Ett socialistiskt krismanifest

Våren 2012 antog Socialistiska Partiets 24:e kongress det ”Krismanifest” som diskuterats allt sedan den antikapitalistiska konferensen i Malmö i januari (Läs mer om den här: Antikapitalister förenade).  Nu publicerar vi det antagna manifestet med förhoppning om att ge det ytterliggare spridning.

Läs manifestet: Dödläget måste brytas!

”Den här texten är skriven mitt uppe i en av de allvarligaste kriserna det kapitalistiska systemet upplevt. Förhoppningen är att texten ska stimulera till debatt och nya perspektiv och – framförallt – till gemensamma forum och ansträngningar att återskapa handlings- och offensivkraften i arbetarrörelsen och vänstern i bred mening. Meningen är inte att utforma ett allomfattande program som täcker in alla viktiga frågor av betydelse i dagenssamhälle – utan att rikta blicken mot den pågående kapitalistiska systemkrisen och föreslå åtgärder kring några centrala teman.

Fokus i texten ligger på samhällsekonomiska frågor och syftar till att visa på en framkomlig väg för svensk arbetarrörelse i motsättning till den nyliberala politik som blivit härskande religion i riksdag och regering. Vi i Socialistiska Partiet inbjuder alla socialister över organisationsgränserna att bidra med sina erfarenheter och ståndpunkter. Låt oss tillsammans finna vägarna, språket och svaren somkan återsamla krafterna för motoffensiven.

Socialistiska Partiet

En reaktion på ”Ett socialistiskt krismanifest

 1. Den 4 dec 2013 läser jag högst upp på Röda Lunds bloggsida följande som skrevs, kanske signifikativt, den 4 juli 2012. ”Ett socialistiskt krismanifest
  Läs manifestet: Dödläget måste brytas!

  Låt oss tillsammans finna vägarna, språket och svaren som kan återsamla krafterna för motoffensiven.

  Socialistiska Partiet”.

  Med den takten i det revolutionära arbetet kanske det går att mobilisera massorna till en världsrevolution till 300-årsjubileet av den Amerikanska revolutionen!?

  Nej, kamrater! Kom ut ur era celler och studiekamrar och organisera er i Vänsterpartiet så att Sverige inte bara byter regering utan fram för allt byter politik!
  Kamratliga hälsningar Tjatte Hedlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s