjungeln. Här guidar han den intresserade mellan olika höjdpunkter och lågvattenmärken i numera mindre kända spel för bl.a. spelkonsolen ”Sega Mega Drive”. Vi bjussar på ett smakprov, och om ni vill se mer så är det bara att klicka på: Lerkot playing games

Vodpod videos no longer available.

Mer om Lund: Ut med skiten ur innerstan

Röda Malmö dokumenterar sin stad: Mera funkis i Malmö

Annonser

En reaktion på ”En hyllning till Mitt Lund

  1. Haha, tack så mycket – bangar aldrig att bli hyllad. Vackert också att gräva upp de där gamla spelvideosen… vackert. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s